Header yoga groepsles

Yoga in Lelystad

  Lelystad staat misschien niet meteen bovenaan je lijstje voor een dagje weg. Dat is jammer, want er is genoeg te zien en te doen. Zo is er volop (nieuwe) natuur in de buurt, waar je lekker kunt mountainbiken, wandelen of kitesurfen. In natuurpark Lelystad sta je oog in oog met de wilde dieren en in het nieuwste stuk natuur van Nederland, de Marker Wadden, kijk je je ogen uit vanwege het weidse uitzicht en de unieke omgeving. Moe van alle indrukken? Kom dan helemaal tot jezelf bij de groepsles yoga van SportCity in Lelystad.

  Over de yoga groepsles in Lelystad

  Yoga werd lang geassocieerd met zweverige types en het alternatieve circuit. Dat is allang niet meer zo: tegenwoordig ben je juist helemaal hip en trendy als je aan yoga doet. Steeds meer mensen ontdekken de heilzame uitwerking die yoga op je heeft. Het is namelijk niet alleen goed voor een sterk en lenig lichaam, ook mentaal doet yoga wonderen voor je. Zo bezien is het niet zo gek dat zoveel mensen aan yoga doen. 

  SportCity biedt verschillende soorten yoga aan in de vorm van groepslessen. Is dynamisch en intensief bewegen helemaal jouw ding, dan moet je echt de groepsles Power yoga een keer proberen. In deze les doe je oefeningen in een vrij hoog tempo achter elkaar. Daarmee verbeter je je uithoudingsvermogen, balans en ademhaling. 

  Wil jij liever wat meer ontspannen aan yoga doen, of kun je door blessures niet zo intensief bewegen? Dan is Hatha yoga of Yin Yoga meer iets voor jou. Hier worden ontspannen houdingen afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen waarmee je je lichaam niet zwaar belast. Deze lessen zijn erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Wat houdt een een groepsles yoga in?

  Door aan yoga te doen, werk je aan een betere ademhaling, concentratie en uithoudingsvermogen. Je lichaam wordt steeds leniger en sterker, je zult al na een paar lessen het verschil gaan merken. Zowel lichamelijk als geestelijk zul je zien dat je je beter in balans voelt en meer ontspannen bent. Ben je op zoek naar een training waarbij je elke spier in je lichaam aanpakt en ook nog eens (geestelijk) beter in balans raakt? Dan kun je niet om de groepsles yoga heen. 

  Onze groepslessen yoga worden altijd begeleid door een enthousiaste en gecertificeerde yoga instructeur of instructrice, die je helpt om de yogahoudingen (asana’s) goed uit te voeren. Dynamische en statische oefeningen en houdingen wisselen elkaar af, dat maakt de les leuk en uitdagend. 

  Waarom een yoga groepsles bij SportCity Lelystad?

  Als gezegd kun je bij SportCity verschillende vormen van yoga beoefenen. Maar hoe kom je erachter welke vorm nou goed bij jou past? Simpel: met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap probeer je ze gewoon allemaal een keer uit. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga.

  De yoga groepsles is ook een goed idee als je graag aan yoga doet, maar liever niet in je eentje. Aan onze groepslessen yoga doen ongeveer 25 deelnemers per keer mee. Samen maken we er een inspirerende les van.

  Voor wie is een yogales in Lelystad geschikt?

  Het fijne aan yoga is, dat iedereen eraan mee kan doen. Bij SportCity Lelystad is dan ook iedereen welkom bij de groepsles yoga. Ongeachte je leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. Het maakt echt niets uit of je nog nooit op een yogamatje hebt gelegen of dat je alle ins en outs van iedere vorm van yoga uit je hoofd kent. Doe gewoon gezellig mee! Wetenschappelijk is  bewezen dat yoga stress vermindert, de conditie van je hart conditie verbetert en kan bijdragen aan een betere nachtrust. Dat is dus goed voor iedereen.

  Ook met blessures kun je aan yoga doen

  Heb je last van blessures aan je gewrichten of spieren en durf je niet goed te trainen? Ook dan is yoga een uitkomst. Je zult al snel merken dat klachten verminderen of helemaal verdwijnen. De yoga instructeurs hebben veel kennis van het menselijk lichaam en kunnen je goed begeleiden als een bepaalde beweging of houding niet lukt door een blessure. Zij geven je dan een oefening die je wel kunt doen. Geef voor het begin van de les even door welke klachten je precies hebt, dan wordt daar rekening mee gehouden.

  Alle voordelen op een rij

  Fysiek inspannen en tegelijk mentaal ontspannen, dat klinkt goed toch? Bij de groepsles yoga kan het. Voor iedereen is er een geschikte yogales. Of je nu rustig wilt bewegen of op zoek bent naar meer dynamische oefeningen. Yoga is bijzonder geschikt als je:

  • mentaal in balans wilt komen

  • op zoek bent naar ontspanning en inspanning in 1 les

  • lenig en soepel wilt worden (en blijven)

  • wilt werken aan je coördinatie en lenigheid

  • niet kunt sporten vanwege rugklachten of blessures 

  De yoga groepslessen bij SportCity zijn bijzonder laagdrempelig. Iedereen is van harte welkom en je kunt het hele jaar door instromen. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs laten je zien hoe je de yoga posities perfect uitvoert zodat je fysiek en mentaal volledig in balans komt. En natuurlijk is het gezellig om samen aan je fitheid en conditie te werken! 

  Met eenFitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen zo vaak als je wilt. Zo kun je alle soorten yoga uitproberen en ontdekken welke vorm het beste bij jou past. Maar je mag ook meedoen met andere groepslessen van SportCity én onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

  Hoe ziet een yogales in Lelystad eruit?

  De yoga groepsles bij SportCity in Lelystad duurt zo’n 60 tot 75 minuten. Net als bij elke groepsles starten we de les met een warming-up om je spieren goed los te maken. De gecertificeerde instructeur doet de verschillende yoga posities voor en helpt je bij het vinden van de juiste houding. Afhankelijk van de oefening wordt deze staand, zittend of liggend op een yogamatje uitgevoerd. 

  Elke yoga groepsles wordt afgerond af met een diep ontspannende cooling-down. Daarna ben je weer vol energie en tegelijkertijd heerlijk ontspannen.

  En wil je meer? Dan kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt meedoen met alle yogalessen. Onze clubs zijn van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Je kunt dus ook voor of juist na een drukke werkdag je hoofd even helemaal leeg komen maken met een yogales. 

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Lelystad

  Mag je ook yoga lessen volgen als je geblesseerd bent? Yoga-oefeningen gaan in een rustig tempo en zorgen ervoor dat je bloedvaten verwijden waardoor blessures sneller kunnen herstellen. Dus ook met een blessure kun je gerust yoga lessen volgen. Geef het wel van tevoren even aan bij de instructeur zodat je - indien nodig - aangepaste oefeningen kunt volgen.

  Wat moet ik meenemen voor een yoga groepsles bij SportCity in Lelystad? Als je mee komt doen met een yoga groepsles is het prettig om comfortabele kleding te dragen waarin je makkelijk kunt bewegen. Neem ook een handdoek mee en eventueel een flesje water. Een eigen yogamat is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. 

  Welke yogavorm is geschikt voor beginners?  In principe kun je als beginner meedoen met alle yogalessen van SportCity. Wil je graag beginnen met een vorm van yoga waar de bewegingen elkaar in een rustig tempo opvolgen? Dan raden we Flow Yoga of Yin yoga aan.

  0 clubs gevonden