Sauna header 1920 x 440

Sauna

  Heb je lekker gesport of gewoon een zware week achter de rug? Op een aantal van onze clubs kun je lekker van de sauna genieten. Na een lange dag werken of een intensieve training is het tijd om te genieten van een welverdiend saunabezoek. Even ontspannen, even helemaal niets aan je hoofd. Kom heerlijk tot rust en laad je weer helemaal op voor de volgende dag. Ontspanning en inspanning gaan hand in hand bij SportCity!

  Ontspannen in de sauna

  Een saunabezoek laat je niet alleen ontspannen. Het is ook erg goed voor je fysieke gezondheid. Je lichaam krijgt een betere doorbloeding en je huid wordt mooier. Ben je vaak verkouden? Dan is een bezoek aan de sauna helemaal goed! Dit draagt namelijk bij aan een beter immuumsysteem. En wanneer je net begint met sporten, kan je last krijgen van spierpijn. Een bezoek aan de sauna vermindert de pijn en zorgt dat de vermoeide spieren sneller herstellen.

  Relaxen in het stoombad

  Naast de sauna's hebben enkele SportCity-clubs ook de beschikking over een stoombad en een relaxruimte. In het Turks stoombad geniet je van rustgevende geuren, zoals eucalyptus en mint. De lucht is hier een stuk vochtiger dan in de sauna. Ook liggen de temperaturen lager dan in de sauna, maar dit merk je nauwelijks door de hoge luchtvochtigheid. Een bezoek aan het Turks stoombad kan prettig zijn, wanneer je bijvoorbeeld last van je luchtwegen hebt.

  Veelgestelde vragen over de sauna

  Wat draag je tijdens een bezoek aan de sauna?

  In de sauna draag je geen kleding, maar wel slippers. Wil je je toch bedekken, doe dit dan met een handdoek.

  Mag ik zelf meegebrachte middelen, zoals olie, over de kolen gieten?

  In verband met veiligheid mag je alleen water over de kolen gieten.

  Is er op elke SportCity-club een sauna aanwezig?

  Het aanbod verschilt per club. In de lijst onderaan deze pagina vind je alle clubs met een sauna.

  Moet ik extra betalen bovenop mijn lidmaatschap?

  Met een SportCity-lidmaatschap of Dagpas maak je onbeperkt gebruik van de faciliteiten op je club. Heeft je club een sauna? Dan betaal je hier niets extra's voor.

  Wat zijn de regels voor een saunabezoek?

  Lees de huisregels voor een bezoek aan de sauna eens door.