Marius Wibautstraat small group training function

Je eerste bezoek

  • Onbeperkt live groepslessen volgen

  • Maak gebruik van alle faciliteiten

  • Sporten vanaf 27,99 euro per 4 weken

Snel naar:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Denk je erover na om lid te worden bij SportCity of ben je misschien al lid en weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan zit je hier goed! De drempel om te starten is soms hoog en dat begrijpen we. Op deze pagina schetsen we een beeld van hoe een (eerste) bezoek op de club eruitziet. Geven we antwoord op je vragen zodat je weet waar je aan toe bent, wat je mee moet nemen en bij wie je terecht kunt als je voor het eerst bij ons komt sporten.

Iedereen is welkom

Of je nu al heel lang sport of net begint. Onze leden zijn erg divers en sporten op hun eigen niveau en tempo. Hang je elke dag uren in de apparaten of ga je lekker voor één groepsles in de week en daarna loungen in de social corner? Wat je schema ook is, het moet bij je passen. Zo houden we het leuk! Blijf sporter en word geen sponsor. 

Groepsles BodyPump Gouda

Meer dan 5000 groepslessen per week

Bij SportCity vind je meer dan 5000 groepslessen per week, live en online. Je hebt onbeperkt keuze in alle groepslessen en je kunt zo vaak gaan als je wilt. Ontdek Bootcamp, Spinning, Zumba, Yoga, Les Mills en meer. Alle groepslessen zijn bij je lidmaatschap inbegrepen, zonder extra kosten! 

Eerste bezoek Amsterdam Waterlooplein

Faciliteiten en aanbod

Elke club is anders en het aanbod verschilt per locatie. Op élke club hebben we in ieder geval de volgende faciliteiten: kleedkamers, lockers en warme douches. Heeft jouw club ook een sauna, wellness, squash of kinderopvang? Geniet zonder toeslag te hoeven betalen op je lidmaatschap.

Wat neem je mee voor vrije fitness of een groepsles?

  • Handdoek Stop in ieder geval een handdoek in je sporttas. Misschien wel twee. Als je komt fitnessen en met de apparaten werkt, vragen we je om een handdoek te gebruiken. Ook bij het volgen van een groepsles is een handdoek nodig. Lekker douchen na je workout? Neem daar een (extra) handdoek voor mee.


  • Sportschoenen Voor het sporten op de club heb je schone sportschoenen nodig (bij voorkeur zonder zwarte zool). Draag in de clubs geen schoenen die je ook buiten draagt. Zo houden we de club samen schoon en hygiënisch.


  • Waterfles Een van de belangrijkste dingen bij sporten is hydrateren. We raden je aan een waterfles mee te nemen. Deze kun je zelf (her)vullen op de club. Heb je Yanga Sports Water aan je lidmaatschap toegevoegd? Dan tab je onbeperkt Yanga en ook fris gekoeld water.


  • Slotje De kluisjes voor je spullen zijn gratis. We vragen je wel zelf een slotje mee te nemen. Op de meeste clubs zijn er ook slotjes te koop bij de balie of in de automaat.


  • Slippers Slippers zijn niet verplicht (behalve in de sauna). Mocht je het fijn vinden om in de kleedkamers slippers te dragen? Dan kan dat. Zorg ook hier voor een schoon paar dat je alleen binnen draagt.


Wat heb je niet nodig hebt voor een groepsles?

  • Workout materiaal Alle materialen die je nodig hebt voor een bepaalde groepsles zijn aanwezig op de club. Het is niet nodig om bijvoorbeeld je eigen bokshandschoenen, step of yogamatje te hebben. 

Groepsles boeken app onboarding 1200 x 2066

Goed voorbereid van start met de SportCity-app

Is je eerste bezoek een groepsles? Vergeet dan niet vooraf een les te boeken zodat je verzekerd bent van een plek. Want vol = vol. Een les of bijvoorbeeld een Vrij trainen-plek (optioneel) boeken doe je via de SportCity-app. Heb je de app nog niet geïnstalleerd?

