Fit For Free Fitness

Fitness in Nieuwegein

  Het centraal gelegen Nieuwegein is niet alleen een gezellig ‘groot dorp’ vlakbij Utrecht, er is ook van alles te doen. Wat dacht je van voorstellingen of workshops in stadstheater de KOM, een dagje stoer Wavesurfing of met een oldtimer de mooie groene omgeving verkennen? Maar ook voor wie graag regelmatig sport en aan fitness doet, is Nieuwegein goed uitgerust. Zo vind je op de Blokhoeve onze mooie ruime SportCity club, waar je geweldig aan je kracht en conditie kunt werken. 

  Kom je eens langs om onze gebruiksvriendelijke kracht- en cardio apparaten uit te proberen? Ieder niveau en alle leeftijden zijn welkom! Ook bieden we tal van lidmaatschappen aan waarmee jij blijvend aan je fitness kunt blijven werken. Van ons Fitness lidmaatschap tot het complete Fitness & Groepsles lidmaatschap waarmee je ook aan elke groepsles naar wens kunt deelnemen.  Bezig zijn met fitness was nog nooit zo makkelijk en leuk!

  Wat is fitness en wanneer is fitness geschikt voor jou?

  Fitness is eigenlijk elke vorm van activiteit of training waarbij je je conditie en kracht verbetert. Als je graag een wat strakker lijf wilt, meer spiermassa wilt kweken of gewoon lekker in je vel wilt zitten, kom dan fitnessen bij SportCity in Nieuwegein. Fitness helpt jou om:  

  • je houding te verbeteren

  • af te vallen

  • je conditie te verbeteren

  • sterker en gespierder te worden

  • na blessures weer sneller fit te worden

  Bij SportCity Nieuwegein kun je op 3 manieren aan fitness doen: krachttraining, circuittraining, cardiotraining of natuurlijk een combinatie van deze 3. 

  Krachttraining

  Krachttraining helpt je om spierkracht op te bouwen en strakker in je vel te komen zitten. Omdat je extra spieren kweekt, geef je meteen ook je vetverbranding een boost zodat het makkelijker wordt om af te vallen. En natuurlijk geldt: hoe dikker je spieren worden, des te groter het uithoudingsvermogen waardoor je de krachtinspanning steeds langer volhoudt.

  Circuittraining

  Bij een klassieke circuittraining doe je zo’n 5 tot 15 verschillende oefeningen, waarbij je je eigen lichaam maar ook allerlei fitness attributen gebruikt. Tijdens een circuittraining doorloop je een fullbodyschema, waarmee je vanzelf ook aan je conditie werkt omdat je bijna geen rust inlast tussen de oefeningen. Circuittraining is een leuke manier om met veel afwisseling en in een pittig tempo je kracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Bovendien voel je je daarna alsof je weer de hele wereld aankunt.

  Cardiotraining

  Door cardiotraining krijg je al snel een betere conditie en als je langdurig cardio activiteiten uitvoert, stimuleert dat de vetverbranding. Je staat langere tijd op de loopband of crosstrainer of je zit op de fiets, alles in een vrij laag, stabiel tempo en met een lage hartslag. Dat is een prima manier om je conditie op te schroeven en om gaandeweg af te vallen. Cardiotraining kan bovendien stressverlagend werken en het heeft een positief effect op je bloedvaten, hart en longen.

  Welke fitness oefeningen kun je bij SportCity Nieuwegein doen? 

  Bij SportCity Nieuwegein kun je je fitness oefeningen doen in onze overzichtelijk ingedeelde fitnessruimtes. Leef je uit in onze aparte zones voor cardio apparaten, daag jezelf uit in een Free Weight Zone, een functionele- én FunXtion Zone of doe gezellig mee met een live groepsles.

  Krachttraining 

  Met krachttraining train je gericht verschillende spiergroepen. Train bijvoorbeeld je rug en benen met een deadlift en een barbell, of doe squats en maak hiermee je hamstrings, quadriceps, bilspieren én je buikspieren sterker. Naarmate je sterker wordt kun je steeds meer gewicht toevoegen, zodat je nóg sterker wordt. Je kunt op elk niveau trainen en je krachttraining langzaam opbouwen. 

