Fit For Free Fitness

Fitness Bergen op Zoom

  Bergen op Zoom is misschien niet groot, maar heeft wel veel te bieden. Zo vind je er het oudste hotel in Nederland, Hotel de Draak, dat als één van de weinige gebouwen een grote brand in de 14e eeuw heeft overleefd. Je kunt er prima shoppen en na afloop drink je wat op de gezellige Grote Markt. En wil je je conditie op peil houden? Kom dan trainen bij SportCity in Bergen op Zoom. Daar kun je in een stimulerende omgeving blijvend aan je conditie werken, bijvoorbeeld door aan fitness te doen.

  Wat is fitness eigenlijk?

  Fitness is een verzamelterm voor alle activiteiten waarmee je je lichaam traint en in goede conditie brengt. Je kunt fitness op twee manieren beoefenen: door middel van cardio en met krachttraining. Allebei de trainingen zijn geschikt om specifieke resultaten te behalen, maar je kunt ze ook prima met elkaar combineren. Sterker nog: dat is zeer aan te raden!

  Wil je een sterk en fit lijf, dan is de combinatie van gerichte kracht- en cardiotraining fantastisch voor jou. Sterkere spieren, een beter uithoudingsvermogen en een super conditie, dat wil toch iedereen. En fitness is ook voor iedereen: man, vrouw, oud, jong, wat steviger of aan de dunne kant, het maakt allemaal niet uit. Je kunt op elk gewenst moment beginnen en jij bepaalt je eigen tempo. 

  Wat is cardio?

  Met cardio training werk je aan je uithoudingsvermogen en geef je de conditie van je longen en je hart een boost. Cardio training kun je op twee manieren doen. Je kunt kiezen voor duurtraining of voor intervaltraining. Een combinatie kan natuurlijk ook. Bij duurtraining voer je gedurende langere tijd relatief lichte oefeningen uit. Je bouwt de zwaarte geleidelijk op. Na verloop van tijd zul je merken dat je het langer volhoudt op een zwaardere weerstand. Met intervaltraining wissel je intensieve oefening af met rustigere periodes. Hoe beter je conditie wordt, hoe langer je het intensieve gedeelte volhoudt.

  Cardio doe je eigenlijk ongemerkt al elke dag: fietsen, even de trap oprennen, een sprintje trekken om de trein te halen of gewoon een lekkere wandeling door de natuur. Bij SportCity Bergen op Zoom kun je op jouw favoriete manier aan cardio doen: in je eentje, in groepsverband, met apparaten of gewoon met je eigen lichaam. 

  De voordelen van cardiotraining

  Regelmatig cardiotraining is een goede basis om blijvend fitter te worden. De voordelen in het kort: 

  • Je verbetert je uithoudingsvermogen

  • Je valt er van af doordat je je vetverbranding een boost geeft

  • Je hart- en longconditie verbetert

  • Je voelt je fitter en energieker

  • Je kunt lekker je hoofd leegmaken en je stress wegtrainen

  • Je maakt dopamine, endorfine en serotonine aan, allemaal stofjes die je een geluksgevoel bezorgen. Na een flinke cardio work out kun je de hele wereld aan.

  Cardio training bij SportCity Bergen op Zoom

  Bij SportCity kun je op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Train met ons ruime aanbod aan high tech cardio apparatuur. Ga naar keuze los op de loopbanden, fietsen, stepapparaten, roeimachines en de crosstrainers. En varieer vooral naar hartelust! 

  • Doe mee met de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Dit zijn gezellige en motiverende groepslessen met cardio-oefeningen. Keus genoeg, je kunt meedoen met BodyStep, BRN, Spinning, of Bootcamp. Wil je meerdere groepslessen uitproberen om te kijken welke het beste bij je past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen aan alle groepslessen die SportCity Bergen op Zoom aanbiedt.

  • Leef je uit in de FunXtion Zone of probeer het Switching Circuit eens. Hier vind je alles waje nodig hebt om super effectief al je spieren te gebruiken.

  Wat is krachttraining?

  Het tweede onderdeel van fitness is krachttraining. Met krachttraining vergroot en versterk je de spiermassa in je hele lichaam. Je kunt hiervoor onze gebruiksvriendelijke SportCity fitnessapparatuur gebruiken ,of heel specifiek trainen met losse gewichten - ook hier is een combinatie natuurlijk mogelijk. Een fitnesstraining is eigenlijk pas compleet als er ook krachtoefeningen in zijn opgenomen. Je bent van harte welkom bij SportCity Bergen op Zoom. 

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining doet - net als cardio - veel goeds voor je lichaam. De voordelen op een rijtje: 

  • Je bouwt spierkracht op. Voeg krachttraining toe aan je cardio routine en bouw extra spieren op. Spieren zijn echte vetverbranders, dus hoe meer spiermassa je kweekt, des te sneller je vetpercentage zal afnemen. Perfect voor wie wil afvallen of gewoon strakker in zijn vel wil komen te zitten. 

  • Je spieren worden beter zichtbaar en krijgen een mooie vorm.

  • Krachttraining kan helpen om spierverkrampingen en blessures te voorkomen (rug, core, schouders) en kan zelfs een goede aanvullingen zijn op je revalidatie na een vervelende blessure.

  Hoe werkt krachttraining?

  Bij krachttraining maak je korte, herhalende en explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen elke keer een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels groeit. Hoe groter je spieren worden, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt en hoe langer je ermee kunt trainen. Het is hierbij belangrijk om rustig te beginnen en je krachttraining langzaam op te bouwen. Je spieren hebben tijd nodig om te groeien en om sterker te worden. Bouw je trainingen rustig en verantwoord op, dan beperk je het risico op blessures. Zo word je steeds een beetje sterker.

  Krachttraining bij SportCity Bergen op Zoom

  Bij SportCity Bergen op Zoom kun je kiezen hoe jij je krachttraining uitvoert: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. De bewegingen worden namelijk niet begeleid door een apparaat. Je moet dus zelf op de balans en de correcte uitvoering letten en hierdoor corrigeren je spieren iedere kleine beweging. Super effectief als je echt alle spieren in je lichaam aan bod wilt laten komen. 

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze zone kan je allerlei oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitness attributen zoals kettlebells. 

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training, train je gezellig samen en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Bergen op Zoom

   Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem?

   Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

   Wat voor kleding moet ik aan bij fitness?

   Kleding die lekker zit is het fijnst om in te trainen. Je kunt een T-shirt met een (korte) joggingsbroek aantrekken, maar als een aansluitende legging met een topje kan ook. Zorg wel voor stevige schoenen, zodat je stevig staat en geen blessures op kunt lopen aan je voeten. Zo’n los gewicht kan hard aankomen als je het per ongeluk laat vallen.

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie. Voor de variatie, of als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.