Veilig en verantwoord naar Sport

Je bent welkom in de club!

We zijn blij dat we weer veilig en verantwoord open zijn, met sporten op 1,5 meter, looproutes, goede ventilatie en een intensief schoonmaakschema. Ook voor jou is het een en ander veranderd: je kunt alleen sporten met een boeking en kom indien mogelijk vast omgekleed naar de club. Bovendien hebben we sportief nieuws: je kunt vanaf nu de gloednieuwe SportCity app downloaden en daar je training boeken. Wil je weten wat er nog meer verandert? Op deze pagina vind je alle informatie. Samen klaar voor Sport!

Nieuw: de SportCity app


Boeken, inchecken, uitchecken en meer

Goed nieuws! We hebben een gloednieuwe SportCity app. Hiermee kun je niet alleen je training boeken, het is ook je toegangsbewijs tot de club. Bovendien kun je er tientallen online lessen vinden: van kettlebell tot yoga, van bodyweight tot cardio. Lang, kort, voor beginners of voor experts, voor ieder wat wils. Ook vind je er actuele informatie over jouw SportCity club.

 

Hoe werkt boeken via de app?

 1. Download de app in de Google Play Store of de Apple Store
 2. Open de app en log in
 3. Kies de club waar je wilt sporten
 4. Selecteer een datum
 5. Kies jouw tijdslot om te sporten of jouw les naar keuze
 6. Tik op ‘Boeken’. Je hebt nu gereserveerd
 7. Tik onderin het menu opnieuw op ‘Boeken’ om jouw boekingsoverzicht te zien

 

Sportcity app animated image

 

Hoe kun je jouw boeking veranderen?

 1. Open de app en ga naar de ‘Boeken’ pagina
 2. Tik op ‘wijzig tijd’ bij jouw boeking
 3. Selecteer een ‘nieuw tijdslot’
 4. Bevestig je nieuwe tijdslot door op ‘Boeken’ te tikken

 

Hoe kun je jouw boeking annuleren?

Mocht je toch niet kunnen komen trainen op het door jou geboekte tijdslot, zou je dan je boeking willen annuleren? Zo maak je een plek vrij voor iemand anders.

 1. Open de app en ga naar de ‘boeken’ pagina
 2. Tik op 'Afzeggen' bij jouw boeking
 3. Bevestig je afzegging

 

Heb je de app nog niet? Download hem in de Google Play Store of de Apple Store

 

In- en uitchecken met de app

Check, check, dubbelcheck! De club binnenkomen, gaat net even iets anders dan je gewend bent. Bij de deur van iedere SportCity hangt een poster met een QR-code. Scan deze code met de app. Als je jouw bezoek geboekt hebt, kun je direct naar binnen. Fijn als je bij het weggaan ook weer uitcheckt, zo kunnen we bijhouden hoeveel mensen er in de club zijn.

 

Hoe werkt in- en uitchecken?

 • Open de app en klik op het incheck-icoontje rechtsboven op de boekingspagina
 • Een gezondheidscheck verschijnt. Heb je geen klachten, klik dan op 'Ik begrijp het'
 • Geef de app toestemming om de camera te gebruiken
 • Richt je camera recht op de QR-code die bij de deur van jouw club hangt
 • Als alles oké is, krijg je een groen scherm met een vinkje. Je kunt naar binnen!
 • Krijg je een rood scherm te zien? Check onze medewerker bij de balie.

 

In- en uitchecken in de club


De SportCity app is jouw toegangsbewijs

In en uitchecken met de app

Ook de club binnenkomen, gaat net even iets anders dan je gewend bent. Bij de deur van iedere SportCity hangt een poster met een QR-code. Scan deze code met de app. Als je jouw bezoek geboekt hebt, kun je direct naar binnen. Fijn als je bij het weggaan ook weer uitcheckt, zo kunnen we bijhouden hoeveel mensen er in de club zijn.

 

Hoe werkt in- en uitchecken?

 1. Open de app en klik op het incheck-icoontje rechtsboven op de boekingspagina
 2. Een gezondheidscheck verschijnt. Heb je geen klachten, klik dan op 'Ik begrijp het'
 3. Geef de app toestemming om de camera te gebruiken
 4. Richt je camera recht op de QR-code die bij de deur van jouw club hangt
 5. Als alles oké is, krijg je een groen scherm met een vinkje. Je kunt naar binnen!
 6. Krijg je een rood scherm te zien? Check onze medewerker bij de balie.

 

Meer informatie over groepslessen en trainingen


Binnen of buiten sporten? Aan jou de keuze!

Je kunt weer sporten bij onze clubs. Kies voor vrij trainen of groepslessen en -trainingen. Nieuw zijn de combi-trainingen: een half uur Small Group Training (sporten met een kleine groep onder begeleiding van een instructeur) en daarna een uur vrij sporten. Veel van onze clubs bieden ook groepslessen in de buitenlucht aan. Wil je weten welke lessen jij kunt volgen? Kijk bij jouw club

 

Omdat we sporten op 1,5 meter en we aan iedereen genoeg ruimte willen bieden, kun je alleen komen trainen als je van tevoren hebt geboekt. Dat kan eenvoudig en snel via de SportCity app.

Veilig en verantwoord naar Sport


Hoe we dit samen doen


Gezond naar de club
Wij zijn blij je weer te mogen ontvangen! Kom alleen als je geen klachten hebt. Had je in de afgelopen 24 uur een van deze klachten: hoesten, verkoudheid, koorts, benauwdheid of minder smaak of reuk? Of ben je gediagnosticeerd met corona? Dan mag je helaas nog niet komen sporten.

Als je een huisgenoot of gezinslid hebt met corona en/of benauwdheidsklachten, blijf dan ook thuis. Tip: als je lichte klachten hebt en toch thuis wilt sporten: op onze Instagram en Facebook vind je allerlei fijne lessen.
We maken de clubs nog intensiever schoon. Jij kunt ook helpen, door je handen goed te desinfecteren met handgel (overal in onze clubs te vinden), alle apparatuur na gebruik te reinigen en je eigen handdoek te gebruiken. Samen zorgen we voor een veilige omgeving om te sporten.

Je club: routes, ruimtes en apparaten
Sporten in de club is anders dan je gewend bent. De kleedkamers zijn open, maar de douches zijn nog gesloten, de toiletblokken zijn toegankelijk voor één persoon en sommige ruimtes en apparaten blijven dicht of staan uit. Van jou vragen we om zoveel mogelijk al omgekleed naar SportCity te komen, om drukte in de kleedkamers te voorkomen. Fijn als je niet eerder dan 10 minuten voor je boeking aanwezig bent en verlaat de club na het sporten meteen. Vergeet ook niet in- en uit te checken. We vragen je om in de club 1,5 meter afstand te houden, met pin te betalen en de aanwijzingen van ons personeel op te volgen. Zo houden we onze clubs veilig voor jou, de andere sporters en onze medewerkers.

We staan voor je klaar
Heb je vragen over verantwoord sporten of iets anders? Dat kan! Spreek iemand van ons team in de club gerust aan of neem contact met ons op.

Meest gestelde vragen
Meer weten over wat wij doen om veilig en verantwoord sporten mogelijk te maken? Klik hier.