Fit For Free Fitness

Fitness in Assen

  Als hoofdstad van de prachtige provincie Drenthe heeft Assen veel te bieden. Wat dacht je van het Drents Museum, waar altijd wel een verrassende expositie te bewonderen valt. Voor de raceduivels mag een bezoek aan de TT van Assen natuurlijk niet ontbreken. En in de wijde omgeving is genoeg prachtige natuur om volop van te genieten. Wil je tussendoor ook nog een beetje aan je spierkracht en conditie werken? Kom dan fitnessen bij SportCity in Assen.

  Wat is fitness en waarom is het goed voor je?

  Onder fitness verstaan we alle activiteiten die bijdragen aan een goede algemene conditie. Je werkt zowel aan kracht als aan uithoudingsvermogen. Wil jij graag lekker in je vel zitten en je lichaam in vorm brengen? Dan is fitness geschikt voor jou! 

  Iedereen kan aan fitness doen, leeftijd, geslacht, gewicht en/of niveau zijn niet belangrijk. Je bepaalt zelf je grenzen en maakt in je eigen tempo vorderingen. Kom gewoon een keer meedoen! 

  Fitness bestaat uit twee onderdelen: krachttraining en cardiotraining. Bij SportCity kun je beide soorten trainingen op verschillende manieren uitvoeren. Probeer alles eens uit en bepaal zelf wat voor jou het beste werkt 

  Wat is krachttraining en voor wie is het bedoeld?

  Krachttraining is gericht op het vergroten van je spierkracht en van de spiermassa in je hele lichaam. Om dit doel te bereiken voer je spierversterkende oefeningen uit. Dit kun je doen op onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Allebei mag natuurlijk ook. 

  Bij krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op. Luister altijd naar je lichaam en vraag bij twijfel hulp aan een medewerker in de club.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Het is voor iedereen aan te raden om krachttraining op te nemen in het fitnessschema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. Ook als je niet super gespierd wilt worden, is het verstandig om je spieren te onderhouden. Hoe ouder je wordt, hoe meer spiermassa je verliest. Krachttraining heeft ook een gunstige invloed op de stevigheid van je botten. Waar wacht je nog op? 

  Krachttraining bij SportCity Assen

  Bij onze club in Assen werk je aan je spieropbouw met onze gebruiksvriendelijke krachtapparatuur in de zaal. Je stelt zelf in met welk gewicht je wil trainen en dat bouw je gaandeweg op, zodat je steeds vooruitgang blijft boeken.

  De FunXtion Zone is voor jou ingericht om extra spierversterkende oefeningen doen. Je komt al een heel eind met je eigen lichaamsgewicht om talloze oefeningen voor je spieren te doen. Maar je kunt ook gebruik maken van de speciale fitness krachttraining attributen die in onze club aanwezig zijn. Wissel de krachtapparatuur ook eens af met de losse gewichten in onze Free Weight Zone. Je werkt hier nog eens heel specifiek aan de spieren die bij de fitnessapparaten niet aan bod komen. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat: je spieren moeten zelf iedere kleine beweging corrigeren.

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’. Dat betekent ‘betrekking hebben op vaten en het hart. Met cardiotraining verbeter je dus de conditie van je hart en bloedvaten. 

  Je kunt op twee manieren aan cardiotraining doen: door middel van duur- en/of intervaltraining. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Met intervaltraining wissel je een intensieve oefening af met rustigere periodes. Hoe beter je conditie wordt, hoe langer je de intensieve fase volhoudt en hoe minder rustperiodes je nodig hebt. 

  Waar is cardiotraining goed voor?

  Met cardio kun je verschillende doelen bereiken:

  • je verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Na een poosje regelmatig cardio beoefenen, merk je zeker dat je conditie verbetert. Een sprintje voor de bus kost ineens een stuk minder moeite. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. Fijn als je een beetje af wilt vallen. 

  Cardio training bij SportCity Assen

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er is altijd wel een training die bij jou past. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Door gebruik te maken van onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Assen.

  • Doe je trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Waarom fitness bij SportCity Assen?

  In onze club in Assen maak je gebruik van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je je onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je daarnaast ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Handig voor als je een keer op pad bent, of als je gewoon eens zin hebt om ergens anders te trainen.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Assen

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

   Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem?

   Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

   Kan iemand me helpen als ik een fitnessapparaat niet begrijp? 

   We snappen dat het in het begin lastig kan zijn om alle fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Maar dat is wel nodig, voor een effectieve training en om blessures te voorkomen. Je kunt onze medewerkers op de club of je medesporters natuurlijk ook altijd om hulp vragen.