Fit For Free Fitness

Fitness in Nijmegen

  In Nijmegen blijf je als vanzelf in beweging. Maak een wandeling langs de Waalkade, ga een rondje joggen in Kronenburgpark of maak een rondje langs de vele mooie kerken die in Nijmegen te vinden zijn. Maar Nijmegen staat ook voor gezelligheid en lekker eten en drinken. Ook geen probleem, want de calorieën die je daarmee binnen krijgt, sport je er zo weer af bij SportCity in Nijmegen. 

  Onze clubs zijn goed bereikbaar en elke dag geopend. Kom dus trainen wanneer jou dat past. Iedereen is welkom en bij ons sport je altijd op je eigen niveau. Doe je een keer gezellig mee?

  Wat is fitness en wat doet fitness voor jou?

  Fitness is een verzamelnaam voor alle activiteiten die jou helpen een goede algemene conditie te krijgen en te houden. Met fitness werk je aan spierkracht en aan een betere algehele conditie. Dus als jij graag lekker in je vel wilt zitten en je lichaam in vorm wilt brengen, dan is fitness precies iets voor jou! Fitness kan jou helpen de volgende doelen te bereiken:

  • verbeteren van je algehele conditie 

  • vergroten van je spierkracht

  • verliezen van gewicht

  • verbeteren van je houding

  Fitness is heel gevarieerd. Je kunt kiezen voor (een combinatie van) cardiotraining, krachttraining en circuittraining. Met elke trainingsvorm kun je een specifiek fitnessdoel bereiken. 

  Wat is cardiotraining?

  Met cardiotraining verbeter je de conditie van je hart en bloedvaten. Het zijn trainingen die erop gericht zijn je hart goed aan het werk te zetten. Je kunt cardiotraining gebruiken om af te vallen en je conditie te verbeteren. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duurtraining en intervaltraining. Bij duurtraining doe je je oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Op deze manier bouw je een basisconditie op. Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustigere periodes. Als je een goede conditie hebt, houd je de intensieve fase langer vol en heb je minder rustperiodes nodig. 

  De voordelen van cardiotraining

  Cardio heeft verschillende voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Cardio training bij SportCity Nijmegen

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er is altijd wel een training die bij jou past. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Door gebruik te maken van onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Nijmegen.

  • Doe je trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Waarom cardiotraining? 

  Na een poosje regelmatig cardio beoefenen, merk je zeker dat je conditie verbetert. Een sprintje voor de bus kost ineens een stuk minder moeite. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. Het kan dus helpen als je wilt afvallen. 

  Wat is krachttraining en voor wie is het bedoeld?

  Krachttraining is gericht op het vergroten van je spierkracht en van de spiermassa in je hele lichaam. Hiervoor voer je spierversterkende oefeningen uit op onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Allebei mag ook, net wat jij het prettigst vindt. 

  Bij krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, die ervoor zorgen dat je spieren samentrekken. Je spieren krijgen een prikkel, waardoor de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin niet te zwaar en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) probleemloos en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op. Luister altijd naar je lichaam en vraag bij twijfel hulp aan een medewerker in de club.

  Het is voor iedereen aan te raden om krachttraining op te nemen in het fitnessschema, of je nu jong, oud, man of vrouw bent. Ook als je niet super gespierd wilt worden, is het raadzaam om je spieren te onderhouden. Hoe ouder je wordt, hoe meer spiermassa je verliest. Krachttraining heeft ook een gunstige invloed op de stevigheid van je botten. Waar wacht je nog op? 

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Nijmegen

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. Dit komt doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Door spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen.  

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Waarom fitness bij SportCity Nijmegen?

  In onze clubs in Nijmegen en omgeving mag je gebruik maken van de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur. Met een Fitness lidmaatschap kun je je onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je daarnaast ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland. Altijd handig als je een keer niet in de buurt van je eigen club bent.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Nijmegen

   Ik weet niet welke oefeningen ik heb best kan doen. Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema krijgen?

   Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je gratis een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee kun je precies zien waar je staat en hoe je vorderingen zijn.

   Met welke groepslessen kan ik fitness combineren?

   Je kunt fitness in principe met alle groepslessen combineren. Een combinatie van krachttraining en cardio groepslessen zijn een goede combinatie, zo werk je aan je spieren en aan je conditie. 

   Wat voor kleding moet ik aan bij fitness?

   Kleding die lekker zit is het fijnst om in te trainen. Je kunt een t-shirt met een (korte) joggingsbroek aantrekken, maar als een aansluitende legging met een topje kan ook. Zorg wel voor stevige schoenen, zodat je stevig staat en geen blessures op kunt lopen aan je voeten. Zo’n los gewicht kan hard aankomen als je het per ongeluk laat vallen.