Fit For Free Fitness

Fitness in Roosendaal

  Fietsen, wandelen, indoor skydiven, mountainbiken, het kan allemaal in en rond Roosendaal. Als je graag actief bezig bent, is het wel zo fijn als je conditie en je spierkracht een beetje op peil zijn. Ook dat is te regelen, met fitness bij SportCity Roosendaal. Kom je snel een keer lang?

  Wat is fitness?

  Fitness gaat over alle activiteiten in die erop gericht zijn om je lichaam te trainen, in goede conditie te brengen en je blijvend fit en energiek te voelen. Je kunt fitness verdelen in twee hoofdonderdelen: krachttraining en cardio. Hieronder leggen we het verschil uit en wat de beide soorten fitnesstraining voor je kunnen doen.

  Wat is krachttraining?

  Met krachttraining versterk je de spiermassa in je hele lichaam. Dit doe je door spierversterkende oefeningen uit te voeren. Je kunt deze oefeningen doen op de gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur van SportCity, of door losse gewichten te gebruiken. Net wat jij het prettigst vindt. We raden iedereen aan om krachttraining op te nemen in het fitness schema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. 

  Hoe werkt krachttraining?

  Bij krachttraining train je je spieren door het uitvoeren van spierversterkende oefeningen. Je maakt korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op.

  Krachttraining bij SportCity Roosendaal

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat betekent letterlijk ‘met betrekking tot hart- en bloedvaten’. Met cardiovasculaire training, of gewoon ‘cardio’ dus, wordt dan ook elke trainingsvorm bedoeld die de hartslag doet stijgen. Vaak doe je ongemerkt al aan cardio. Een stevige wandeling, een paar keer de trap op en af, een flink eind fietsen naar je werk: het is allemaal cardio. Bij SportCity bieden we verschillende soorten cardiotraining. 

  Waarom cardiotraining? 

  Als je aan cardio doet, zul je na verloop van tijd merken dat je conditie verbetert. Je vergroot je uithoudingsvermogen en je stimuleert de vetverbranding. Het kan dus helpen als je wilt afvallen. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duurtraining en intervaltraining. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustperiodes. Als je een goede conditie hebt, houd je de intensieve fase langer vol en heb je minder rustperiodes nodig. 

  Cardio training bij SportCity Roosendaal

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er zit altijd wel een manier van trainen bij waar jij je prettig bij voelt. Je kunt op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Met de gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. Maak tijdens je training gebruik van cardio apparatuur zoals loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen.

  • In een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Roosendaal.

  • Ga los op het Switching Circuit en in de  FunXtion Zone: Doe je trainingen in circuitvorm of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat zijn de voordelen van fitness?

  Fitness heeft verschillende voordelen. Door de combinatie van kracht- en cardiotraining werk je op alle gebieden aan een sterk en gezond lichaam. Je vergroot je spierkracht, je uithoudingsvermogen, je conditie en je mentale gezondheid. En dat ga je merken. Zichtbare resultaten zijn een strakker lichaam en gezondere huid. De kwaliteit van je slaap kan er ook op vooruit gaan, waardoor je uitgeruster aan je dag begint. En een betere conditie is natuurlijk altijd prettig, bijvoorbeeld als je eens een sprintje moet trekken om de bus te halen. 

  Je kunt op elk gewenst moment beginnen met fitness. Ervaring of een bepaald niveau is niet nodig: jij bepaalt het tempo. Rustig opbouwen is beter dan veel te zwaar van start gaan. Onze gecertificeerde instructeurs staan klaar om je te helpen de oefeningen goed en zorgvuldig uit te voeren. 

  Waarom fitness bij SportCity Roosendaal?

  Bij SportCity kun je gebruik maken van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je onbeperkt los op alle apparaten die we aanbieden. Neem je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan kun je daarnaast ook onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland. Zo kun je ook je ei kwijt als je eens een keertje niet in Roosendaal wilt of kunt sporten.

  Boek je training met de SportCity app

  Met de gratis SportCity app  en je lidmaatschap boek gemakkelijk een tijdslot voor een vrije training of een live groepsles. Met de SportCity app is het zo geregeld.

  Veelgestelde vragen over fitness in Roosendaal

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Fitness kun je eigenlijk met alle groepslessen combineren. Wil je aan je conditie werken? Kies dan bijvoorbeeld voor spinning of kickbokslessen. Of combineer mentale ontspanning met inspanning tijdens een les yoga. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je onbeperkt fitnessen. Liever alleen fitnessen? Kies dan voor het Fitness lidmaatschap.

  Waar kan ik een fitness trainingsschema vinden? Download onze gratis SportCity app en neem een lidmaatschap. Je kunt nu een gratis gepersonaliseerd trainingsschema downloaden via de app. Met dit schema geef je meer structuur aan je training en blijf je langer gemotiveerd om je trainingsdoelen te halen.Kijk dus even in de app!

  Kan ik hulp krijgen bij het instellen van de fitnessapparaten? We begrijpen goed dat je in het begin nog niet weet hoe je alle fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Daarom bieden we bij elk lidmaatschap een starter programma aan. Bij dit programma krijg je o.a. uitleg over de werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze op de juiste manier instelt. Je mag het natuurlijk ook altijd vragen aan een van onze medewerkers op de club.

  Moet ik altijd krachttraining doen om een gespierd lichaam te krijgen? Ja. Met krachttraining versterk je de spieren van je lichaam door oefeningen te doen. Bij de oefeningen gebruik je losse gewichten of maak je gebruik van onze fitness apparatuur. Je kiest zelf wat je prettig vindt. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw) aan om krachttraining in het fitness schema op te nemen.

  0 clubs gevonden