Squash mannen header

Squash

  Kom je een potje squashen?

  Wat is squash?

  Squash is een high energy racketspel, voor twee personen. Het enige wat je nodig hebt is een squashracket met balletje en je kunt los op onze banen. Squash is een full-body work-out. Een explosieve sport waarbij je intensief gebruikt maakt van je spieren en gewrichten. Sla je warming-up dus niet over. Tijdens het squashen werk je aan het verbeteren van zowel conditie als kracht. Ook train je je coördinatie, stabiliteit en reactievermogen. En omdat je continu in beweging blijft, verbrand je volop calorieën. SportCity is Nederlands grootste aanbieder van squashbanen met maar liefst 42 banen! De squashbanen zijn te vinden bij de volgende clubs: Den Haag, Dordrecht, Echt, Gouda, Leiden Anthony Fokkerweg, Leiderdorp, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Utrecht Leidsche Rijn Sportpark en Woerden.

  Spelregels squash

  Spelregels? Natuurlijk kun je voor de gezelligheid met je sportpartner squashen zonder je al te druk te maken om de spelregels. Maar er zijn fanatiekelingen die alles uit het spel willen halen (dat snappen wij!). Dan is het wel handig om de spelregels een beetje te kennen. In de clubs hangen informatieborden waarop de spelregels uitgebreid staan beschreven. Uiteraard kun je het team in de club om extra uitleg vragen. Pak die rally!

  Squashbaan reserveren als lid van SportCity

  Ben je lid van SportCity, dan kun je altijd gebruikmaken van onze squashbanen. Via het online boekingssysteem kun je heel eenvoudig reserveren door eerst de gewenste club te selecteren. Vervolgens selecteer je een baan, datum en tijd. Je bent ready to squash! Beschik je niet over een eigen squashracket, squashbal of squashschoenen? Wij verhuren diverse squashmaterialen, vraag hiernaar bij jouw club! Vraag een van onze trainers gerust om tips & tricks.

  Squashbaan reserveren als je geen lid bent van SportCity

  Bij SportCity is iedereen welkom, dus ook mensen die (nog) geen lid zijn van SportCity. Je kunt samen met een SportCity-lid squashen of met andere vrienden, familie of collega’s die nog geen lid zijn. Je betaalt per keer per persoon een klein bedrag. Heb je geen eigen materiaal? Squashrackets, squashballen en squashschoenen zijn te huur bij de clubs. Je kunt telefonisch of in de club zelf een squashbaan reserveren. Bij SportCity Nieuwegein kun je als niet lid alleen een baan reserveren door een mail te sturen naar de club.

  Squashcompetitie

  In alle SportCity-clubs (met uitzondering van SportCity Echt) is het mogelijk om een interne competitie “Connect & Play” te spelen. Bijna alle SportCity-clubs doen mee in de SBN Landelijke Competitie met uitzondering van SportCity Echt en SportCity Utrecht Leidsche Rijn Sportpark. In totaal doen er zestien teams mee, waarvan een in de Eredivisie. In iedere club is een squashtrainer aanwezig die lessen kan verzorgen en die een clubavond organiseert. In de meeste clubs wordt de clubavond gepland op de vrijdag tijdens de landelijke competitie. Sinds 3 jaar is het ook mogelijk om je in te schrijven voor Jeugdsquash bij SportCity Woerden en SportCity Leiderdorp. Leden kunnen in alle clubs eenmalig een gratis introductieles volgen. Meer informatie kan je opvragen bij jouw club.