Header yoga groepsles

Yoga in Nieuwegein

  Leuke, actieve uitjes genoeg in en rond Nieuwegein! Een greep uit het aanbod: je kunt er indoor wavesurfen of bodyboarden. Klimmen in een architectonisch onderscheiden klimcentrum met een indrukwekkende klimmuur. Of losgaan in het grootste trampolinepark van Europa. Keus te over. Wil je daarnaast ook op een wat meer ontspannen manier aan je kracht en uithoudingsvermogen werken? En in een moeite door ook mentaal enorm opknappen? Dan kun je meedoen met de groepsles yoga bij SportCity Nieuwegein.

  Over yoga in Nieuwegein

  Met yoga maak je je hoofd lekker leeg en pep je je energieniveau weer op. Je kunt in Nieuwegein meedoen met de groepsles yoga, maar ook bij onze sportscholen in Utrecht hebben we een ruim aanbod aan yoga lessen. Check dus even waar jouw favoriete les gegeven wordt en ga lekker meedoen! 

  Lijkt het je leuk om samen met anderen aan yoga te doen? Bij SportCity kun je terecht voor groepsles yoga onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur.

  Yoga en sporten bij SportCity

  Ben jij ook op zoek naar een training waarmee je zowel mentaal als fysiek goed bezig bent? Overweeg dan eens een yoga groepsles. Ook als je graag wilt werken aan je houding, balans, lenigheid en kracht en een betere ademhaling zijn onze yoga groepslessen iets voor jou. Je wordt tijdens de groepsles goed begeleid, zodat je de houdingen op de juiste manier uitvoert

  Kom naar de yoga groepsles bij SportCity in Nieuwegein. Onze groepsles yoga is heel laagdrempelig, iedereen kan meedoen. En met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen met de les yoga zoveel je maar wilt.

  Waar is een groepsles yoga goed voor?

  Yoga is al eeuwen oud en wordt door miljoenen mensen beoefend. Het is pas sinds de tweede helft van de vorige eeuw populair in de westerse wereld, oorspronkelijk werd het vooral in India beoefend. Intussen hebben ook hier steeds meer mensen in de gaten dat yoga veel voordelen heeft. Het is stressverlagend en het helpt om spieren en gewrichten soepel te houden. Bovendien is yoga voor iedereen geschikt. Het is met name goed voor je als je last hebt van:

  • schouder-, nek- of rugklachten

  • stijve gewrichten en spieren

  • een verkeerde houding

  • stress of burnout klachten

  • een sportblessure

  Lijkt de combinatie van inspanning en ontspanning jou wel wat? Probeer dan eens één van onze yogalessen bij SportCity Nieuwegein.

  Welke yogavormen biedt SportCity aan?

  Zin om je eens flink in te spannen en tegelijkertijd je lichaam en geest te laten ontspannen? Yoga is dé manier om dat voor elkaar te krijgen. Tijdens een groepsles yoga neem je verschillende houdingen (asana’s) aan. Afhankelijk van het soort yoga is het tempo rustig of wat hoger. Je lichaam wordt sterker en je verbetert je lenigheid, concentratie en balans. Bij SportCity bieden we verschillende yogalessen aan. Kijk even bij de vestiging van jouw keuze welke les je daar kunt volgen:

  • Ashtanga yoga

  • Power yoga

  • Yin Yang yoga

  • Hatha yoga

  • Yin yoga

  • Flow yoga

  • Vinyasa yoga.

  Welke vorm van yoga is geschikt voor jou?

  Je kunt bij SportCity kiezen uit verschillende soorten yoga groepslessen. Niet elke vestiging heeft hetzelfde aanbod, kijk daarom van tevoren even waar je terecht kunt voor een specifieke les. 

  Werk je graag aan je uithoudingsvermogen, coördinatie, spierkracht en lenigheid? Kies dan voor een van de intensieve yogavormen, zoals Ashtanga yoga, Power yoga of Vinyasa yoga. Bij deze lessen ligt het tempo wat hoger. 

