Header yoga groepsles

Yoga in Leiderdorp

  In Leiderdorp kun je je hart ophalen als je houdt van actieve uitjes. Je kunt er glow-in-the-dark golfen, al dan niet overdekt zwemmen, uit je dak in een trampolinehal en in het weekend gezellig discobowlen. Maar ook voor wie iets meer rust en evenwicht zoekt heeft Leiderdorp genoeg te bieden. Doe bijvoorbeeld eens mee met een ontspannen yoga groepsles bij SportCity Leiderdorp.

  Over yogales in Leiderdorp

  Je kunt het bijna niet gemist hebben: yoga is al een tijdje bezig met een stevige opmars. Veel mensen hebben yoga ontdekt en dat is niet zomaar. Yoga is namelijk zo ongeveer overal goed voor. Je lichaam wordt er sterk en lenig van en ook geestelijk knap je er enorm van op. Geen wonder dus dat er zoveel interesse is in yoga. 

  Bij SportCity Leiderdorp kun je terecht voor verschillende vormen van yoga. Wil je graag dynamisch en intensief bewegen, dan moet je zeker de groepsles Power yoga een keer proberen. Tijdens deze les volgen de oefeningen elkaar in een vrij hoog tempo op. Je werkt aan je uithoudingsvermogen, balans en een betere ademhaling. 

  Liever wat rustiger beginnen, of heb je last van blessures? Probeer dan eens Hatha yoga. Hierbij worden ontspannen houdingen afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen waarmee je je lichaam niet zwaar belast. Deze lessen zijn erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Wat houdt een een groepsles yoga in?

  Al onze yoga groepslessen worden begeleid door een enthousiaste en gecertificeerde yoga instructeur of instructrice. Hij of zij helpt je om de yogahoudingen (asana’s) goed uit te voeren. In de les worden dynamische en statische houdingen afgewisseld. Yoga wordt al beoefend sinds de vijfde eeuw voor Christus en komt uit het Indiase hindoeïsme. Het is een manier van leven, maar tijdens de lessen beperken we ons tot de oefeningen.

  Yoga helpt om je ademhaling, concentratie en uithoudingsvermoging te verbeteren. Het maakt je merkbaar leniger en al na een paar lessen zul je verschil merken. Je voelt je beter in balans en meer ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. Dus wil je elke spier in je lichaam trainen en beter in balans raken? Dan is yoga iets voor jou.

  Waarom een yoga groepsles bij SportCity Leiderdorp?

  We bieden verschillende vormen van yoga aan. Weet je nog niet welke vorm goed bij jou past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je uitproberen welke vorm van yoga jou het meest aanspreekt. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga. Maar je kunt ook meedoen met andere groepslessen dan yoga. Ga bijvoorbeeld eens swingen bij de Zumba groepsles, of werk je in het zweet bij de BodyPump.

  Onze yoga groepslessen zijn niet alleen goed voor lichaam en geest, ze zijn ook nog eens gezellig. Ideaal als je graag yoga wilt doen, maar liever niet in je eentje sport. Aan onze groepslessen yoga doen ongeveer 25 deelnemers per keer mee. Samen maken we er een inspirerende les van. 

  Voor wie is een yogales in Leiderdorp geschikt?

  Iedereen kan meedoen aan de yoga groepslessen bij SportCity Leiderdorp. Bij yoga maakt het niet uit hoe jong, oud of fit je bent. Dus of je nu al jarenlang op de yogamat te vinden bent of voor het eerst een sportzaal betreedt: doe gewoon lekker mee. De bewegingen zijn geschikt voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Ook fijn: het is wetenschappelijk bewezen dat yoga stress vermindert, de conditie van je hart verbetert en kan bijdragen aan een betere nachtrust. 

  Last van blessures? Yoga kan vaak wel.

  Ook als je last hebt van gewrichts- of spierklachten kun je vaak gewoon meedoen met de yogales. Al na een paar lessen zul je zien dat klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Onze instructeurs hebben veel kennis van het lichaam en kunnen je goed begeleiden als je door een blessure een beweging of houding niet goed kunt uitvoeren. Laat het de instructeur wel even weten als je klachten hebt.

  Welke vorm van yoga past bij jou?

  Een yogales is een goede manier om je fysiek in te spannen en tegelijkertijd mentaal te ontspannen. Er is een yogales voor iedereen. Of je nu rustig wilt bewegen of op zoek bent naar meer dynamische oefeningen. Jong, oud, ervaren of beginner: iedereen kan meedoen. Yoga is bijzonder geschikt als je:

  • mentaal in balans wilt komen

  • op zoek bent naar ontspanning en inspanning in 1 les

  • lenig en soepel wilt worden (en blijven)

  • wilt werken aan je coördinatie en lenigheid

  • niet kunt sporten vanwege rugklachten of blessures 

  Onze yoga groepslessen in Leiderdorp zijn bijzonder laagdrempelig. Iedereen is van harte welkom. De groepen zijn gemengd, alle leeftijden en niveaus kunnen meedoen en je kunt het hele jaar door instromen. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs laten je zien hoe je de yoga posities perfect uitvoert, zodat je fysiek en mentaal volledig in balans komt. En natuurlijk is het gezellig om samen aan je fitheid en conditie te werken! 

  Met eenFitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen zo vaak als je wilt. Zo kun je alle soorten yoga uitproberen en ontdekken welke vorm het beste bij jou past. 

  Hoe ziet een yoga groepsles in Leiderdorp eruit?

  Een yoga groepsles bij SportCity in Leiderdorp duurt zo’n 60 tot 75 minuten. Zoals bij elke groepsles beginnen we met een warming-up om je spieren goed los te maken.Tijdens de les begeleidt de gecertificeerde instructeur je bij het uitvoeren van alle yoga posities. De oefeningen worden staand, zittend of liggend op een yogamatje uitgevoerd. 

  Elke yoga groepsles wordt afgerond af met een diep ontspannende cooling-down. Daarna ben je weer vol energie en tegelijkertijd heerlijk ontspannen.

  Wil je meer? Dan kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt meedoen met alle yogalessen. En trouwens ook met alle andere groepslessen van SportCity. Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Je kunt dus ook voor of juist na een drukke werkdag je hoofd even helemaal leeg komen maken met een yogales.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Leiderdorp

  Ik heb last van rug- en bekkenklachten. Kan ik meedoen met de yoga groepslessen? Dat kan zeker. Er zijn verschillende houdingen die het gebied rond je heupen en onderrug soepeler maken waardoor de klachten verminderen. Yoga kan daardoor een positief effect hebben op rug- en bekkenklachten. Neem bij bekkenklachten wel altijd eerst contact op met je specialist om te overleggen of het verstandig is dat je aan yoga gaat doen.

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Leiderdorp? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook heel geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik meerdere groepslessen (yoga) op 1 dag doen?  Ja hoor. Met ons voordelige lidmaatschap Fitness & Groepslessen heb je onbeperkt toegang tot alle groepslessen die je maar wilt volgen.

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Zeker niet. Je bent van harte welkom! SportCity biedt fitness, groepslessen en trainingen  voor iedereen. Het maakt daarbij echt niet uit of je beginner of gevorderd bent, kom lekker trainen of een groepsles volgen. Je zult zien hoe leuk het is. In onze zalen staat gebruiksvriendelijke fitness- en cardio-apparatuur van topmerken. Als je de eerste keer komt trainen, kun je een afspraak maken met een instructeur. Die helpt je graag op weg en staat klaar om al je vragen te beantwoorden. 

  0 clubs gevonden