Fit For Free Fitness

Fitness in Veenendaal

  Met een ligging aan de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse vallei is Veenendaal een ideale uitvalsbasis voor mooie uitstapjes in de natuur. Fietsen, kanoën, wandelen, alles is mogelijk. En wil je indoor aan je kracht en uithoudingsvermogen werken? Dan kun je komen fitnessen bij SportCity in Veenendaal.

  Wat is fitness?

  Onder fitness vallen alle activiteiten die ervoor zorgen dat je een goede algemene conditie krijgt en houdt. Je werkt zowel aan kracht als aan uithoudingsvermogen, dus je bent aan alle kanten goed bezig. Fitness is voor iedereen, leeftijd, geslacht, gewicht en/of niveau zijn niet belangrijk. Je grenzen bepaal je zelf en je houdt je eigen tempo aan. 

  Fitness bestaat grofweg uit twee soorten trainingen: cardio en krachttraining. Bij SportCity kun je beide soorten trainingen op verschillende manieren uitvoeren. 

  Wat is cardio?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat gaat over alles wat te maken heeft met je hart- en bloedvaten. Met cardio wordt dan ook elke trainingsvorm bedoeld die de hartslag omhoog jaagt. Ongemerkt doe je elke dag wel iets aan cardio. Een sprintje naar de trein, een paar keer de trap op en af, een flink eind fietsen met een zware boodschappentas: het is allemaal cardio. Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan cardiotraining doen. 

  Waarom cardiotraining? 

  Doe je een tijdje aan cardio, dan merk je al snel verschil in je conditie. Je houdt alles net wat langer vol en kunt een hogere weerstand aan. Ongemerkt geef je je vetverbranding ook nog een oppepper, dus cardio kan helpen als je wilt afvallen. 

  Cardiotraining is ook weer te verdelen in twee soorten: duur- en intervaltraining. Duurtraining zijn oefeningen die je langer volhoudt op een vast, laag tempo. Daarmee bouw je een basisconditie op. Intervaltraining is een afwisseling van korte periodes van intensieve oefening en rustperiodes. Het is heel motiverend om te zien dat je het steeds wat langer volhoudt! 

  De voordelen van cardiotraining

  Cardio training kan dus helpen als je wilt afvallen en het is een manier om je uithoudingsvermogen te trainen. Maar er zijn meer voordelen:

  • je hart, bloed- en vaatstelsel gaat erop vooruit

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • je lichaam maakt bij een langer durende training endorfine aan. Dat is het ‘gelukshormoon’ dat maakt dat je je blijer gaat voelen.

  Cardio training bij SportCity Veenendaal

  Bij SportCity hebben we een breed aanbod van cardio training. Kies de manier van trainen bij die bij je past en waar je je prettig bij voelt. Afwisselen is natuurlijk ook mogelijk. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Gebruik onze cardio apparatuur, zoals loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen. De apparatuur is makkelijk in te stellen en klaar voor gebruik.

  • Volg een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen die op het rooster staan.

  • Ga los op het Switching Circuit en in de  FunXtion Zone: Doe je trainingen in circuitvorm of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat is krachttraining?

  Krachttraining gaat over het vergroten en versterken van je spiermassa. Bij SportCity kun je hiervoor onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur gebruiken of heel specifiek trainen met losse gewichten. Een combinatie kan natuurlijk ook. Als je houdt van afwisseling is fitness heel geschikt. Je kunt telkens andere oefeningen doen en je kunt je krachttraining ook prima combineren met cardio en/of één van onze groepslessen.

  Door aan krachttraining te doen, houd je je spieren sterk. Spieren zijn perfecte vetverbranders, dus hoe meer spiermassa, hoe hoger de vetverbranding. Fitness is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd, geslacht of niveau. Voeg dus altijd een paar oefeningen voor krachttraining toe aan je fitnessprogramma. 

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Hoe werkt krachttraining?

  Bij krachttraining train je je spieren door middel van spierversterkende oefeningen. Je maakt korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op. Twijfel je? Onze medewerkers in de club helpen je graag. 

  Krachttraining bij SportCity Veenendaal

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Met de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. Doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat, moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren. Zo zet je echt alle spieren aan het werk.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitness attributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Waarom fitness bij SportCity Veenendaal?

  In onze club in Veenendaal kun je gebruik maken van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je onbeperkt losgaan op alle apparaten in de zaal. Neem je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan kun je daarnaast ook onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, er is dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van je lidmaatschap. Zo kun je ook je energie kwijt als je een keer niet in Veenendaal wilt of kunt sporten.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  Veelgestelde vragen over fitness in Veenendaal

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Fitness kun je met alle groepslessen combineren. Een combinatie van krachttraining en cardio groepslessen zijn een goede combinatie, zo werk je aan je spieren en aan je conditie. Probeer bijvoorbeeld eens een les BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

  Ik heb een blessure / pijn / beperking, kan ik wel komen fitnessen? Ja, dat kan. Voor bijna elke oefening is een alternatief te bedenken waarbij je een specifiek lichaamsdeel niet belast. Sommige fitnessapparaten zijn daar zelfs speciaal voor gemaakt. Heb je een blessure en wil je een oefening vervangen? Vraag één van onze trainers met je mee te kijken. 

  Ik wil als vrouw geen grote spieren, kan ik wel fitnessen? Jazeker. Als vrouw wordt je niet zomaar heel gespierd door te trainen met gewichten. Dat heeft te maken met de hoeveelheid testosteron in je lichaam. Je kunt dus prima regelmatig zware gewichten tillen zonder grote spierballen te krijgen. Combineer je gewichtstraining ook met cardio, dan werk je niet alleen aan je spierkracht maar ook aan je uithoudingsvermogen! 

  0 clubs gevonden