De app is hét verlengstuk van je lidmaatschap. Je boekt er zowel live als online groepslessen. Je stelt bijvoorbeeld je favoriete club(s) in, checkt het rooster en beheert je account. Ook vind je er meer dan 350 trainingen om in de club, thuis en zelfs buiten te volgen. 

Je downloadt de app via de App Store of Play Store.

Inchecken bord eerste bezoek

Makkelijk in- en uitchecken

Als je bij de club aankomt dan check je in met de SportCity-app. Via de “Scannen” knop onderin scan je de QR-code van het bord bij de ingang. Wanneer je de club verlaat check je weer uit.

Openingstijden checken Plan je bezoek aan de hand van de openingstijden van jouw club. Deze verschillen per locatie en veranderen soms. Ga in de app naar “Self-service”, kies “Mijn club” en daar vind je de openingstijden van je favoriete club.

Kom langs voor een rondleiding

Wil je weten of SportCity bij je past? We laten je de club graag zien. Zo maak jij vrijblijvend kennis met ons en wij met jou. Het is een goed moment om al je vragen te stellen en de sfeer vast te proeven. 

Veelgestelde vragen over je eerste bezoek

-Waar kan ik op de club terecht met mijn vragen? Ons team op de club is er voor jou! Spreek een teamlid aan en zij helpen je graag. Je herkent ze aan hun zwarte SportCity-outfit. Je kunt ook eens kijken of de veelgestelde vragen antwoord geven op jouw vraag.

-Ik vind het erg spannend om alleen naar de club te komen. Wat is jullie advies? Wil je liever een keertje op de club langskomen voordat je start? Meld je dan gratis aan voor een rondleiding. Dan laten we je geheel vrijblijvend de club zien. Iemand uit ons team beantwoordt al je vragen. Wist je dat je met een City Plus lidmaatschap 5x per maand gratis iemand mee kunt nemen? Door samen te sporten motiveer je elkaar en het maakt het natuurlijk ook extra gezellig! Wat dacht je van een koffie drinken of een potje tafeltennissen na je workout?

SEO opvul 6

-Ik weet niet waar ik moet beginnen met sporten. Wat zal ik doen? Weet je als starter niet welke groepsles bij je past? Geen probleem, je kunt ze allemaal proberen. Bij SportCity kun je ongeacht je type lidmaatschap onbeperkt groepslessen volgen. Het is niet erg als je de lessen niet meteen foutloos meedoet. Iedereen is ooit ergens begonnen! De instructeur zorgt ervoor dat je de oefeningen op jouw niveau kunt uitvoeren. Wordt het een les Zumba, Kickboksen of toch BodyPump? Heb je liever iemand die je persoonlijk begeleidt? Misschien is sporten met een personal trainer dan de manier voor jou om te starten. Onze specialisten geven je individuele aandacht, waardoor je samen het beste in jezelf naar boven haalt.

-Ik weet niet hoe de apparaten werken. Wie helpt mij daarbij? Het is belangrijk dat je de apparaten correct gebruikt om zo blessures te voorkomen. Hoe stel je de apparaten in, waar moet je op letten en hoe gebruik je ze? Ons team op de club legt het je graag uit.

-Enkele clubs hebben een sauna. Wat draag ik daar wel/niet? Heeft jouw club een sauna en ben je van plan deze te gaan gebruiken? Dan is het handig om alvast de huisregels voor de sauna door te nemen.

-Vind je het lastig om jezelf te motiveren of werk je graag naar een doel toe? Dan is een workout schema wat voor jou. Je kunt een gratis workout schema krijgen. Vraag een teamlid op je club naar de opties.

-Overige vragen? Heb je na het lezen van de informatie op deze pagina nog een vraag die onbeantwoord is? We zullen ons uiterste best doen je te helpen. Kom langs op de club of stel je vraag via de mail. Kies jouw club in het cluboverzicht voor contactgegevens.

Marius, clubmanager Amsterdam Wibautstraat

"Ik zeg altijd dat ik een betaalde hobby heb: fitness is écht m’n passie. Het community-gevoel vind ik belangrijk. Ik wil als club en als mens benaderbaar én laagdrempelig blijven, zodat iedereen kan ontdekken hoe lekker het is om te sporten.”