Fit For Free Fitness

Fitness in Dordrecht

  Dordrecht is een van de oudste steden van Nederland, de stad kreeg al in 1220 stadsrechten. De rijke historie is nog overal zichtbaar. Kijk maar naar de talloze monumenten en musea, oude binnenstad havens en fraaie pakhuizen die te vinden zijn in deze stad aan het water. Maar de stad is natuurlijk ook met zijn tijd meegegaan. Dus als je aan je spierkracht en conditie wilt werken, kun je gezellig komen fitnessen bij SportCity in Dordrecht.

  Wat is fitness?

  Fitness is eigenlijk een verzamelterm voor alle activiteiten die ervoor zorgen dat je een goede algemene conditie krijgt en houdt. De belangrijkste onderdelen van fitness zijn krachttraining en cardiotraining. 

  Iedereen kan aan fitness doen, leeftijd, geslacht, gewicht en/of niveau zijn niet belangrijk. Je bepaalt zelf je grenzen en maakt in je eigen tempo vorderingen. Kom gewoon een keer meedoen! 

  Fitness bestaat uit twee onderdelen: krachttraining en cardiotraining. Bij SportCity kun je beide soorten trainingen op verschillende manieren uitvoeren. Probeer alles eens uit en bepaal zelf wat voor jou het beste werkt.

  Wat is krachttraining en voor wie is het bedoeld?

  De naam zegt het natuurlijk al: met krachttraining werk je aan het vergroten van je kracht. Je bouwt spiermassa op en kan steeds wat meer gewicht aan. Je voert spierversterkende oefeningen uit op speciale fitnessapparatuur of met losse gewichten. Je spieren worden sterker, zichtbaarder en je lijf wordt al snel strakker. 

  Je kunt met krachttraining echte spierballen kweken. En omdat sterkere en dikkere spieren je stofwisseling een boost geven, val je extra af. Zelfs in rust! 

  Maar ook als je doel niet is om heel gespierd te worden, raden we aan om aan krachttraining te doen. Je spiermassa neemt snel af naarmate je ouder wordt, dus het is zaak om je lichaam goed te onderhouden.

  Met krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Het is voor iedereen aan te raden om krachttraining op te nemen in het fitnessschema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. Ook als je niet super gespierd wilt worden, is het verstandig om je spieren te onderhouden. Hoe ouder je wordt, hoe meer spiermassa je verliest. Krachttraining heeft ook een gunstige invloed op de stevigheid van je botten. Waar wacht je nog op? 

  Krachttraining bij SportCity Dordrecht

  Bij SportCity kun je kiezen hoe je aan krachttraining doet: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone. Zo train je ook andere spieren, doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met gebruikmaking van je eigen lichaamsgewicht of met de fitness attributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat betekent letterlijk ‘met betrekking tot hart- en bloedvaten’. Met cardio wordt dan ook elke trainingsvorm bedoeld die de hartslag doet stijgen. Vaak doe je ongemerkt al aan cardio. Een stevige wandeling, een paar keer de trap op en af, een flink eind fietsen naar je werk: het is allemaal cardio. Bij SportCity bieden we verschillende soorten cardiotraining. 

  Je kunt aan cardiotraining doen door middel van duur- en/of intervaltraining. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Met intervaltraining wissel je een intensieve oefening af met rustigere periodes. Hoe beter je conditie wordt, hoe langer je de intensieve fase volhoudt en hoe minder rustperiodes je nodig hebt. 

  Waar is cardiotraining goed voor?

  Met cardio kun je verschillende doelen bereiken:

  • je verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Als je aan cardio doet, zul je na verloop van tijd merken dat je conditie verbetert. Je vergroot je uithoudingsvermogen en je stimuleert de vetverbranding. Het kan dus helpen als je wilt afvallen. 

  Cardio training bij SportCity Dordrecht

  Bij SportCity Dordrecht kun je op jouw favoriete manier aan cardio doen. Met een Fitness lidmaatschap mag je onbeperkt gebruik maken van alle kracht- en cardioapparaten in de zaal. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je bovendien onbeperkt meedoen met alle groepslessen die we aanbieden. In een live groepsles doe je de oefeningen onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcam

  Waarom fitness bij SportCity Dordrecht?

  In al onze SportCity clubs kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken alle kracht- en cardioapparaten. Kies je voor ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan heb je bovendien onbeperkt toegang tot alle cardio groepslessen, zoals BodyStep, Bootcamp, Spinning en HIIT-trainingen. Groepslessen die meer focussen op kracht zijn er ook, zoals bijvoorbeeld BodyPump en BBB. En heb je eens zin in iets heel anders? Dan kun je ook terecht voor een ontspannende yoga groepsles. 

  Afhankelijk van jouw lidmaatschap kun je in verschillende SportCity clubs in heel Nederland sporten. Je kunt dus altijd wel ergens terecht voor een fitness work-out of groepsles. Toch handig, als je een keer niet thuis bent en toch wilt sporten. 

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Dordrecht

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Kan iemand me helpen als ik een fitnessapparaat niet begrijp?  We snappen dat het in het begin lastig kan zijn om alle fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Maar dat is wel nodig, voor een effectieve training en om blessures te voorkomen. Je kunt onze medewerkers op de club of je medesporters natuurlijk ook altijd om hulp vragen.

  Ik weet niet welke oefeningen ik heb best kan doen. Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema krijgen? Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee kun je precies zien waar je staat en hoe je vorderingen zijn.

  0 clubs gevonden

  SportCity vind je op meer dan honderd locaties door heel Nederland. Dus of je nu thuis, bij familie of op je werk bent: er is altijd wel een SportCity in de buurt. Ook in Dordrecht is elke club uniek. Het aanbod verschilt per locatie, maar we ontvangen je altijd met open armen. Waar je ook bent. Benieuwd naar het aanbod van jouw club? Kies er één hieronder.