Fit For Free Fitness

Fitness in Heerenveen

  Heerenveen is een stad met veel sportieve historie. Abe Lenstra, één van de beste Nederlandse voetballers aller tijden, is er geboren en gestorven. Ter herinnering is er het Abe Lenstra stadion, waar de voetbalclub Heerenveen zijn thuiswedstrijden in de eredivisie speelt. En er is natuurlijk Thialf, de schaatsbaan waar vele schaatsrecords zijn gevestigd. Ook zin om aan je conditie te werken? Kom dan fitnessen bij SportCity Heerenveen. 

  De clubs zijn elke dag geopend, kom dus trainen wanneer jou dat het beste uitkomt. Iedereen is van harte welkom en bij ons sport je altijd op je eigen niveau. Jong of oud, man of vrouw, beginner of afgetraind: bij ons kun je gewoon gezellig mee trainen en aan je fitness werken.

  Wat is fitness eigenlijk - cardio en krachttraining 

  Fitness is een verzamelnaam voor alle sportieve activiteiten waarmee je aan je conditie werkt en spierkracht opbouwt. Deze zijn te verdelen in twee soorten training: cardio en krachttraining. In een goede fitness training wissel je af tussen cardiotraining en krachttraining. Elk type training doet weer iets anders voor je lijf en conditie: 

  Cardiotraining

  Met cardiotraining werk je aan de conditie van je hart en bloedvaten. Het zijn trainingen die erop gericht zijn je hart goed aan het werk te zetten, zodat je snel een betere algehele conditie opbouwt. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duurtraining en intervaltraining. Bij duurtraining doe je  oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Zo bouw je een basisconditie op, die je steeds blijft verbeteren. Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustigere periodes. Bijvoorbeeld steppen, de crosstrainer of rennen op de loopband op een hogere stand. Als je een goede conditie hebt, ga je merken dat je de intensieve fase langer volhoudt en kortere rustperiodes nodig hebt.

  De voordelen van cardiotraining

  Na een poosje regelmatig cardio beoefenen, merk je al dat je conditie verbetert. Even de trap oprennen kost ineens een stuk minder moeite. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. 

  Cardio heeft nog andere voordelen:

  • het verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert - je voelt je fitter en kunt meer aan

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen (vetverbranding)

  Cardio training bij SportCity Heerenveen

  SportCity Heerenveen heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er is altijd wel een training te vinden die bij jou past. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Met behulp van onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar.

  • Liever samen met anderen trainen? Probeer dan eens een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN, of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Heerenveen. 

  • Doe je cardiotrainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit. 

  Krachttraining

  Krachttraining is bedoeld om gericht om je spierkracht en je spiermassa te vergroten. Hiervoor voer je gerichte, spierversterkende oefeningen uit op onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Allebei mag natuurlijk ook. Tijdens je krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen telkens een prikkel, waardoor bij elke training de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt en hoe vaker je kunt tillen, duwen of trekken. Begin rustig aan en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) effectief en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op. Luister altijd naar je lichaam, vraag bij twijfel hulp aan een medewerker in de club.

  Het is voor iedereen aan te raden om krachttraining op te nemen in het fitness schema, welke training je verder ook uitvoert. Hoe beter je je spieren onderhoudt, hoe langer je namelijk fit blijft.  Krachttraining heeft op de lange duur ook een gunstige invloed op de stevigheid van je botten. Hoe leuker je het vindt, hoe langer je het volhoudt en hoe fitter je wordt - en blijft!

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van extra spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen, je gaat er zeker strakker van in je vel zitten. Er zijn nog meer voordelen van krachttraining:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar.

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter - je kunt dus steeds meer en langer gewichtheffen.

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden. De opbouw van spieren helpt namelijk om vet te verbranden, ook als je na je training ‘s avonds op de bank zit.

  Krachttraining bij SportCity Heerenveen

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke krachtapparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone. Zo train je ook andere spieren, doordat de bewegingen niet worden begeleid door een apparaat. Je moet zelf op de balans en de correcte uitvoering letten en hierdoor corrigeren je spieren iedere kleine beweging. Super effectief als je echt alle spieren in je lichaam aan bod wilt laten komen. 

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze zone kan je allerlei oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitness attributen zoals kettlebells. 

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. BodyPump en BBB zijn goede groepslessen voor het versterken van je spieren.

  Waarom fitness bij SportCity Heerenveen?

  In onze club in Heerenveen maak je gebruik van high tech, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur van topmerken. Met een Fitness lidmaatschap kun je je 7 dagen in de week onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity Heerenveen. 

  Onze clubs hebben zeer ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop trainen jou het beste past. Je bent bovendien welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Altijd handig als je een keer niet in de buurt van je eigen club bent, maar wel aan je fitness wilt blijven werken.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work- outs die je thuis kunt doen.

  Veelgestelde vragen over fitness in Heerenveen

  Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema laten opstellen? Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je zelfs een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee hou je precies in de gaten waar je staat en hoe je fitness vorderingen zijn. Je kunt ook een afspraak maken met een van onze medewerkers om je met een trainingsschema te helpen. 

  Wat voor kleding kan ik het best aantrekken bij fitness? Het belangrijkste is dat je kleding draagt die lekker zit, niet knelt en waarin je goed kunt zweten.  Een T-shirt met een (korte) joggingsbroek is fijn om in te trainen, maar een aansluitende (sport)legging met een topje kan ook. Ga voor stevige schoenen, waarin je het niet te warm krijgt, zodat je geen blessures oploopt aan je voeten en lekker kunt lopen of rennen. 

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  0 clubs gevonden