Bootcamp header 1920 x 440

Bootcamp

  Bootcamp in één oogopslag

  • Duur: 60 minuten

  • Verbeter: je conditie

  • Voel: je sterker

  • Bouw aan: je algehele fitheid

  Wat houdt een Bootcamp les in?

  Hou je van een afwisselende les waarin je je hele lijf traint? Dan is bootcamp wat voor jou. Bootcamp is een afwisselende les waarbij je veel oefeningen met je eigen lichaamsgewicht doet. Dat maakt het echter niet minder zwaar: bootcamp is supereffectief wanneer je sterker wilt worden of aan je conditie wil werken. 

  Sommige bootcamp-lessen worden zelfs lekker buiten gegeven. We raden je dan wel aan altijd laagjes aan te trekken. Als het weer omslaat kun je óf iets uit doen of juist jezelf iets beter inpakken.

  Veelgestelde vragen over groepsles Bootcamp

  Ik heb nog nooit intensief gesport. Kan ik meedoen met een Bootcamp les? Jazeker. Bootcamp staat bekend als een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Als je net begint, dan doe je de oefeningen zo goed als je kunt. Je zult zien dat je na een paar lessen jezelf steeds meer kunt uitdagen. De instructeur helpt je hierbij.

  Kan ik Bootcamp combineren met andere workouts? Ja. Bootcamp combineert uitstekend met andere sporten. Zo kun je met cardiotraining je conditie nog verder verbeteren. Wil je bepaalde spiergroepen verder versterken? Doe er dan BodyPump of krachttraining bij.

  Krijg je van Bootcamp een mooi lichaam? Dat kan zeker. Met Bootcamp train je namelijk je hele lichaam, dus bijvoorbeeld ook je core en je beenspieren. Bovendien verbrand je tijdens een training veel calorieën.

  Hoe vaak moet je Bootcamp doen om resultaat te behalen? Het wordt aangeraden om 2x per week Bootcamp te doen om zo de beste resultaten te behalen. Dit is een richtlijn en uiteraard mag je bij SportCity zo vaak komen sporten als je zelf wilt. Aanvullend kun je nog fitnessen of cardio workouts doen.

  Waar moet ik rekening mee houden als ik ga beginnen met Bootcamp? Je moet er rekening mee houden dat je jezelf tot het uiterste gaat inspannen. Als je net begint, probeer dan de oefeningen zo lang mogelijk vol te houden. Als je regelmatig lessen volgt, zul je steeds vlotter mee kunnen doen. Achteraf kun je last hebben van spierpijn, maar dat betekent ook dat je vooruitgang boekt.

  Is een Bootcamp training alleen geschikt voor mannen? Zeker niet. Zowel mannen als vrouwen kunnen meedoen met de Bootcamp groepslessen in onze clubs. Zowel beginners als gevorderde sporters zijn van harte welkom.

  Ik ga een Bootcamp les volgen, maar wat trek ik aan? Voor de indoor lessen is gewone sportkleding de beste outfit. Ga je een outdoor Bootcamp doen, dan raden we je aan om stevige sportschoenen te dragen. Sportkleding in laagjes is handig als het weer omslaat. Of je een korte of lange broek draagt, laten we aan jou, je kan aan waar je je prettig bij voelt.

  Groeplesrooster op je club

  Elke club is uniek en het aanbod dus ook. Benieuwd naar de lessen die je op jouw club kunt volgen?