Header yoga groepsles

Yoga in Heerlen

  Heerlen, gelegen in Parkstad Limburg, is het walhalla van nationale en internationale street-art kunstenaars. Het centrum is dan ook bijzonder kleurrijk met gebouwen die zijn gedecoreerd met prachtige tekeningen en kunstwerken. Voor wie het indrukwekkende verleden van Heerlen wil ontdekken kan terecht in het Nederlands Mijnmuseum of Thermenmuseum gelegen in een historisch Romeins gebouw. Ook biedt Heerlen volop vertier in de vorm van grote evenementen zoals International Breakdance Event, Cultura Nova en Park City Live.

  Over yoga in Heerlen     

  In deze bruisende Limburgse stad waar altijd iets te beleven valt, kom je helemaal tot rust tijdens een ontspannende yoga les bij SportCity in Heerlen. Onze yoga lessen zijn toegankelijk voor iedereen en worden gevolgd door mensen van alle leeftijden. De lessen vinden plaats in groepsverband en worden gegeven door een ervaren instructeur, zodat je het beste uit elke yoga groepsles kunt halen.

  Bij SportCity in Heerlen kun je yoga ook combineren met andere sporten. Zo creëer je een ideale mix van werken aan je conditie en aan je mentale gezondheid. Neem eens een kijkje op onze website en ontdek de ruime keuze aan fitnessmogelijkheden en live groepslessen.

  Wat is een groepsles yoga?  

  Yoga betekent verbinden en dat is precies wat je tijdens een groepsles yoga leert. Je leert namelijk verbinding te maken met je lichaam en met je geest. Zo word je je meer bewust van jouw gevoelens en herken je spanningen in je lichaam. Via asana’s (yoga-oefeningen) verdwijnen die spanningen uit je lichaam en ervaar je rust in je hoofd en in je lijf.

  Minder stress met yoga

  Yoga verlaagt het stresshormoon cortisol en uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken, dat mensen die regelmatig yoga lessen volgen veel minder last hebben van stress, depressies en angststoornissen. Daarbij hoef je voor het beoefenen van yoga geen ervaren sporter of ontzettend lenig te zijn. Ideaal, want zo kan iedereen yoga beoefenen en de weldaad ervan ervaren.       

  Wat leer je tijdens de yoga lessen?

  Yoga is een weldaad voor lichaam en geest. Je zelfvertrouwen groeit en je voelt je veel lekkerder in je vel. Tijdens yoga lessen voer je verschillende oefeningen en houdingen uit die zorgen voor:

  • ontspanning van lichaam en geest

  • het soepel maken en versterken van je spieren

  • het reguleren van je ademhaling

  • meer bewustzijn, waardoor gevoelens van stress en onrust verminderen

  Wanneer is een groepsles yoga geschikt voor jou?

  Yoga helpt je te ontspannen en zorgt voor meer balans in je leven. Tijdens een groepsles yoga glijdt de drukte van de dag van je af, waardoor er in je hoofd weer ruimte vrijkomt voor rust. Ook wanneer je last hebt van rug- en nekklachten biedt yoga uitkomst. Daarbij word je van yoga fitter, fysiek en mentaal sterker, maar ook je immuunsysteem verhoogt.

  Een groepsles yoga is niet aan leeftijd gebonden waardoor mannen en vrouwen van jong tot oud moeiteloos kunnen deelnemen. Yoga is geschikt voor iedereen van beginner tot gevorderde. Of je nu in topconditie verkeert of nog nooit hebt gesport; iedereen is bij SportCity in Heerlen welkom om een groepsles yoga te volgen.

  Hoe ziet een yoga les in Heerlen eruit?    

  Een yoga les bij SportCity in Heerlen vindt plaats in kleine groepen en wordt in onze sfeervolle zalen gegeven door een gecertificeerde instructeur. De lessen duren ongeveer 1 uur en beginnen meestal met een gezamenlijke ontspanningsoefening. Zo kun je dagelijkse beslommeringen loslaten om vervolgens naar binnen te treden en in contact te komen met de stilte in jezelf. Dit doe je via rustige ademhalings- en concentratieoefeningen. Van daaruit bouwt de yoga-instructeur de asana’s (yoga-oefeningen) langzaam op en worden staande yoga houdingen afgewisseld met houdingen in zitpositie.

  Yoga is geschikt voor elke leeftijd

  SportCity in Heerlen biedt yoga voor iedereen én je kunt bij ons elk moment van het jaar instromen. Wil je graag intensieve yoga lessen volgen? Dan is Ashtanga Yoga en Power Yoga precies wat je zoekt. Ook kun je bij SportCity klassieke yogavormen beoefenen zoals Vinyasa en Yin Yoga. Je ziet het; voor iedereen is er een passende yoga les te vinden.

  Waarom yoga bij SportCity in Heerlen?     

  Wanneer je een yoga les bij SportCity in Heerlen hebt gevolgd dan kun je niet wachten tot de volgende les weer begint. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap hoeft dat ook niet, want je kunt zo vaak yoga lessen en andere groepslessen volgen waar en wanneer je maar wilt.

  Toegang tot verschillende SportCity vestigingen

  Met een lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity vestigingen in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Via onze website kun je in een oogwenk een SportCity club bij jou in de buurt vinden. Ook kun je gebruik maken van onze SportCity app. Via deze gratis app heb je in een handomdraai een live yoga les geboekt, maar je hebt ook toegang tot een scala aan online video lessen! Kom ook yoga lessen volgen bij SportCity in Heerlen en ervaar de rustgevende en helende werking van yoga. 

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Heerlen 

  Ik wil graag beginnen met yoga; welke yogavorm is het meest geschikt voor mij? Welke vorm van yoga het meest geschikt voor jou is, hangt van een aantal dingen af. Wil je graag een intensieve yogavorm beoefenen? Of ben je juist op zoek naar een yogastijl met een rustig tempo? Als je graag fysieke inspanning wilt combineren met ontspanning dan raden wij Power yoga of Ashtanga yoga aan. Wil je de nadruk vooral leggen op ontspanningsoefeningen om stress te verlagen? Dan is Yin Yoga de variant die het beste bij jou past. Wil je graag eerst een yoga les uitproberen? Tuurlijk. 

  Welke effecten merk ik na een yoga les? De effecten die je gaat merken wanneer je yoga lessen volgt zijn eindeloos. Om te beginnen merk je dat je automatisch een betere lichaamshouding gaat aannemen. Ook word je je meer bewust van je ademhaling; en dat komt goed van pas bij stressvolle situaties. Een ander merkbaar effect is, dat je spieren soepeler worden, waardoor nek- en rugklachten verminderen. Kortom: na een yoga les voel je je beter in je vel, heb je meer energie en straal je innerlijke rust uit.

  Wat is het verschil tussen yoga en meditatie? Het verschil tussen yoga en mediatie is, dat yoga bestaat uit een combinatie van verschillende houdingen en ademhalingstechnieken. Bij meditatie is het juist de bedoeling dat je stil zit en speelt het bewustzijn de hoofdrol. Tijdens yoga lessen worden vaak meditatietechnieken gebruikt, waardoor lichaam en geest helemaal tot rust komen.

  Welke kleding is geschikt voor yoga?   Tijdens een yoga les draag je het beste comfortabele kleding waarin je je vrij kunt bewegen. Daarnaast is het handig om een handdoek en een flesje water mee te nemen om je vochtgehalte op peil te houden. Heb je een yoga matje? Dan kun je deze meenemen, maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een yoga mat van SportCity.  

  0 clubs gevonden