  Rustiger vormen van yoga zijn Yin yoga, Hatha yoga of Flow yoga. Het tempo ligt lager en de yogahoudingen wisselen elkaar minder snel af. 

  Wanneer is een yoga groepsles geschikt voor jou?

  Als je graag regelmatig aan yoga wilt doen, maar liever niet in je eentje, dan is een groepsles yoga geschikt voor jou. Je kunt bij SportCity het hele jaar door instromen in onze bestaande yogalessen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen.

  Je hebt bij SportCity keuze uit veel verschillende soorten yoga. Het maakt niet uit wat je niveau is, instromen is altijd mogelijk. 

  Onbeperkt groepslessen yoga volgen 

  Voor een vast, laag bedrag per maand volg je groepslessen bij SportCity. Met een lidmaatschap mag je onbeperkt meedoen aan alle groepslessen die we aanbieden. Je kunt dus ook andere lessen volgen, zoals Bodypump of Zumba. Je mag met dit lidmaatcshap ook onbeperkt gebruik maken van de fitness- en cardio apparatuur. 

  Hoe ziet een groepsles yoga in Nieuwegein eruit?

  In onze clubs kun je terecht voor yoga groepslessen. We hebben speciaal ingerichte zalen  waar de lessen worden gegeven. Je doet de verschillende oefeningen staand, zittend of liggend op een yogamat. Het tempo en het soort oefening zijn afhankelijk van de yogavorm.

  Een groepsles yoga duurt ongeveer 1 uur en begint altijd met een uitgebreide warming up. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen dat je de oefeningen en houdingen op de juiste manier uitvoert. Daarbij let je goed op je ademhaling. Zo hebben de oefeningen het meeste effect. Na afloop ben je helemaal relaxt en barst je van de energie!

  Kom gezellig meedoen!

  Zo kun je zelf ervaren of het wat voor jou is. Je kunt elke dag van de week van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht bij SportCity. Fijn als je graag voor of juist na je werk even wilt ontstressen.

  Waarom yoga bij SportCity Nieuwegein?

  De live groepslessen volg je bij de sportschool van SportCity. Dat kan in Nieuwegein zijn, maar met je lidmaatschap mag je komen sporten bij verschillende clubs van SportCity in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Elke club heeft zijn eigen sfeer en uitstraling, dus er is altijd wel een club waar je je thuisvoelt. 

  Bij SportCity kun je het hele jaar door instromen en je sport altijd op je eigen niveau. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen dat je de oefeningen goed uitvoert. En als het even niet lukt, dan krijg je een alternatieve oefening. 

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Nieuwegein

  Ik doe aan wielrennen en spinning. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Wielrennen en yoga zijn een goede combinatie. Met yoga versterk je de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het fietsen en je maakt ze soepeler. De yoga-oefeningen versterken je rompstabiliteit, heupspieren en bovenbeenspieren. Zo komt je lichaam beter in balans.

  Wat doet yoga voor je lichaam? Yoga heeft allerlei positieve effecten op je lichaam. Yoga maakt je lichaam flexibeler, waardoor je makkelijker beweegt. Het voordeel van yoga is dat je spieren ook sterker worden, zonder dat het ten koste gaat van lenigheid. Andere positieve effecten zijn: een betere doorbloeding, beter slapen, meer energie, een beter concentratie en minder stress.

  Ik heb rug- en bekkenklachten. Kan ik dan yoga groepslessen volgen? Meestal wel. Yoga heeft namelijk een positief effect op rug- en bekkenklachten. Er zijn verschillende asana’s die het gebied rondom je heupen en onderrug soepeler maken zodat de klachten verminderen. Als je regelmatig yoga doet, dan kunnen de klachten sterk verminderen. Geef wel altijd bij de instructeur aan als je last hebt van een blessure. Overleg bij twijfel even met je arts of het verstandig is om yoga te gaan beoefenen.

  clubs.club-list.title.plural