Header pilates groeples

Pilates in Zeist

  Met zoveel bos in de buurt als in Zeist, moet je bijna wel van wandelen houden! Met een ligging middenin de Utrechtse Heuvelrug zijn de wandelroutes voor het uitkiezen. Maar of je nu van wandelen houdt of niet: een goede houding is voor iedereen belangrijk. Daar kun je aan werken tijdens de les Pilates bij SportCity in Zeist. Je kunt het hele jaar door vrijwel elke dag van de week terecht en iedereen is welkom in onze clubs.

  Over Pilates in Zeist

  Tijdens een groepsles Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Samen sporten is bovendien gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity kun je met éénFitness & Groepslessen lidmaatschap meedoen met alle groepslessen die we aanbieden. Je mag bovendien ook gebruikmaken van de cardio- en fitnessapparatuur in onze gym. Fijn als je eens een keer iets anders wilt proberen.

  Onze clubs werken allemaal met gediplomeerde instructeurs. De oefeningen worden regelmatig aangepast, zodat de lessen leuk en interessant blijven. In de club zijn alle benodigde materialen voor je les aanwezig. Zelf meenemen mag uiteraard ook.

  Wat is Pilates precies?

  Begin vorige eeuw is Pilates ontwikkeld door de Duitser Joseph Pilates. Volgens hem komt elke beweging die je maakt vanuit een centraal punt in je lichaam, namelijk je core. Daaronder vallen je buikspieren, maar ook de bilspieren, rugspieren en bekkenbodemspieren. Als je de spieren van je centrum goed aanspant, zou dat volgens Pilates je gewrichten ontlasten, waardoor je minder last van slijtage krijgt. Bijkomend voordeel is dat je door de oefeningen ook een betere houding ontwikkelt, sterker wordt en je uithoudingsvermogen vergroot. Alles in één dus eigenlijk.

  Voor wie is Pilates geschikt?

  Iedereen kan aan Pilates doen, ongeacht geslacht, leeftijd of gewicht. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. Daarnaast is deze vorm van fitness iets voor jou als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. 

  Werk aan je hele lichaam

  Bij Pilates gebruik je vooral de spieren van je core, ook wel powerhouse. Dat ga je na verloop van tijd merken: je buikspieren worden sterker en je houding verbetert. Dat de focus op je core ligt, betekent natuurlijk niet dat je andere spieren niet aan het werk worden gezet. Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.

  Waarom is Pilates zo goed voor je?

  Er zijn maar weinig groepslessen waarbij je zoveel verschillende delen van het lichaam aanspreekt als bij Pilates. Het kan daarom ook helpen bij verschillende doelen. Wil je sterker worden? Leniger? Beter in balans? Het kan allemaal met Pilates. 

  De oefeningen worden steeds op verschillende manieren uitgevoerd. Er is altijd een optie voor beginners en meer ervaren beoefenaars. Zo raak je nooit uitgekeken op Pilates en blijft elke training een nieuwe uitdaging.

  Verbeter je lichaamshouding met Pilates 

  Pilates bestaat uit low impact oefeningen die zorgen voor meer flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen. Als je het regelmatig doet, wordt je buik strakker. Doordat je rug en wervelkolom stabieler worden, krijg je na verloop van tijd ook een betere houding. De focus op je oefeningen zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Heb je last van een sportblessure? Dan kun je met Pilates heel gericht bepaalde spiergroepen trainen. Door aanpassing van de low impact oefeningen krijgen je spieren beter de kans om te herstellen. Op die manier beperk je het verlies van spierkracht zoveel mogelijk. De focus op je ademhaling zorgt bovendien dat je minder last hebt van stress.

  Hoe ziet een Pilates groepsles in Zeist eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity duurt ongeveer 1 uur. Na een warming up werk je tijdens de les aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling. De les wordt begeleid door een gediplomeerde instructeur, die je kan helpen als het even niet lukt. Heb je een blessure waardoor je bepaalde oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je graag met een alternatieve oefening. 

  Bij onze Pilates-lessen worden geen apparaten gebruikt. De lessen worden gegeven in onze zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. We gebruiken tijdens de les rustige muziek die je concentratievermogen ondersteunt. Na de les kan je er weer helemaal tegen.

  Waarom Pilates bij SportCity Zeist?

  Onze groepslessen zijn super motiverend en lekker actief. Je hoeft niet zelf te bedenken welke oefeningen je doet, je doet gewoon mee met de groep. Zo kun je je perfect concentreren op je lichaam en ademhaling. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen voor een uitdagende en afwisselende les, waarvoor je graag elke week terugkomt. 

  Waar en wanneer? Jij mag kiezen

  Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met alle groepslessen die onze clubs aanbieden. Zo kun je ook een keer bij een andere club aan een groepsles meedoen. Kijk dan naar je lidmaatschap waar je overal in Nederland mag sporten. Je kunt kiezen uit fitness, live groepslessen (binnen en buiten), Small Group trainingen en Virtual lessen.  

  Met de gratis SportCity app boek je eenvoudig vooraf je groepsles. In de app vind je ook videolessen en work-outs. 

  Veelgestelde vragen over Pilates in Zeist

  Wat is het verschil tussen Pilates en yoga? Bij Pilates zijn de oefeningen gericht op het verbeteren van je houding. Pilates kan ook gebruikt worden om blessures te voorkomen. Pilates is meer een sport en minder gericht op verdieping van je geest. Yoga is een combinatie van mediteren en bewegen, met als doel de eenwording van geest en lichaam. Je werkt aan je spieren, maar je geest is bij yoga net zo belangrijk.

  Hoe vaak moet je de Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  Ik ben niet lenig, kan ik dan een groepsles Pilates doen? Ja, je hoeft echt niet lenig te zijn om mee te doen aan de les. Pilates bij SportCity is geschikt voor elk niveau. Je zult wel merken dat je met elke les steeds wat flexibeler wordt. Regelmatig een les meedoen werkt dan het beste. 

  Ik heb last van een blessure, kan ik dan meedoen aan een Pilates les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures, spierpijn of last van je gewrichten hebt. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Met welke sporten kun je Pilates goed combineren? Pilates combineert goed met cardio workouts zoals spinning, hardlopen, zwemmen en BodyStep.

  Voor wie is Pilates geschikt? Pilates is geschikt voor iedereen, van elke leeftijd, geslacht, gewicht en niveau. Bij SportCity kun je het hele jaar instromen in de groepslessen en meteen meedoen.

  Welke kleding heb je nodig voor Pilates? De kleding die je draagt bij Pilates moet los genoeg zijn om flexibel te kunnen bewegen tijdens de oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan een ruim shirt met een legging.

  0 clubs gevonden