Header pilates groeples

Pilates in Nijmegen

  Bij Nijmegen denken mensen als snel aan de jaarlijkse Vierdaagse. Of je nu van wandelen houdt of niet: een goede houding is voor iedereen belangrijk. Daar kun je aan werken tijdens de les Pilates bij SportCity in Nijmegen. Kom gewoon een keer meedoen! Je kunt het hele jaar door vrijwel elke dag van de week terecht en iedereen is welkom in onze clubs.

  Gezellig samen sporten

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Samen sporten is bovendien gezellig en je motiveert elkaar. Het voordeel van SportCity is dat je met een lidmaatschap fitness en groepslessen combineert. Wissel bijvoorbeeld Pilates af met fitness of yoga. 

  Onze clubs werken allemaal met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. In de club zijn alle benodigde materialen voor je les aanwezig. Zelf meenemen mag natuurlijk ook.

  Waar komt Pilates vandaan?

  Begin vorige eeuw is Pilates ontwikkeld door de Duitser Joseph Pilates. Zijn theorie was dat elke beweging die je maakt komt vanuit een centraal punt. Dat punt is je core, het centrum van je lichaam. Daaronder vallen je buikspieren, maar ook de bilspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat volgens Pilates je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot.

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. Daarnaast is deze vorm van fitness iets voor jou als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. 

  Verbeter je houding met Pilates

  Met Pilates oefeningen werk je aan het versteviging van je core, maar ook de rest van je lichaam. Omdat je aan een goede lichaamshouding werkt, zul je minder last hebben van klachten en pijn die te maken hebben met een verkeerde houding. PIlates is dan ook een prima aanvulling op bijvoorbeeld yoga, hardlopen of andere sporten.

  Waarom is Pilates zo goed voor je?

  Er zijn maar weinig groepslessen waarbij je zoveel verschillende delen van het lichaam aanspreekt als bij Pilates. Het kan daarom ook helpen bij verschillende doelen. Wil je sterker worden? Leniger? Beter in balans? Het kan allemaal met Pilates. 

  De oefeningen worden steeds op verschillende manieren uitgevoerd. Er is altijd een optie voor beginners en meer ervaren beoefenaars. Zo raak je nooit uitgekeken op Pilates en blijft elke training een nieuwe uitdaging. 

  Sterkere spieren, minder stress 

  Pilates bestaat uit low impact oefeningen die zorgen voor meer flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Als je het regelmatig doet, wordt je buik strakker. Doordat je rug en wervelkolom stabieler worden, krijg je na verloop van tijd ook een betere houding. De focus op je oefeningen zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Heb je last van een sportblessure? Dan kun je met Pilates heel gericht bepaalde spiergroepen trainen. Door aanpassing van de low impact oefeningen krijgen je spieren beter de kans om te herstellen. Op die manier beperk je het verlies van spierkracht zoveel mogelijk.

  Hoe ziet een Pilates groepsles in Nijmegen eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Na een warming up werk je tijdens de les aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Heb je een blessure waardoor je bepaalde oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je graag met een alternatieve oefening. Tijdens de les doe je op een matje op de grond oefeningen voor de buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren. Het resultaat: sterkere rompspieren en een betere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Je komt heerlijk stressvrij de les weer uit! 

  Waarom Pilates bij SportCity Nijmegen?

  Onze groepslessen zijn super motiverend en lekker actief. Je hoeft niet zelf te bedenken welke oefeningen je doet, je doet gewoon mee met de groep. Zo kun je je perfect concentreren op je lichaam en ademhaling. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen voor een uitdagende en afwisselende les, waarvoor je graag elke week terugkomt. 

  Probeer ook een groepsles Pilates!

  Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met alle groepslessen. Zo kun je ook een keer bij een andere club aan een groepsles meedoen. Je kunt kiezen uit fitness, live groepslessen (binnen en buiten), Small Group trainingen en Virtual lessen.  

  Met de gratis SportCity app boek je eenvoudig vooraf je groepsles. In de app vind je ook videolessen en work-outs. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Nijmegen

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates zijn de oefeningen gericht op het verbeteren van je houding. Pilates kan ook gebruikt worden om blessures te voorkomen. Pilates is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest. Yoga is een combinatie van mediteren en bewegen, met als doel de eenwording van geest en lichaam. Je werkt aan je spieren, maar je geest is bij yoga net zo belangrijk.

  Hoe vaak moet je de Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  Kun je Pilates doen als je overgewicht hebt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor alle leeftijden. Als je overgewicht hebt, dan is Pilates extra interessant voor jou. Het vergroot namelijk de kracht en coördinatie van je core spieren. Dit zijn de buik- rug en bekkenspieren die de wervelkolom en organen ondersteunen.

  Ik ben niet zo jong meer, kan ik dan wel Pilates doen? Je bent nooit te oud voor Pilates. Ook als je wat ouder bent, kun je het gerust beoefenen. De oefeningen hebben een lage impact en je houdt steeds de controle over je spieren. Je evenwicht verbetert en je houding wordt rechter. Dat is positief voor elke leeftijd.

  Ik heb last van mijn een blessure, kan ik meedoen aan een Pilates les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures hebt, spierpijn of last van je gewrichten. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen en voor elk niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  Welke kleding heb je nodig voor Pilates? De kleding die je draagt bij Pilates moet los genoeg zijn om flexibel te kunnen bewegen tijdens de oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan een ruim shirt met een legging.

  0 clubs gevonden