Fit For Free Fitness

Fitness in Kampen

  Kampen is natuurlijk een prachtige oude Hanzestad, boordevol historische bezienswaardigheden. Maar je hebt er ook de ruimte om lekker outdoor actief te zijn. Wandelen, fietsen, varen, het kan allemaal! Ook als je indoor aan je conditie wilt werken zit je goed in Kampen. Kom naar de fitness bij SportCity Kampen, dan zit je letterlijk en figuurlijk beter in je vel.

  Over fitness in Kampen

  Fitness bestaat uit alle activiteiten die ervoor zorgen dat je een goede algemene conditie krijgt en houdt. Je werkt zowel aan kracht als aan uithoudingsvermogen. Perfect als je graag letterlijk en figuurlijk lekker in je vel wilt zitten. Iedereen kan aan fitness doen, leeftijd, geslacht, gewicht en/of niveau zijn niet belangrijk. Je bepaalt zelf je grenzen en maakt in je eigen tempo vorderingen. 

  Fitness is onder te verdelen in twee soorten trainingen: cardio en krachttraining. Bij SportCity kun je beide soorten trainingen op verschillende manieren uitvoeren. Probeer alles eens uit en bepaal zelf wat voor jou het beste werkt.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’. Dat gaat kort gezegd over alles wat met je hart en bloedvaten te maken heeft. Met cardiotraining werk je dus op dat gebied aan je conditie.

  Met cardio wordt elke trainingsvorm bedoeld die de hartslag doet stijgen. 

  Je kunt op verschillende manieren aan cardiotraining doen: door middel van duur- en/of intervaltraining. Duurtraining houdt in dat je je oefeningen voor een bepaalde tijd (duur) uitvoert op een vast tempo. Zo werk je aan je basisconditie. Intervaltraining is een afwisseling van intensieve oefening en rustigere periodes. Als je conditie verbetert, houd je de intensieve fase langer vol en heb je minder rustperiodes nodig. 

  Waar is cardio goed voor?

  Met cardio kun je verschillende doelen bereiken:

  • je verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Als je een tijdje regelmatig aan cardio doet, zul je merken dat je conditie vooruit gaat. Een sprintje de trap op kost ineens een stuk minder moeite. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. 

  Cardio training bij SportCity Kampen

  Bij SportCity kun je op alle mogelijke manieren aan cardio training doen. Er is altijd wel een training die bij jou past. Je kunt kiezen uit de volgende opties, combineren kan natuurlijk ook:

  • Gebruik onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Kampen.

  • Doe je trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Wat is krachttraining en waar is het goed voor?

  Door aan krachttraining te doen, vergroot je je spierkracht en de spiermassa in je hele lichaam. Daarvoor voer je spierversterkende oefeningen uit. Dit kun je doen op onze gebruiksvriendelijke high tech fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Afwisselen is nog beter. 

  Bij krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. 

  Bij SportCity vinden we dat iedereen aan krachttraining zou moeten doen. Met de jaren lever je steeds een beetje spiermassa in, dus het is zaak om je lichaam goed te onderhouden. Krachttraining is daarnaast ook goed voor je botten en je pezen, reden te meer dus om het op te nemen in je trainingsschema.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Kampen

  Bij onze club in Kampen kun je aan je spieropbouw werken met onze gebruiksvriendelijke krachtapparatuur in de zaal. Je stelt zelf in met welk gewicht je wil trainen en dat bouw je langzamerhand op. Zo blijf je steeds vooruitgang boeken.

  Wissel de krachtapparatuur ook eens af met de losse gewichten in de Free Weight Zone. Daar train je spieren die bij de fitnessapparaten niet aan bod komen. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat: je spieren moeten zelf iedere kleine beweging corrigeren. 

  Waarom fitness bij SportCity Kampen?

  In onze club in Kampen staat de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur op je te wachten. Met een Fitness lidmaatschap kun je je onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je daarnaast ook nog zo vaak als je wilt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, er is  dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Leuk voor de afwisseling om eens ergens anders je fitnessronde af te werken!

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Kampen

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

  Ik heb nog nooit een sportschool van binnen gezien, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Ik ben slecht in het onthouden van pasjes, is een groepsles dan wat voor mij? Bij de groepslessen is het vooral belangrijk dat je lekker blijft bewegen, de pasjes komen vanzelf wel. En als je kiest voor een les als Bootcamp of Spinning, dan is er helemaal geen sprake van pasjes. 

  0 clubs gevonden