Header vrouw krullen rolschaatsen abonnementen

Veelgestelde vragen

Opzeggen / herroepen

Opzeggen / herroepen

Op deze pagina lees je alles over het opzeggen of herroepen van jouw lidmaatschap bij SportCity. Staat jouw vraag er niet bij, dan kan je contact opnemen met onze ledenadministratie.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Je hebt 2 mogelijkheden voor het opzeggen van jouw lidmaatschap:

  1. Stuur een e-mail naar jouw club met de mededeling dat je wilt opzeggen. Vermeld daarbij je lidnummer: Deze kun je vinden in de SportCity-app: klik op ‘Profiel’ en vervolgens op ‘Mijn abonnement’. 

    Bekijk het cluboverzicht en selecteer jouw club voor contactgegevens.

  2. Meld je bij de receptie van jouw club en onze collega’s helpen je graag verder. 

Wat is de tevredenheidsgarantie?

Je mag binnen 14 dagen het lidmaatschap beëindigen als je vindt dat het niet overeenkomt met de verwachting van dit lidmaatschap.

Kan ik mijn lidmaatschap overdragen aan iemand anders?

Een lidmaatschap kan eenmalig worden overgedragen aan een ander nieuw lid, mits er geen sprake is van een contributieachterstand. Een overdracht is alleen mogelijk wanneer je contracttermijn nog niet verstreken is. Het nieuwe lid neemt het bestaande lidmaatschap tegen dezelfde voorwaarden over en betaalt eenmalig €19,99 inschrijfgeld i.p.v. €39,99. Deze persoon heeft geen recht op de geldende acties noch op resterend bartegoed. De overdracht vindt plaats op de 1e dag van de volgende betalingsperiode.

Wat moet ik doen om gebruik te maken van mijn herroepingsrecht?

Als je je hebt ingeschreven, dan kun je binnen 14 dagen je lidmaatschap herroepen.

Hoe maak ik gebruik van het herroepingsrecht?

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kan je dit per e-mail ledenadministratie@sportcity.nl of het (online) opzeg-/herroepingsformulier kenbaar maken aan SportCity onder vermelding van: (i) de dienst (Hoofdovereenkomst en/of de Aanvulling(en) en/of het loyaliteitsprogramma) die je wenst te herroepen (ii) jouw NAW-gegevens (iii) en jouw lidmaatschapsnummer en/of pasnummer.

Hoe snel kan ik gebruikmaken van een actieperiode na opzegging van mijn lidmaatschap?

Nadat je je lidmaatschap hebt opgezegd, kun je direct gebruikmaken van een actie. Als je je lidmaatschap herroept, dan geldt een rustperiode van 3 maanden. In deze periode kun je geen gebruik maken van een nieuwe actie.

Wordt mijn lidmaatschap stilzwijgend verlengd?

Nee. Na je contractperiode van 1 maand, 6 maanden of 1 jaar kun je je lidmaatschap opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Zeg je je lidmaatschap niet op, dan loopt je lidmaatschap gewoon maandelijks door conform Wet van Dam.

Staat je vraag er niet bij?

Dat is vervelend. Je kunt het beste een e-mail sturen naar ledenadministratie@sportcity.nl - onze medewerkers komen z.s.m. bij je terug.