Header yoga groepsles

Yoga in Spijkenisse

  Woon je in Spijkenisse en zoek je een manier om te kunnen ontspannen en weer even helemaal op te laden? Denk dan eens aan yoga. Helemaal hip en dat is niet voor niks. Hele volksstammen ontdekken de positieve uitwerking van deze manier van trainen. Het is niet alleen goed om je hoofd helemaal leeg te maken, je wordt er ook nog sterker en leniger van. In Spijkenisse kun je aan yoga doen bij de sportschool van SportCity.

  Over yoga groepsles in Spijkenisse

  Bij SportCity in Spijkenisse volg je de yoga groepslessen in een modern ingerichte zaal. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, wat je niveau, leeftijd, geslacht of gewicht ook is. Je kunt het hele jaar door yogalessen bij ons volgen en je kunt ermee beginnen wanneer jij maar wilt. Kom ook eens langs voor een uurtje mentale en fysieke ontspanning. 

  Je volgt de yoga groepslessen bij SportCity voor een vast, laag bedrag per maand. Voor hetzelfde geld doe je mee met andere groepslessen die SportCity aanbiedt en mag je ook nog onbeperkt gebruik maken van alle apparaten in de fitness. Zo kun je je yogalessen combineren met andere sporten. Probeer ook eens een les Pilates, of werk aan je spierkracht in de fitness.

  Wat is een yoga groepsles?

  Wil je graag aan yoga doen, maar zie je het niet zitten om in je eentje op een matje te gaan liggen? Dan is een yoga groepsles bij SportCity in Spijkenisse echt wat voor jou. Aan onze groepslessen doen altijd ongeveer 25 mensen mee. Samen sporten is gezellig en werkt motiverend. De les wordt begeleid door een gecertificeerde instructeur die je voordoet hoe je de oefeningen moet uitvoeren. 

  Om mee te kunnen doen met de groepsles yoga hoef je niet een bepaald niveau te hebben. Of je nu net begint of al jaren aan yoga doet, het maakt allemaal niets uit. Bij SportCity in Spijkenisse bieden we twee soorten yoga aan: Hatha Yoga en Yin Yoga. Dit zijn wat rustigere vormen van yoga, waarbij de nadruk ligt op ontspanning, lenigheid en coördinatie. Als je nog niet eerder aan yoga hebt gedaan, zijn deze vormen van yoga heel geschikt om mee te beginnen.

  Wanneer is een yogales in Spijkenisse geschikt voor jou?

  Het voordeel van yoga is dat het voor iedereen geschikt is. Door aan yoga te doen, kun je mentaal ontspannen en je energieniveau omhoog brengen. Maar yoga is veel meer dan alleen maar ontspannen op een kleedje. Tijdens de lessen werk je ook aan lenigheid, kracht, coördinatie, uithoudingsvermogen en snelheid. Je spieren worden flexibeler en sterker als je regelmatig aan yoga doet en na verloop van tijd verbeteren ook je houding, concentratie, ademhaling en doorbloeding.

  Ook als je last hebt van spier- of gewrichtsklachten kun je aan yoga doen. Deze klachten nemen af of verdwijnen zelfs helemaal als je regelmatig een groepsles yoga doet.. De rustige varianten van yoga, zoals Yin yoga en Hatha yoga, zijn ook prima voor beginners, omdat je stap voor stap leert om de yoga-posities goed uit te voeren.

  Heb je in het dagelijks leven vaak last van een gespannen gevoel en stress, of heb je bij het sporten een blessure opgelopen? Ook dan is yoga een goed idee. Het is een goede manier om flexibel te blijven en te ontspannen, zonder dat je daarbij over je grenzen heengaat. Door mee te doen aan de groepslessen yoga bij SportCity in Zoetermeer kun je optimaal aan je herstel werken en blijvend beter in je vel komen te zitten. 

  Yoga is voor iedereen

  Je bent van harte welkom bij onze groepslessen yoga. In onze gemengde groepen zitten alle leeftijden en niveaus door elkaar. Ook als beginner kun je aan alle vormen van yoga meedoen. Is een oefening nog niet helemaal haalbaar, dan past de instructeur deze aan op jouw niveau. Hoe vaker je komt, hoe beter het gaat. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt yogalessen volgen.

  -Hoe ziet een groepsles yoga in Spijkenisse eruit?

  Een groepsles yoga in Spijkenisse helpt je bij het krijgen en behouden van een sterk en gezond lichaam. Als je niet alleen fysiek bezig wilt zijn, maar je lichaam en geest ook wilt laten ontspannen, dan is yoga de geschikte training voor jou. Elke les begint met een uitgebreide warming-up, om je spieren warm en soepel te maken. Tijdens de les van 60 -75 minuten neem je meerdere yoga houdingen aan. Het tempo is afhankelijk van de yogavorm.

  Je wisselt verschillende houdingen en bewegingen af tijdens de les, zodat jij je lenigheid, concentratie en balans verbetert. Alles onder begeleiding van een enthousiaste en gecertificeerde groepsles instructeur. Hij of zij doet de oefeningen voor en houdt in de gaten of jij deze goed uitvoert. Als je door een blessure een oefening niet goed kunt doen, krijg je van de instructeur een alternatieve oefening aangeboden. Zo kun je gewoon mee blijven doen met de groep, zonder jezelf te forceren. De les wordt altijd afgesloten met een ontspannende cooling-down.

  Waarom kiezen voor yogales bij SportCity Spijkenisse?

  Bij SportCity in Spijkenisse kun je terecht voor groepslessen yoga. Je kunt kiezen uit verschillende soorten yoga, probeer ze allemaal eens uit. Neem een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, daarmee kun je onbeperkt meedoen met alle yoga- en andere groepslessen die onze clubs aanbieden. 

  Je kunt natuurlijk uitsluitend aan yoga doen, maar je kunt het ook zien als de perfecte aanvulling op andere trainingen. Bij yoga concentreren we ons onder andere op je ademhaling, je bewustzijn en het opzoeken van grenzen. Dit zijn allemaal dingen die je ook prima bij andere sporten kunt toepassen. Zoek ook op andere vlakken je grenzen op en combineer je de yogalessen met bijvoorbeeld fitness of Bodypump

  Heb je een lidmaatschap bij SportCity en lijkt het je leuk om een yoga groepsles te volgen? Download dan onze gratis SportCity app. Daarin vind je een leuke online yoga workout waarmee je zelf kunt uittesten of het wat voor je is. In de app kun je ook je groepslessen vooraf thuis reserveren. 

  Veelgestelde vragen over groepsles yoga in Spijkenisse

  Welke vormen van yoga biedt SportCity in Spijkenisse aan? Bij SportCity kun je terecht voor lessen Ashtanga yoga, Flow yoga, Hatha yoga, Power yoga, Vinyasa yoga, Yin Yang yoga en Yin yoga. In Spijkenisse bieden we Hatha Yoga en Yin Yoga. Voor de andere vormen van yoga ben je welkom bij één van onze andere clubs, in Rotterdam bijvoorbeeld. 

  Ik loop graag hard. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. De yoga-oefeningen versterken je rompstabiliteit, heupspieren en bovenbeenspieren. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter.

  Ik ben helemaal niet lenig, kan ik dan wel meedoen met de yoga groepsles? Ja, je hoeft helemaal niet lenig te zijn om Yoga te beoefenen. Wel kan je door regelmatig naar de groepslessen te komen leniger worden. 

  0 clubs gevonden