Fit For Free Fitness

Fitness in Zwijndrecht

  Zwijndrecht is een klein dorpje in Zuid-Holland. Het maakt deel uit van de zogeheten Drechtsteden, een streek waar de plaatsnamen vaak op -drecht eindigen. Zwijndrecht is sfeervol gelegen aan de Oude Maas. En met grote steden als Rotterdam en Dordrecht binnen handbereik is er altijd wat te beleven. Voor de broodnodige lichamelijke activiteit kun je in Zwijndrecht komen fitnessen bij SportCity.

  Onze club is elke dag geopend, kom dus trainen wanneer jou dat het beste uitkomt. Iedereen, van jong tot oud, van elk niveau, geslacht of gewicht is bij ons van harte welkom. Kom gewoon gezellig meetrainen en aan je fitness werken!

  Wat is fitness?

  Fitness is een verzamelnaam voor alle sportieve activiteiten waarmee je aan je conditie werkt en spierkracht opbouwt. Grofweg zijn deze activiteiten onder te verdelen in twee soorten training: cardio- en krachttraining. Een goede fitnesstraining bestaat uit een afwisseling van cardio en krachttraining. Elk type training doet weer iets anders voor je lijf en conditie.

  Cardiotraining

  Cardiotraining is erop gericht je hart goed aan het werk te zetten, zodat je snel een betere algehele conditie opbouwt. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duurtraining en intervaltraining. Duurtraining houdt in dat je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo uitvoert, bijvoorbeeld 20 minuten op de crosstrainer. Je bouwt een basisconditie op, die je steeds blijft verbeteren.

  Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustigere periodes. Bijvoorbeeld steppen, de crosstrainer of rennen op de loopband op een hogere stand. Als je een goede conditie hebt, ga je merken dat je de intensieve fase langer volhoudt en kortere rustperiodes nodig hebt. Cardiotraining helpt je als je af wilt vallen, want je zet je hele systeem aan het werk en dat stimuleert de vetverbranding. 

  De voordelen van cardiotraining

  Als je een tijdje regelmatig aan cardio doet, zul je al snel merken dat je conditie verbetert. Bijvoorbeeld als je een sprintje moet trekken om de bus te halen. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. 

  Cardio heeft nog andere voordelen:

  • het verbetert de conditie van je hart en bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert - je voelt je fitter en kunt meer aan

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan

  Cardio training bij SportCity Zwijndrecht

  Bij SportCity Zwijndrecht kun je op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Gebruik onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar en er is er altijd wel eentje vrij.

  • Vind je het leuk om samen met anderen te trainen? Doe dan mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN, Fat Attack, of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Tilburg. 

  • Extra uitdagend zijn cardio trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit. 

  Krachttraining

  Krachttraining is bedoeld om om je spierkracht en je spiermassa te vergroten. Hiervoor voer je gerichte, spierversterkende oefeningen uit op onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Allebei mag ook, net wat jij het prettigst vindt. Probeer ook eens onze FunXtion Zone. Zet je eigen trainingscircuit uit met de spullen die voorhanden zijn, zoals kettlebells, core bags en speed ladders. Daag jezelf flink uit en ontdek hoe hard, hoe lang en hoe vaak jij bepaalde oefeningen kunt uitvoeren! 

  Krachttraining komt neer op het maken van korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen telkens een prikkel, waardoor bij elke training de omvang van je spiervezels toeneemt. Begin rustig aan en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) effectief en verantwoord blijven uitvoeren en loop je geen blessures op. Luister altijd naar je lichaam, bij twijfel kun je altijd onze medewerkers in de club om advies vragen.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van extra spierkracht. Het kan bovendien een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en je gaat er zeker strakker van in je vel zitten. Er zijn nog meer voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar.

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden. De opbouw van spieren helpt namelijk om vet te verbranden, ook als je na je training ‘s avonds op de bank zit.

  • krachttraining kan helpen bij het voorzichtig revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Zwijndrecht

  Bij SportCity Zwijndrecht kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke, high tech krachtapparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone. Zo train je ook andere spieren, doordat de bewegingen niet worden gecorrigeerd door een apparaat. Super effectief als je echt alle spieren in je lichaam aan bod wilt laten komen. 

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze zone kan je allerlei oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitness attributen zoals kettlebells. 

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur.

  Waarom fitness bij SportCity Zwijndrecht?

  In onze clubs maak je gebruik van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur van topmerken. Met een Fitness lidmaatschap kun je je 7 dagen in de week onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity Tilburg. Eerst eens uitproberen wat het beste bij je past? 

  Al onze clubs hebben zeer ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop trainen jou het beste past. Je bent bovendien welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland. Altijd handig als je een keer niet in de buurt van je eigen club bent, maar wel aan je fitness wilt blijven werken.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work- outs die je thuis kunt doen. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Zwijndrecht

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Je kunt fitness in principe met alle groepslessen combineren. Een combinatie van krachttraining en cardio groepslessen is altijd een goede combinatie, want zo blijf je aan je spieren en aan je conditie werken. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je aan elke denkbare groepsles deelnemen, van yoga tot BodyStep en BBB. 

  Wat voor kleding kan ik het best aantrekken bij fitness? Het belangrijkste is dat je kleding draagt die lekker zit, niet knelt en waarin je goed kunt zweten.  Een T-shirt met een (korte) joggingsbroek is fijn om in te trainen, maar een aansluitende (sport)legging met een topje kan ook. Ga voor stevige schoenen, waarin je het niet te warm krijgt, zodat je geen blessures oploopt aan je voeten en lekker kunt lopen of rennen. 

  0 clubs gevonden