Header yoga groepsles

Yoga in Capelle aan den Ijssel

  In en rond Capelle aan den IJssel is meer dan genoeg te beleven. Met een grote stad als Rotterdam binnen handbereik, kan dat ook bijna niet anders. Maar ook in Capelle zelf kun je je prima vermaken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Historisch Museum, of kies een leuke voorstelling uit bij het Isala Theater. Wil je wat actiever aan de gang? Ga dan glowgolfen of neem een duik in het golfslagbad. 

  En ben je op zoek naar een manier om helemaal op te laden en aan je energielevel te werken? Kom dan naar SportCity in Capelle aan den IJssel voor een groepsles yoga!

  Over yoga in Capelle aan den IJssel

  Het is je vast opgevallen: je kunt geen lifestyle magazine openslaan of de tv aanzetten of er komt iemand aan het woord over hoe goed yoga voor je is. En geloof ons: dat is geen hype, het is allemaal waar wat ze zeggen! Want yoga is niet alleen goed voor een sterk en lenig lijf en een hoger energielevel, ook mentaal doet yoga veel goeds voor je. 

  Yoga is eigenlijk een soort meditatie in beweging, omdat je steeds opnieuw je aandacht terugbrengt naar je ademhaling en je lichaam. Daardoor verbetert je concentratievermogen en ruimt het lekker op in je hoofd. Bij SportCity in Capelle aan den IJssel kun je meedoen met de groepsles yoga. Maar je kunt ook meedoen bij een van onze vestigingen in Rotterdam. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap ben je trouwens welkom bij verschillende sportscholen van SportCity in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus waar je ook bent, je hoeft je yoga groepsles nooit te missen. 

  Yoga groepslessen bij SportCity

  Werken aan een sterk en lenig lijf, een betere ademhaling en een mooiere lichaamshouding en tegelijkertijd je hoofd leegmaken. Dat klinkt goed toch? Lijkt het je wat, probeer dan eens een groepsles yoga bij SportCity in Capelle aan den IJssel. Onder begeleiding van een gecertificeerde groepsles instructeur ga je aan de slag met de diverse yoga houdingen. Kom ook helemaal tot jezelf in onze speciaal ingerichte groepsleszaal.

  Wat je niveau, leeftijd of geslacht ook is, je bent van harte welkom bij de groepsles yoga bij SportCity in Capelle aan den IJssel. Bij ons doe je altijd mee op het niveau dat jij aankan. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zo vaak meedoen met een groepsles yoga als jij wilt. 

  Waarom een groepsles yoga?

  Je zou kunnen denken dat yoga een nieuw soort training is, gezien de aandacht die er de laatste tijd voor is. Niets is minder waar: yoga wordt al eeuwenlang beoefend, het komt oorspronkelijk uit India. Pas halverwege de vorige eeuw is yoga ontdekt en omarmd door de westerse wereld. En met reden. Als je aan yoga doet, heb je namelijk minder stress en krijg je sterke en soepele spieren en gewrichten. Dat is wetenschappelijk aangetoond. Het fijne van yoga is dat iedereen ermee kan beginnen, onafhankelijk van leeftijd, gewicht of andere kenmerken. Zelf als je een blessure hebt, is het vaak een goed idee om aan yoga te doen. Doordat de oefeningen een lage impact hebben, kun je op een verantwoorde manier toch je spieren blijven trainen.

  Welke yogavormen biedt SportCity aan?

  Als je je graag op een actieve manier wilt ontspannen, is yoga echt perfect voor jou. Tijdens de groepsles yoga neem je verschillende posities aan en doe je gevarieerde oefeningen. Afhankelijk van de soort yoga is het tempo hoger of lager. Als je vaker aan yoga doet, zul je zien dat je sterker en leniger wordt. Je concentratie wordt beter, net als je balans. En, niet onbelangrijk, de kwaliteit van je ademhaling wordt beter. Je kunt bij SportCity uit verschillende soorten yoga kiezen. Kijk per vestiging welke les daar wordt aangeboden.

  Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

  Wil je graag aan yoga doen, maar lukt het je niet om thuis de discipline op te brengen voor je oefeningen? Kom dan gezellig naar de groepsles yoga bij SportCity. Bij ons kun je het hele jaar door instromen in onze bestaande yogalessen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen.

  SportCity biedt verschillende vormen van yoga aan. Je kunt instromen wanneer je wilt, je niveau maakt niets uit. Je sport bij ons altijd op het niveau dat jij aankan.  

  Hoe ziet een groepsles yoga in Capelle aan den IJssel eruit?

  Bij sportscholen van SportCity kun je verschillende groepslessen volgen. Onze groepsles zalen zijn speciaal voor dat doel ingericht, hier kun je je helemaal concentreren op je oefeningen. Tijdens de groepsles yoga voer je de verschillende yoga houdingen en oefeningen staand, zittend of liggend op een yogamat uit. Het tempo waarin de houdingen worden afgewisseld, hangt van de vorm van yoga.

  Je bent ongeveer een uur bezig met de groepsles yoga. Net als bij andere groepslessen starten we met een goede warming up, om je spieren voor te bereiden op de oefeningen. Tijdens de les word je begeleid door een gecertificeerde instructeur, die ervoor zorgt dat je de oefeningen en houdingen op de juiste manier uitvoert. Jij houdt ondertussen ook goed je ademhaling in de gaten. Na afloop van de les ben je weer helemaal opgeladen, maar ook totaal ontspannen.

  Waarom yoga bij SportCity Capelle aan den IJssel?

  De sportscholen van SportCity hebben allemaal live groepslessen. Je bent van harte welkom bij SportCity in Capelle aan den IJssel, maar met je lidmaatschap kun je ook komen trainen bij verschillende sportscholen van SportCity, afhankelijk van jouw lidmaatschap. We zitten verspreid over heel Nederland, dus we zijn altijd bij jou in de buurt. Loop gerust binnen om kennis te maken. 

  Bij SportCity ben je het hele jaar door welkom om te starten met trainen. Je sport bij ons altijd op jouw niveau, waar nodig krijg je andere oefeningen als iets niet meteen lukt. Onze gediplomeerde medewerkers houden in de gaten of je op de juiste manier traint.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Capelle aan den IJssel

  Ik houd niet zo van sporten, is het genoeg om alleen aan yoga te doen? Ja hoor, met yoga komt alles aan bod wat je nodig hebt om fit te blijven. De verschillende yogahoudingen rekken je spieren en maken je sterk en soepel. Het is misschien niet helemaal hetzelfde als cardio maar de intensieve vormen, zoals power yoga, jagen je hartslag flink omhoog. Yoga heeft altijd een positief effect op je gezondheid.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je ademhaling, kracht, balans en uithoudingsvermogen.

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Capelle aan den IJssel? Tijdens een groepsles yoga werken we aan ontspanning, lenigheid, ademhaling en sterkere spieren. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven. Met yoga breng je lichaam en geest in balans.

  Wat voor kleding moet ik aan bij een groepsles yoga? Je hoeft voor yoga geen speciale outfit aan te schaffen. Zolang je kleding maar lekker zit en niet te los of te strak zit is het prima. Een legging en een t-shirt zijn bijvoorbeeld heel geschikt. Schoenen zijn niet nodig.

  0 clubs gevonden