Fit For Free Fitness

Fitness in Geleen

  Door het glooiende landschap leent Limburg zich bij uitstek voor tochten op de mountainbike of de (race)fiets. In en rond Geleen kun je als wandelliefhebber ook je hart ophalen in de prachtige bossen, parken en stadstuinen. En wil je aan je kracht en je conditie werken? Dan is er altijd de Fitness bij SportCity in Geleen. Je kunt elke dag van de week bij al onze clubs terecht, we hebben ruime openingstijden. Er is dus altijd wel een moment waarop je kunt komen trainen. Kom gewoon een keer meedoen en ervaar hoe leuk het is.

  Wat is fitness en waarom is het goed voor je?

  Fitness is een verzamelnaam voor alle activiteiten die jou helpen een goede algemene conditie te krijgen en te houden. Met fitness werk je aan spierkracht en aan een betere algehele conditie. Dus als jij graag lekker in je vel wilt zitten en je lichaam in vorm wilt brengen, dan is fitness echt wat voor jou! Fitness kan je helpen de volgende doelen te bereiken:

  • verbeteren van je algehele conditie 

  • vergroten van je spierkracht

  • verliezen van gewicht

  • verbeteren van je houding

  Fitness bestaat grofweg uit twee soorten trainingen: cardio en krachttraining. Bij SportCity kun je beide soorten trainingen op verschillende manieren uitvoeren. 

  Wat is cardiotraining?

  Cardiotraining is erop gericht je hart goed aan het werk te zetten, zodat je snel een betere algehele conditie opbouwt. 

  Er zijn twee soorten cardio training: duurtraining en intervaltraining. Duurtraining houdt in dat je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo uitvoert, bijvoorbeeld 20 minuten op de crosstrainer. Je bouwt een basisconditie op, die je steeds blijft verbeteren.

  Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustigere periodes. Bijvoorbeeld steppen, de crosstrainer of rennen op de loopband op een hogere stand. Als je een goede conditie hebt, ga je merken dat je de intensieve fase langer volhoudt en kortere rustperiodes nodig hebt. Cardiotraining helpt je als je af wilt vallen, want je zet je hele systeem aan het werk en dat stimuleert de vetverbranding. 

  De voordelen van cardiotraining

  Cardio heeft verschillende voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Cardio training bij SportCity Geleen

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er is altijd wel een training die bij jou past. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Door gebruik te maken van onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Geleen.

  • Doe je trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat is krachttraining?

  Krachttraining is bedoeld om om je spierkracht en je spiermassa te vergroten. Hiervoor voer je gerichte, spierversterkende oefeningen uit op onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Combineren kan ook, dat houdt het afwisselend. 

  Bij krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op. Luister altijd naar je lichaam en vraag bij twijfel hulp aan een medewerker in de club.

  Het is voor iedereen goed om aan krachttraining te doen, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. Ook als je niet super gespierd wilt worden, is het raadzaam om je spieren te onderhouden. Hoe ouder je wordt, hoe meer spiermassa je verliest. Krachttraining heeft ook een gunstige invloed op de stevigheid van je botten. 

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Geleen

  Bij SportCity kun je kiezen hoe je aan krachttraining wilt doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Waarom fitness bij SportCity Geleen?

  In onze clubs maak je gebruik van van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fit lidmaatschap kun je je onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je daarnaast ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden,er is dus altijd wel een moment waarop je kunt komen trainen. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Altijd handig als je een keer niet in de buurt van je eigen club bent en toch aan je fitness wilt werken. Met de gratis SportCity app reserveer je thuis alvast eenvoudig je groepsles. In de app vind je ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  Veelgestelde vragen over fitness in Geleen

  Ik weet niet welke oefeningen ik heb best kan doen. Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema krijgen? Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee kun je precies zien waar je staat en hoe je vorderingen zijn.

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Wat voor kleding moet ik aan bij fitness? Kleding die lekker zit is het fijnst om in te trainen. Je kunt een t-shirt met een (korte) joggingsbroek aantrekken, maar als een aansluitende legging met een topje kan ook. Zorg wel voor stevige schoenen, zodat je stevig staat en geen blessures op kunt lopen aan je voeten. Zo’n los gewicht kan hard aankomen als je het per ongeluk laat vallen.

  Ik heb een blessure, kan ik wel komen fitnessen? Ja, dat kan. Voor bijna elke oefening is een alternatief te bedenken waarbij je een specifiek lichaamsdeel niet belast. Sommige fitnessapparaten zijn daar zelfs speciaal voor gemaakt. Heb je een blessure en wil je een oefening vervangen? Vraag één van onze trainers met je mee te kijken. 

  0 clubs gevonden