Header SportTaxi 1920 x 440

SportCity introduceert de SportTaxi en gaat aarzelende sporters thuis halen en brengen

Amsterdam, 29 maart 2023 – Vanaf zaterdag start SportCity met een haal- en brengservice voor aarzelende sporters. De SportTaxi gaat mensen thuis ophalen en naar de sportschool brengen. Uiteindelijk moet de service mensen motiveren in beweging te komen. Het gaat om een pilot in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Als de service succesvol blijkt, breidt SportCity deze uit naar de rest van het land.

SportCity gelooft dat iedereen wel een beetje meer beweging kan gebruiken. Dat is immers wat je gelukkiger maakt. Hoe meer je beweegt, hoe beter je je voelt. Dus naast het boodschappen tillen, je kind met de fiets van school ophalen of de trap nemen op je werk, is het belangrijk dat mensen daarnaast óók (blijven) bewegen. 

Kom van die bank af!

Recente onderzoeken uit de fitnessbranche laten zien dat mensen vaak moeite hebben om een ritme vast te houden bij het bezoeken van hun sportschool. Zeker in de maanden februari, maart en april als de goede voornemens wegebben en het buiten nog luguber weer kan zijn.  Sabine Winter, Local Marketing Manager SportCity: “Het voelt wellicht tegenstrijdig om mensen met de SportTaxi, een auto, op te halen en naar een sportschool te brengen. Maar we hopen dat deze service hen net dat extra duwtje in de rug geeft om weer lekker naar de sportclub te komen. Het idee is dat mensen, na een paar keer gebruik te hebben gemaakt van de SportTaxi, op eigen kracht naar de club komen en zo hun sportritme weer terugvinden. Het past in onze filosofie van samen zoeken naar wat jou beweegt.’’

Niet zomaar een ritje

Om ervoor te zorgen dat mensen weer met plezier naar de club gaan, zijn de chauffeurs van de SportTaxi óók nog eens gediplomeerde motivatiecoaches. Zo kunnen ze je tijdens de rit al advies geven over voeding, blessurepreventie, trainingsschema’s en alles daartussenin. Liever momentje voor jezelf? Op verzoek kun je ook een stilte-rit boeken: ideaal voor na je yogales of als je nog even een werk-meeting moet doen. 

Vol is vol! Dus meld je snel aan

Vanaf aanstaande zaterdag kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor de SportTaxi via de SportCity-app. Hier selecteer je een specifieke dag en tijd en word je opgehaald binnen het gereserveerde tijdslot. De pilot vindt plaats met hybride auto’s. In een latere fase wil SportCity volledig elektrisch gaan ophalen. Zo is ook de impact op het milieu nihil. En wie weet halen we je binnenkort toch wel op in de bakfiets! 

Meer informatie over de SportTaxi: https://www.sportcity.nl/sporttaxi