  Cardiotraining 

  Voor een effectieve cardio training maak je gebruik van onze cardio apparatuur van topmerken zoals Precor. Je kunt duurtraining en intervaltraining combineren voor het beste resultaat. Bij duurtraining sport je op een vast, wat lager tempo en dit houd je een tijdje vol (bijvoorbeeld 15, 20 of 30 minuten). Zo bouw je een stevige basisconditie op. Bij intervaltraining wissel je kort en intensief bewegen af met rustperiodes. Hoe fitter je wordt, hoe intensiever je kunt trainen en hoe korter je rustperiodes worden. 

  Functionele zone

  In de functionele zone kun je wel duizenden oefeningen doen met onze fitness attributen. Hier kun je ook een circuittraining doen. Doe bijvoorbeeld push-ups, walking lunges, jumping jacks en step-ups om je spieren sterker te maken en je conditie te verbeteren. Of daag jezelf uit met Kettlebells of de Speed Ladder.

  Welke fitness apparatuur kun je bij SportCity Nieuwegein gebruiken?

  Bij SportCity in Nieuwegein train je op verschillende kracht- en cardio apparaten van Precor en TechnoGym en op onze Plate Loaded apparatuur. Onze gebruiksvriendelijke krachttraining apparaten kun je zelf makkelijk instellen op jouw optimale zwaarte. 

  Kom je voor het eerst bij SportCity Nieuwegein trainen? Onze tip: volg dan het start programma om snel je weg te vinden in de club. Dit krijg je gratis bij een Fitness lidmaatschap.

  Free Weight Zone

  Wil je speciale spieren trainen die bij de apparaten niet aan bod komen, of wil je een bepaalde spiergroep extra aandacht geven? Train dan met losse gewichten in de Free Weight Zones. Je maakt hier onder andere gebruik van dumbbells, kettlebells, barbells en plates om je spieren sterker te maken.

  Cardio apparaten

  In onze SportCity Nieuwegein club vind je een uitgebreid aanbod aan cardio apparaten. Doe je intervaltraining of duurtraining of een combinatie daarvan op de roeimachines, loopbanden, fietsen en crosstrainers, werk aan je basisconditie en verbrand lekker veel calorieën.

  FunXtion Zone

  In de functionele- en FunXtion Zone kun je een eindeloos aantal oefeningen doen waarmee je veel spiergroepen tegelijk traint. Gebruik je eigen lichaamsgewicht of gebruik een van onze fitness attributen.

  Waarom fitness bij Fit For Nieuwegein?

  In de SportCity club in Nieuwegein kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van alle krachtapparatuur, cardio apparaten en functionele zones. Door onze ruime openingstijden is er altijd plek voor je! Kies je voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap dan kun je bovendien onbeperkt groepslessen volgen. 

  Je eigen trainingsschema met de SportCity app

  Wil je graag persoonlijke begeleiding om je fitness doelen makkelijker te behalen? Download dan via de SportCity app een gratis trainingsschema. Of maak je een aantal van de meer dan 280 workouts eigen, geschikt voor elk fitnessniveau en doel. Met je lidmaatschap kun je eenvoudig een tijdslot boeken voor een vrije training of een live groepsles. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Nieuwegein

  Kan ik begeleid worden bij het trainen? Jazeker. Als je een Fitness lidmaatschap neemt, heb je met de gratis SportCity app toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Dit motiveert je telkens weer om net dat stapje verder te gaan.

  Met welke groepslessen kan ik aan fitness doen ? Fitness en cardio groepslessen vormen een gouden team als je af wilt vallen. Combineer je gewone fitness training met bijvoorbeeld Bootcamp, Spinning, BodyStep, BRN of Fat Attack groepslessen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen voor nog meer motivatie en maak je onbeperkt gebruik van al onze fitnessfaciliteiten.

  Wat voor kleding moet ik aan bij fitness? Je traint het prettigst in kleding die lekker zit. Een T-shirt met een korte broek is prima, maar als je liever een strakke legging met een topje draagt is dat ook prima. Een paar stevige schoenen is aan te raden, ook om blessures te voorkomen.

  Waar kan ik een fitness trainingsschema vinden? Download onze gratis SportCity app en neem een lidmaatschap Zodra je lidmaatschap actief is, kan je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Daarmee geef je meer structuur aan je training en blijf je langer gemotiveerd om je trainingsdoelen te halen.

  0 clubs gevonden