Header yoga groepsles

Yoga in Bergen op Zoom

  Bergen op Zoom is bij het grote publiek niet zo bekend, toch is het een verrassend leuke stad. Je kunt er heel leuk shoppen in de historische binnenstad: hier vind je nog winkeltjes die niet je niet overal aantreft. Het Markiezenhof is een bezoekje zeker waard, dit is het oudste stadspaleis van Nederland. En in de groene omgeving van Bergen op Zoom kun je mooie wandel- en fietstochten maken. 

  Wil je na al die activiteit even helemaal tot jezelf komen, dan kun je meedoen met de groepsles yoga bij SportCity in Bergen op Zoom. SportCity Bergen op Zoom heeft alles in huis om yoga te kunnen beoefenen met aandacht en goede begeleiding. Je kunt bij SportCity natuurlijk ook op allerlei andere manieren aan sport doen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap heb je onbeperkt toegang tot onze fitnessruimte en kun je meedoen aan alle groepslessen die op het programma staan.

  Over yoga groepsles in Bergen op Zoom      

  De inspirerende yoga groepslessen in Bergen op Zoom worden gegeven in onze moderne groepsleszalen. Je kunt het hele jaar door meedoen met alle groepslessen die je maar wilt, in een comfortabele en rustgevende omgeving. Met je lidmaatschap mag je sporten bij verschillende sportscholen van SportCity in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. We zitten dus altijd wel bij jou in de buurt. Kom tussen al je drukke bezigheden door eens langs om even helemaal geestelijk en lichamelijk te ontspannen!

  Behalve yogalessen kun je bij SportCity nog veel meer sporten beoefenen. We hebben een breed aanbod aan groepslessen, maar je kunt ook aan je conditie werken met onze cardio apparatuur of spierballen kweken in de fitness. Bij SportCity sport je altijd zoals jij wilt, een combinatie is dus ook mogelijk.

  Wat houdt een een groepsles yoga in?

  Tijdens de groepslessen yoga bij SportCity werk je aan een sterk en gezond lichaam. Je neemt statische houdingen aan en voert dynamische bewegingen uit. Door de focus op je ademhaling wordt die beter, net als je concentratie. Ook je kracht, uithoudingsvermoging, flexibiliteit, balans en snelheid verbeteren door yoga.  

  Yoga is geschikt voor iedereen die lichaam en geest in balans wil brengen. De oefeningen kunnen heel inspannend zijn of juist langzaam en ontspannen. Onze gediplomeerde groepsles instructeur begeleidt de groep en leert je de veiligste en effectiefste technieken en houdingen. Yoga heeft ook mentaal een positieve invloed: je krijgt er energie van, maar je komt ook ontspannen de les uit. 

  Doe je graag aan yoga, maar vind je er niets aan om in je eentje je oefeningen af te werken? Kom dan naar de groepsles yoga bij SportCity in Bergen op Zoom. Daar beoefen je yoga samen met ongeveer 25 andere deelnemers. Een stuk gezelliger en bovendien werkt samen sporten heel motiverend!

  Bij SportCity kan iedereen van elk niveau meedoen met de groepsles yoga. Of je nu voor het eerst je matje uitrolt, of bekend bent met allerlei vormen van yoga: het maakt allemaal niet uit. Yoga is niet voor niets heel populair: inmiddels is wetenschappelijk bewezen dat yoga stress vermindert, je slaap verbetert en je flexibeler maakt. Het kan zelfs de conditie van je hart verbeteren en ontstekingen verminderen.

  Wanneer is een yogales in Bergen op Zoom geschikt voor jou?

  Iedereen kan aan yoga doen. Het verbetert de kwaliteit van je ademhaling, je wordt je bewuster van je lichaam, je kunt je mentaal betere ontspannen en je brengt tegelijkertijd je energieniveau omhoog. Maar yoga heeft nog meer te bieden. Voor mensen met gewrichts- of spierklachten is yoga namelijk een uitkomst. Al na een paar lessen zul je merken dat je klachten afnemen of zelfs verdwijnen. 

  De yoga groepslessen bij SportCity zijn heel laagdrempelig, iedereen is van harte welkom om mee doen! Je doet altijd mee op je eigen niveau, de instructeur geeft je desgewenst een alternatieve oefening. Alle leeftijden en niveaus kunnen meedoen en de groepen zijn gemengd. Instromen kan het hele jaar door. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs laten je zien hoe je de yoga posities perfect uitvoert om fysiek en mentaal volledig in balans te komen. 

  Hoe ziet een yoga groepsles in Bergen op Zoom eruit?

  Tijdens een groepsles yoga in Bergen op Zoom ga je werken aan een krachtig, soepel lichaam en een sterke geest. Als je fysiek actief wilt zijn en tegelijk aan geestelijke ontspanning wilt werken, is yoga echt iets voor jou. 

  Net als alle andere groepslessen start ook de les yoga met een uitgebreide warming-up. Tijdens de les word je begeleid in het uitvoeren van vloeiende en statische houdingen (asana’s). De oefeningen worden zittend, staand, of liggend op een yogamat uitgevoerd. Een les duurt 60 tot 75 minuten.

  Je wordt tijdens de groepsles yoga begeleid door een gecertificeerde groepslesdocent. Hij of zij laat zien hoe je de oefeningen uitvoert en helpt je bij het vinden en vasthouden van de juiste houding. Heb je een blessure? Meld dat dan voor de les aan de instructeur. Je krijgt dan een andere oefening als je een houding of beweging niet goed kunt uitvoeren. De les wordt afgesloten met een ontspannende cooling-down, waarna je volledig ontspannen en toch energiek weer naar huis gaat.

  Waarom kiezen voor yogales bij SportCity Bergen op Zoom?

  Je kunt bij verschillende sportscholen van SportCity terecht voor verschillende soorten groepslessen yoga. Dit is afhankelijk van jouw lidmaatschap. Kies de vorm die bij jou past, van zeer ontspannend tot behoorlijk intensief. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je meedoen met verschillende groepslessen die in onze SportCity clubs worden aangeboden. Zo wordt het nog gezelliger om fit te blijven en je goed te voelen.

  In de gratis SportCity app vind je nog meer work-outs voor thuis. Ook kun je hier vooraf je lessen mee reserveren.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Bergen op Zoom

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling.

  Word ik fitter van groepslessen yoga? Ja, want je werkt zowel aan je spierkracht als aan je uithoudingsvermoging, lenigheid en een verbeterde ademhaling. 

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Bij yoga ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Kies je voor yoga waarbij je spieren vaak worden aangespannen, dan zul je je spieren vanzelf gaan ontwikkelen.

  Kan ik yoga beoefenen als ik een (sport)blessure of rugklachten heb? Ja, yoga is bij uitstek geschikt om bij een blessure toch op een rustige manier je spieren te blijven gebruiken. Je blijft aan je lenigheid en algemene fitheid werken, terwijl je niet over je fysieke grenzen heen gaat. En als je weer bent hersteld, kun je yoga blijven doen om nieuwe blessures te voorkomen.

  0 clubs gevonden