Header yoga groepsles

Yoga in Heerenveen

  Denk je aan Heerenveen, dan denk je aan Friesland en dus aan water. Als je van watersporten houdt, zit je hier helemaal goed. Skutsjesielen, surfen, varen, suppen op de meren, wat jij  wilt! Ook op cultureel gebied kom je in Heerenveen aan je trekken. In het oudste veenkanaaldorp van Nederland vind je maar liefst 30 rijksmonumenten! Of bezoek Museum Heerenveen en leer alles over de historie van de stad. Wil je daarna even helemaal tot rust komen, dan kun je meedoen met een ontspannen yoga groepsles bij SportCity in Heerenveen.

  Over yogales in Heerenveen

  Zoals je misschien weet wordt yoga met de dag populairder. Steeds meer mensen ontdekken de heilzame werking van yoga. Het is dan ook zo’n beetje overal goed voor. Niet alleen wordt je lichaam er sterk en lenig van, maar ook mentaal doet yoga veel voor je. Het is dus niet zo vreemd dat yoga enorm in trek is. 

  Bij SportCity Heerenveen bieden we verschillende vormen van yoga aan. Ben je op zoek naar een dynamische en intensieve les, dan is de groepsles Power yoga wat voor jou. Tijdens deze les volgen de oefeningen elkaar in een vrij hoog tempo op. Je werkt aan je uithoudingsvermogen, balans en een betere ademhaling. 

  Liever wat rustiger beginnen, of heb je last van blessures? Probeer dan eens Hatha yoga. Hierbij worden ontspannen houdingen afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen waarmee je je lichaam niet zwaar belast. Deze lessen zijn erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Voor wie is een yogales in Heerenveen geschikt?

  Yoga is geschikt voor iedereen. Daarbij maakt het niet uit hoe jong, oud of fit je bent. Wat je niveau ook is, je bent van harte welkom bij de groepsles yoga in Heerenveen. Dus of je nu al jarenlang fanatiek aan yoga doet of voor het eerst op een matje gaat liggen: doe gewoon lekker mee. De bewegingen zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Goed om te weten: het is wetenschappelijk bewezen dat yoga stress vermindert, de conditie van je hart verbetert en kan bijdragen aan een betere nachtrust. 

  Last van blessures? Kom yoga doen.

  Heb je last van gewrichts- of spierklachten en is sporten lastig voor je? Vaak kun je wel gewoon meedoen met de yogales. De oefeningen zijn low impact, dus niet belastend voor spieren en gewrichten. Je zult al na een paar lessen merken dat klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Onze instructeurs hebben veel kennis van het lichaam en kunnen je goed begeleiden als je door een blessure een beweging of houding niet goed kunt uitvoeren. Laat het de instructeur wel even weten als je klachten hebt.

  Welke vorm van yoga past bij jou?

  Yoga is een goede manier om je fysiek in te spannen en tegelijkertijd mentaal te ontspannen. Er is een yogales voor iedereen. Of je nu rustig wilt bewegen of op zoek bent naar meer dynamische oefeningen. Jong, oud, ervaren of beginner: iedereen kan meedoen. Yoga is bijzonder geschikt als je:

  • mentaal in balans wilt komen

  • op zoek bent naar ontspanning en inspanning in 1 les

  • lenig en soepel wilt worden (en blijven)

  • wilt werken aan je coördinatie en lenigheid

  • niet kunt sporten vanwege rugklachten of blessures 

  Onze yoga groepslessen in Heerenveen zijn bijzonder laagdrempelig. Iedereen is van harte welkom. De groepen zijn gemengd, alle leeftijden en niveaus kunnen meedoen en je kunt het hele jaar door instromen. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs laten je zien hoe je de yoga posities perfect uitvoert, zodat je fysiek en mentaal volledig in balans komt. En natuurlijk is het gezellig om samen aan je fitheid en conditie te werken! 

  Met eenFitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen zo vaak als je wilt. Zo kun je alle soorten yoga uitproberen en ontdekken welke vorm het beste bij jou past. 

  Wat houdt een een groepsles yoga in?

  De groepslessen yoga in Heerenveen worden begeleid door een enthousiaste en gecertificeerde yoga instructeur of instructrice. Hij of zij helpt je om de yogahoudingen (asana’s) goed uit te voeren. In de les worden dynamische en statische houdingen afgewisseld. 

  Yoga helpt je bij het verbeteren van je ademhaling, concentratie en uithoudingsvermogen. Je wordt er leniger van en al na een paar lessen zul je gaan merken dat het wat voor je doet. Je voelt je beter in balans en meer ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. Dus wil je elke spier in je lichaam trainen en beter in balans raken? Dan is yoga iets voor jou.

  Waarom een yoga groepsles bij SportCity Heerenveen?

  We bieden verschillende vormen van yoga aan. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je uitproberen welke vorm van yoga jou het meest aanspreekt. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga. Maar je kunt ook meedoen met andere groepslessen bij SportCity. Probeer ook eens een groepsles BBB om je core te verstevigen, of ga los op de bokszakken bij de les Kickboksen.

  Onze yoga groepslessen zijn niet alleen goed voor lichaam en geest, ze zijn ook nog eens gezellig. Ideaal als je graag yoga wilt doen, maar liever niet in je eentje sport. Aan onze groepslessen yoga doen ongeveer 25 deelnemers per keer mee. Samen maken we er een inspirerende les van. 

  Hoe ziet een yoga groepsles in Heerenveen eruit?

  Net als elke groepsles beginnen we standaard met een warming-up om je spieren goed los te maken. Tijdens de les begeleidt de gecertificeerde instructeur je bij het uitvoeren van alle yoga posities. De oefeningen worden staand, zittend of liggend op een yogamatje uitgevoerd. Een yoga groepsles bij SportCity in Heerenveen duurt zo’n 60 tot 75 minuten. 

  Elke yoga groepsles wordt afgerond af met een heerlijk ontspannende cooling-down. Daarna ben je weer vol energie en tegelijkertijd helemaal ontspannen.

  Wil je meer? Dan kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt meedoen met alle yogalessen. En trouwens ook met andere groepslessen van SportCity. Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Je kunt dus ook voor of juist na een drukke werkdag je hoofd even helemaal leeg komen maken met een yogales. 

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Heerenveen

  Ik heb last van rug- en bekkenklachten. Kan ik meedoen met de yoga groepslessen? Dat kan zeker. Er zijn verschillende houdingen die het gebied rond je heupen en onderrug soepeler maken waardoor de klachten verminderen. Yoga kan daardoor een positief effect hebben op rug- en bekkenklachten. Neem bij bekkenklachten wel altijd eerst contact op met je specialist om te overleggen of het verstandig is dat je aan yoga gaat doen.

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Heerenveen? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook heel geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Zeker niet. Je bent van harte welkom! SportCity biedt fitness, groepslessen en trainingen  voor iedereen. Het maakt daarbij echt niet uit of je beginner of gevorderd bent, kom lekker trainen of een groepsles volgen. Je zult zien hoe leuk het is. Als je de eerste keer komt trainen, kun je een afspraak maken met een instructeur. Die helpt je graag op weg en staat klaar om al je vragen te beantwoorden. 

  0 clubs gevonden