Fit For Free Fitness

Fitness in Lelystad

  Lelystad is één van de jongste woonplaatsen van Nederland. Maar dat wil zeker niet zeggen dat er niets te beleven is. Wat dacht je van Batavialand, een interactief museum waar je alles leert over 7000 jaar leven op de grens van land en water. Of Bataviastad, de grootste fashionoutlet van Nederland, waar je voor een zacht prijsje merkkleding op de kop kunt tikken. Voor de natuurliefhebbers is er Natuurpark Lelystad en het Belevenissenbos. En voor de sportievelingen die graag aan hun spierkracht en conditie werken, is er fitness bij SportCity Lelystad! Kom je snel een keer meedoen?

  Over fitness in Lelystad

  Fitness is eigenlijk een verzamelterm voor alle activiteiten die ervoor zorgen dat je een goede algemene conditie krijgt en houdt. De belangrijkste onderdelen van fitness zijn krachttraining en cardiotraining. 

  Iedereen kan aan fitness doen, leeftijd, geslacht, gewicht en/of niveau zijn niet belangrijk. Je bepaalt zelf je grenzen en maakt in je eigen tempo vorderingen. Kom gewoon een keer meedoen! 

  Fitness bestaat uit twee onderdelen: cardiotraining en krachttraining. Bij SportCity kun je beide soorten trainingen op verschillende manieren uitvoeren. Probeer alles eens uit en bepaal zelf wat voor jou het beste werkt 

  Wat is cardiotraining?

  Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat betekent letterlijk ‘met betrekking tot hart- en bloedvaten’. Met cardio wordt dan ook elke trainingsvorm bedoeld die de hartslag doet stijgen. Vaak doe je ongemerkt al aan cardio. Een stevige wandeling, een paar keer de trap op en af, een flink eind fietsen naar je werk: het is allemaal cardio. Bij SportCity bieden we verschillende soorten cardiotraining. 

  Je kunt aan cardiotraining doen door middel van duur- en/of intervaltraining. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Met intervaltraining wissel je een intensieve oefening af met rustigere periodes. Hoe beter je conditie wordt, hoe langer je de intensieve fase volhoudt en hoe minder rustperiodes je nodig hebt. 

  Welke doelen kun je bereiken met cardiotraining?

  Met cardio kun je verschillende doelen bereiken:

  • je verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Als je aan cardio doet, zul je na verloop van tijd merken dat je conditie verbetert. Je vergroot je uithoudingsvermogen en je stimuleert de vetverbranding. Het kan dus helpen als je wilt afvallen. 

  Cardio training bij SportCity Lelystad

  Bij SportCity Lelystad kun je zelf kiezen hoe je aan cardio wilt doen. Met een Fitness lidmaatschap mag je onbeperkt gebruik maken van alle kracht- en cardioapparaten in de zaal. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je bovendien onbeperkt meedoen met alle groepslessen die we aanbieden. In een live groepsles doe je de oefeningen onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp.

  Wat is krachttraining en voor wie is het bedoeld?

  Zoals de naam al zegt: met krachttraining werk je aan het vergroten van je kracht. Je bouwt spiermassa op en kan steeds wat meer gewicht aan. Je doet spierversterkende oefeningen op speciale fitnessapparatuur of met losse gewichten. Je spieren worden sterker, zichtbaarder en je lijf wordt al snel strakker. 

  Bij krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op.

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Het is voor iedereen aan te raden om krachttraining op te nemen in het fitness schema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. Ook als je niet super gespierd wilt worden, is het verstandig om je spieren te onderhouden. Hoe ouder je wordt, hoe meer spiermassa je verliest. Krachttraining heeft ook een gunstige invloed op de stevigheid van je botten. Waar wacht je nog op? 

  Krachttraining bij SportCity Lelystad

  Bij SportCity kun je kiezen hoe je aan krachttraining doet: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone. Zo train je ook andere spieren, doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met gebruikmaking van je eigen lichaamsgewicht of met de fitnessattributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Waarom fitness bij SportCity Lelystad?

  In al onze SportCity clubs kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken alle kracht- en cardioapparaten. Kies je voor ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan heb je bovendien onbeperkt toegang tot alle cardio groepslessen, zoals BodyStep, Bootcamp, Spinning en HIIT-trainingen. Groepslessen die meer focussen op kracht zijn er ook, zoals bijvoorbeeld BodyPump en BBB. En heb je eens zin in iets heel anders? Dan kun je ook terecht voor een ontspannende yoga groepsles. 

  Afhankelijk van jouw lidmaatschap kan je in verschillende SportCity clubs in heel Nederland sporten. Je kunt dus altijd wel ergens terecht voor een fitness work-out of groepsles. Toch handig, als je een keer niet thuis bent en toch wilt sporten. 

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Lelystad

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Kan iemand me helpen als ik een fitnessapparaat niet begrijp?  We snappen dat het in het begin lastig kan zijn om alle fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Maar dat is wel nodig, voor een effectieve training en om blessures te voorkomen. Je kunt onze medewerkers op de club of je medesporters natuurlijk ook altijd om hulp vragen.

  Ik weet niet welke oefeningen ik heb best kan doen. Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema krijgen? Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee kun je precies zien waar je staat en hoe je vorderingen zijn.

  Ik ben slecht in het onthouden van pasjes, is een groepsles dan wat voor mij? Bij de groepslessen is het vooral belangrijk dat je lekker blijft bewegen, de pasjes komen vanzelf wel. En als je kiest voor een les als Bootcamp of Spinning, dan is er helemaal geen sprake van pasjes. 

  0 clubs gevonden