Spin for Life home image section

Nederland maakt zich op voor Spin for Life, de grootste spinningmarathon ooit!

Duizenden mensen doen mee om geld op te halen voor kankeronderzoek Naarden, 14 maart 2023 - Stichting Fight cancer, SportCity, SLAM! en Global Media & Entertainment roepen heel Nederland op om 23 maart mee te doen en geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Talloze DJ’s, bekende Nederlanders en topsporters omarmen de actie. Iedereen kan meedoen door te spinnen of te doneren! Op de spinning fiets stappen in één van de deelnemende SportCity clubs brengt ons dichter bij het doel: een half miljoen euro bij elkaar fietsen. Met deze opbrengsten wordt onderzoek mogelijk gemaakt naar behandelingen op maat voor jongvolwassenen met kanker. Er doen bijna 2.000 mensen mee en de teller staat inmiddels op meer dan 285.000 euro. 

Spin for Life, de grootste spinningmarathon ooit

De organisaties willen op donderdag 23 maart duizenden mensen bewegen om in één van de 27 deelnemende SportCity-clubs 1 of 2 uur te gaan spinnen op de beats van SLAM! Iedereen kan meedoen, ook mensen die geen lid zijn van SportCity. Deelnemers staat een bijzondere ervaring te wachten, een limited edition Spin for Life goodie en een hapje en drankje. Mensen die liever een donatie doen in plaats van mee te spinnen, kunnen gemakkelijk via een Tikkie doneren. Deelnemers en bedrijven die mee spinnen, activeren hun eigen omgeving, zoals familie, vrienden en collega’s voor sponsorgeld. Met de opgehaalde donaties wordt onderzoek gefinancierd naar behandelmethoden op maat voor jongvolwassenenen.

Maandag 20 maart begint het aftellen bij SLAM!

In de SLAM!-studio houden van maandag 20 tot en met donderdag 23 maart diverse spraakmakende gasten een spinningfiets draaiende. Op donderdag etst SLAM!-DJ Martijn La Grouw vanaf de studio in Naarden naar de centrale locatie op de SportCity club aan de Wibautstraat in Amsterdam. Hij opent daarmee officieel de grootste spinningmarathon ooit! Vanaf deze locatie wordt ook tijdens het event een livestream uitgezonden naar de andere 26 deelnemende SportCity clubs. Dj’s die live voor de spinners gaan draaien zijn onder meer La Fuente, WeDamnz en Michael Amani. Tim Senders, die zelf zijn opa verloor aan kanker, is de host van het event en hij spint ook mee. Andere BN’ers die op de fiets stappen, zijn tophockeyer Dennis Warmerdam en voetballer Ralf Seuntjens, die het initiatief vanuit hun persoonlijke ervaring met kanker een warm hart toedragen. Het evenement is voor iedereen live te volgen via de radio en te zien op SLAM! TV (via Ziggo kanaal 603 en KPN kanaal 111).

Onderzoek van levensbelang

Stefanie van Rootselaar, directeur Fight cancer: “We hopen met onze 27 lokale evenementen, die samen Spin for Life vormen, zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te doen én te doneren. Kanker raakt helaas nog steeds 1 op de 3 Nederlanders, dus onderzoek is van levensbelang. Samen dragen we met Spin for Life bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is."

Media van harte welkom bij kick-off

Landelijke en lokale media zijn van harte welkom voor de feestelijke opening van het evenement vanaf 15:30 uur op de SportCity club aan de Wibautstraat 224 in Amsterdam. SLAM! DJ Martijn La Grouw, Tim Senders, Ralf Seuntjens, Jerey van Putten (onderzoeker betrokken bij het onderzoek dat gefinancierd wordt) en Stefanie van Rootselaar (directeur Fight cancer) zijn beschikbaar voor interviews. Meer informatie over Spin for Life: www.fightcancer.nl/spinforlife Een donatie doen via een Tikkie: https://tikkie.me/pay/Fightcancer/sjYC6Uaor1V6Mbq8D2T2hN Meer informatie over het onderzoek: www.fightcancer.nl/event/spin-for-life-2023#onderzoek