Opzeggen / herroepen

Op deze pagina lees je alles over het opzeggen of herroepen van jouw lidmaatschap bij SportCity. Staat jouw vraag er niet bij, dan kan je contact opnemen met onze ledenadministratie.

Wat is de tevredenheidsgarantie?

Je mag binnen 28 dagen het lidmaatschap beëindigen als je vindt dat het niet overeen komt met de verwachting van dit lidmaatschap. Je moet wel minimaal 5x een geregistreerd bezoek hebben gebracht aan SportCity. Er vindt geen restitutie plaats van het inschrijfgeld en de contributie over de eerste periode.

Kan ik mijn abonnement overdragen aan iemand anders?

Een lidmaatschap kan eenmalig worden overgedragen aan een ander nieuw lid, mits er geen sprake is van een contributieachterstand. Het nieuwe lid neemt het bestaande abonnement tegen dezelfde voorwaarden over en krijgt meer dan 50% korting op het inschrijfgeld en betaalt eenmalig €19,50 inschrijfgeld. Deze persoon heeft geen recht op de geldende acties noch op resterend bartegoed. De overdracht vindt plaats op de 1e dag van de volgende periode. Je kunt dit regelen op de club. 

Wat moet ik doen om gebruik te maken van mijn herroepingsrecht?

Ingeschreven op de club:
Als je je hebt ingeschreven op de club, dan kun je binnen 7 dagen je lidmaatschap herroepen. 

Ingeschreven op de website:
Als je je hebt ingeschreven op de website, dan kun je binnen 14 dagen je lidmaatschap herroepen. 

Hoe maak ik gebruik van het herroepingsrecht?
Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kan je dit per post (Postbus 78, 2350 AB Leiderdorp), e-mail [email protected] of het (online) opzeg-/herroepingsformulier kenbaar maken aan SportCity onder vermelding van: (i) de dienst (Hoofdovereenkomst en/of de Aanvulling(en) en/of het loyaliteitsprogramma) die je wenst te herroepen (ii) jouw NAW-gegevens (iii) en jouw lidmaatschapsnummer en/of pasnummer.

Hoe snel kan ik gebruikmaken van een actieperiode na opzegging van mijn abonnement?

Nadat je je abonnement hebt opgezegd, kun je direct gebruikmaken van een actie. Als je je abonnement herroept, dan geldt een rustperiode van 3 maanden. In deze periode kun je geen gebruik maken van een nieuwe actie.

Wordt mijn abonnement stilzwijgend verlengd?

Nee. Na je contractperiode van 1 maand, 1 jaar of 2 jaar kun je je lidmaatschap opzeggen met een opzegtermijn van 1 maand. Zeg je je lidmaatschap niet op, dan loopt je abonnement gewoon maandelijks door conform Wet van Dam. 

Ik heb een 2-jarig contract, kan ik deze eerder beëindigen?

Het is mogelijk om je 2-jarige contract ná het eerste jaar maandelijks op te zeggen. Bij een 2-jarig contract ontvang je iets meer korting dan bij een 1-jarig contract. We veranderen dan de korting van je 2-jarige contract naar de korting van een 1-jarig contract. Dit verschil brengen we achteraf bij je in rekening.

Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Het opzeggen van jouw lidmaatschap kan zowel schriftelijk als online.

Schriftelijk:
Stuur jouw opzegbrief met persoonlijke info (naam, adres, geboortedatum en eventueel SportCity-pasnummer) en reden van opzeggen naar Postbus 78, 2350 AB Leiderdorp of lever deze in aan de balie van jouw SportCity-vestiging.

Online:
Wij bieden tevens de mogelijkheid om gemakkelijk via onze website op te zeggen. Klik hier om dit opzegformulier online in te vullen en te verzenden naar onze ledenadministratie

Staat je vraag er niet bij?

Dat is vervelend. Je kunt het beste een e-mail sturen naar [email protected] - onze medewerkers komen z.s.m. bij je terug.