Header Zumba groepsles

Zumba in Almere

  Over Almere bestaan veel vooroordelen. Zo zou het een saaie stad zijn, waar werkelijk niets te beleven valt. Mensen die dat denken, hebben even niet opgelet. Want in Almere wordt van alles georganiseerd. Wat dacht je van het Bevrijdingsfestival Flevoland en de Libelle Zomerweek bijvoorbeeld. Hoogtepunt van het jaar is wel Strandfestival ZAND, waar de beste Nederlandse acts zorgen voor een swingende menigte. Helaas duurt dat festival maar één dag…

  Bij SportCity Almere kun je elke dag aan je dansmoves én aan je conditie werken met onze  swingende Zumba groepslessen. Als jij ook het hele jaar door fit wilt blijven, maar wel een work-out wilt doen waar je vrolijk van wordt, dan is onze Zumba groepsles geschikt voor jou.

  Wat is Zumba?

  Bij Zumba doe je aerobics oefeningen op Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. Het woord Zumba betekent letterlijk ‘snel bewegen’ en dat is dan ook precies wat je gaat doen tijdens een Zumba les. Bij Zumba horen eenvoudig te volgen bewegingen, die je uitvoert op snelle en langzame Latijnse muziek. Je verbrandt calorieën en je conditie verbetert. Het resultaat? Een strakker lichaam terwijl je je lekker uitleeft op de vrolijke muziek. 

  Een vrolijke en effectieve workout

  Hoeft het van jou allemaal niet zo serieus? Maar wil je wel lekker bewegen? Dan is Zumba iets voor jou. Zumba is een vrolijke workout, waarbij je weinig kans loopt op een blessure. Dat is een van de redenen waarom Zumba zo populair is. Je danst en beweegt op het ritme van de muziek, zonder strenge dansregels. 

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Als je bij de gedachte aan een rondje fitness het liefst weer terug je bed in kruipt, dan is een Zumba groepsles bij SportCity echt iets voor jou. Van een Zumba les krijg je namelijk heel veel energie. Het kost ook energie, maar omdat je lekker aan het swingen bent, heb je dat helemaal niet door. Elke les heeft een laag instapniveau, waardoor de les voor iedereen geschikt is.

  Dansen en conditietraining

  De combinatie van dansen en conditietraining maakt Zumba zo leuk. Ben je gek op dansen en Zuid-Amerikaanse muziek? Dan is Zumba een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Een complete workout

  Met Zumba train je meerdere spiergroepen in één workout. Voor de dansbewegingen span je natuurlijk je core-spieren en je rugspieren goed aan. Ondertussen doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je in één moeite door. 

  De voordelen van Zumba

  Met een uurtje Zumba verbrand je veel calorieën. Zumba is geen training waar je flinke spieren mee opbouwt. Daarvoor is fitness meer geschikt. Zumba is wel perfect als je wilt afvallen en een betere conditie wilt krijgen. Met Zumba verbrand je op een swingende manier veel calorieën en het is ook nog eens heel leuk om te doen!

  Train verschillende spiergroepen met Zumba

  Bij het dansen gebruik je je onderlichaam veel. Je dijen en hamstrings worden flink aan het werk gezet, zodat ze lekker in vorm komen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  Hoe ziet een Zumba les in Almere eruit?

  Zumba lessen kun je volgen in de SportCity club in Almere. De Zumba lessen duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie. Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  In voor een feestje? Doe Zumba!

  Zumba lessen zijn geschikt voor iedereen. De groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus meteen meedoen. Samen met anderen bewegen motiveert en het is ontzettend leuk. Tijdens de les werk je samen met een enthousiaste en gecertificeerde instructeur aan je moves. Er worden hierbij veel verschillende dansstijlen gebruikt, dat is lekker afwisselend. Van de bewegingen word je super fit en je workout verandert in een feestje.

  Wat draag je tijdens een Zumba les?

  Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.

  Waarom Zumba bij SportCity Almere?

  Onze clubs zijn goed bereikbaar en zijn elke dag open, vaak vanaf ‘s ochtends vroeg. Ben je meer een avondmens? Door de ruime openingstijden kun je ook ‘s avonds komen trainen. Afhankelijk van jouw lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Zumba lessen volg je met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Probeer voor de variatie bijvoorbeeld ook eens een lesje BodyPump of Yoga. Met dit lidmaatschap mag je ook nog onbeperkt gebruik maken van onze fitnessruimte. Voor als je aan extra spierkracht wilt werken bijvoorbeeld.

  Kom langs bij SportCity

  Wil je graag Zumba groepslessen in Almere volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daarmee kun je thuis alvast je Zumba groepsles boeken, zodat je zeker bent van een plekje. In de app vind je ook verschillende oefeningen die je zelf thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Almere

   Ik heb een slechte conditie, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, Zumba groepslessen zijn geschikt voor iedereen. Ongeacht hoe fit, lenig, oud of sterk je bent. Lukt een pasje of beweging niet? Dan geeft de ervaren instructeur een alternatieve optie. 

   Ik heb geen ritmegevoel, kan ik meedoen aan Zumba?

   Ja, bij Zumba gaat het er niet om dat je elk pasje perfect uitvoert. Het gaat er vooral om dat je beweegt en geniet! En, hoe vaker je komt, hoe sneller je het doorhebt. 

   Ik heb last van mijn knie/heup/schouder kan ik meedoen aan een Zumba les?

   Ja. Alle oefeningen worden staand uitgevoerd en we gebruiken geen gewichten. Daardoor is de klas niet heel belastend voor je spieren. Ook kan elke oefeningen worden aangepast aan je eigen fitness niveau. 

   Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

   Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons lidmaatschap kun je fitness en groepslessen combineren. 

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen.

   Hoe vaak kun je Zumba per week doen?

   Als je Zumba leuk vindt, dan kun je het zo vaak doen als je zelf wilt. Om lekker fit te blijven kun je 2x per week Zumba doen.

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.