Fit For Free Fitness

Fitness in Amstelveen

  Amstelveen is een groene gemeente, met een bosrijke omgeving. Ideaal als je van outdoor activiteiten houdt. Lekker fietsen, wandelen of hardlopen in de natuur is een fijne manier om weer even helemaal op te laden. Een goede conditie is dan mooi meegenomen. Daar kun je ook aan werken, met fitness bij SportCity in Amstelveen. Zien we je binnenkort?

  Onze club is goed bereikbaar en is elke dag geopend. Kom dus trainen wanneer jou dat het beste uitkomt. Iedereen is van harte welkom en bij ons sport je altijd op je eigen niveau. Jong of oud, beginner of fanatiekeling, bij ons kun je gewoon gezellig mee trainen en aan je fitness werken. 

  Wat is fitness? 

  Fitness is een verzamelnaam voor alle sportieve activiteiten waarmee je aan je conditie werkt en spierkracht opbouwt. Bij SportCity kun je zowel cardio als krachttraining doen, beide zijn belangrijke onderdelen van fitness training. In een goede fitness training wissel je af tussen cardiotraining en krachttraining. Elk type training doet weer iets anders voor je lijf en conditie.

  Wat is cardiotraining?

  Met cardiotraining werk je aan de conditie van je hart en bloedvaten. Het zijn trainingen die erop gericht zijn je hart goed aan het werk te zetten, zodat je snel een betere algehele conditie opbouwt. 

  Er zijn twee soorten cardiotraining: duurtraining en intervaltraining. Bij duurtraining doe je  oefeningen voor een bepaalde duur op een vast tempo. Zo bouw je een basisconditie op, die je steeds blijft verbeteren. Intervaltraining wisselt intensieve oefening af met rustigere periodes. Als je een goede conditie hebt, ga je merken dat je de intensieve fase langer volhoudt en kortere rustperiodes nodig hebt.  Je kunt cardiotraining ook prima gebruiken om af te vallen, want je zet je hele systeem aan het werk en dat stimuleert de vetverbranding. 

  Waarom cardiotraining? 

  Na een poosje regelmatig cardio beoefenen, merk je al dat je conditie verbetert. Even een sprintje voor de trein kost ineens een stuk minder moeite. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. 

  Cardio heeft nog andere voordelen:

  • het verbetert de conditie van je hart en van je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert - je voelt je fitter en kunt meer aan

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen

  Cardio training bij SportCity Amstelveen

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Gebruik onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar!.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN, of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Tilburg. 

  • Extra uitdagend zijn cardio trainingen in circuitvorm.

  Wat is krachttraining?

  Met krachttraining kun je gericht je spierkracht en je spiermassa te vergroten. Hiervoor voer je oefeningen uit op onze gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur in de zaal, of je gebruikt de losse gewichten in de Free Weight Zone. Allebei mag ook, net wat jij het prettigst vindt. Tijdens krachttraining maak je korte, explosieve bewegingen, waardoor je spieren samentrekken. Je spieren krijgen telkens een prikkel, waardoor bij elke training de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Begin rustig aan en bouw je trainingen langzaam op, zodat je spieren steeds iets sterker kunnen worden. Zo kun je de beweging(en) effectief en verantwoord uitvoeren en loop je geen blessures op. Luister altijd naar je lichaam, zo blijf je gemotiveerd en vraag bij twijfel hulp aan een medewerker in de club.

  Het is voor iedereen aan te raden om krachttraining op te nemen in het fitness schema, welke training je verder ook uitvoert. Hoe beter je je spieren onderhoudt, hoe langer je namelijk fit blijft.  

  De voordelen van krachttraining

  Krachttraining helpt je bij het opbouwen van extra spierkracht. Het kan bovendien een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en je gaat er zeker strakker van in je vel zitten. Er zijn nog meer voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar.

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter - je kunt dus steeds meer en langer gewichten heffen.

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden. De opbouw van spieren helpt namelijk om vet te verbranden, ook als je na je training ‘s avonds op de bank zit.

  • krachttraining kan helpen bij het voorzichtig revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Amstelveen

  Bij SportCity Amstelveen kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke kracht apparatuur in de gym.

  • Door gebruik van de losse gewichten in de Free Weight Zone train je ook andere spieren. De bewegingen worden namelijk niet begeleid door een apparaat. Je moet dus zelf op de balans en de correcte uitvoering letten en hierdoor corrigeren je spieren iedere kleine beweging. Super effectief als je echt alle spieren in je lichaam aan bod wilt laten komen. 

  • In de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training, train je gezellig samen en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding

  Waarom fitness bij SportCity Amstelveen?

  In onze club in Amstelveen staat de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur tot je beschikking. Met een Fitness lidmaatschap kun je je 7 dagen in de week onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity Amstelveen. 

  Al onze clubs hebben zeer ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop trainen jou het beste past. Je bent bovendien welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland. Altijd handig als je een keer niet in de buurt van je eigen club bent, maar wel aan je fitness wilt blijven werken.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work- outs die je thuis kunt doen.

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Amstelveen

   Ik wil graag afvallen. Is fitness daarvoor geschikt?

   Een combinatie van cardiotraining en krachttraining kan goed helpen om af te vallen. Geef je persoonlijke fitnessdoelen op in de SportCity app en ga aan de slag met je persoonlijke trainingsschema.

   Ik wil spieren kweken. Lukt dat ook zonder krachttraining? 

   Nee, dat gaat niet werken. Krachttraining is onmisbaar als je spieren wilt kweken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw, dun of wat voller) aan om een serieuze krachttraining in je fitness schema op te nemen. Ook als je niet super gespierd wilt worden, blijft het belangrijk om je spieren te onderhouden. 

   Kan iemand me helpen bij de fitnessapparaten? 

   Het kan soms lastig zijn om de fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Voor een effectieve training is het wel nodig dat je de fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Daarom bieden we bij elk lidmaatschap een start programma aan. Dit programma geeft je uitleg over de werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze op de juiste manier instelt. Je medesporters en onze medewerkers op de club kunnen je ook een handje helpen.

   Kan ik een persoonlijk fitness trainingsschema laten opstellen?

   Ja. De gratis SportCity app geeft je met een lidmaatschap toegang tot persoonlijke trainingsadviezen. Via de app kun je zelfs een gepersonaliseerd trainingsschema downloaden. Hiermee hou je precies in de gaten waar je staat en hoe je fitness vorderingen zijn. Je kunt ook een afspraak maken met een van onze medewerkers om je met een trainingsschema te helpen.