Header pilates groeples

Pilates in Amstelveen

  Je zou het misschien niet meteen denken, maar in Amstelveen is van alles te doen. Wist je bijvoorbeeld dat het bekende Amsterdamse bos voor het grootste deel in Amstelveen ligt? Als je ergens je hart kunt ophalen met outdoor activiteiten is het daar wel. Bezoek het prachtige kersenbloesempark in maart/april, zoek de Schotse hooglanders op of ga waterfietsen of kanoën op de grote vijver. En wil je werken aan een sterk lichaam en een mooie houding? Kom dan naar de Pilates groepsles bij SportCity Amstelveen.

  Over Pilates in Amstelveen

  Tijdens een groepsles Pilates werk je heel gericht en geconcentreerd aan je kracht, een goede lichaamshouding en aan balans. Samen sporten met anderen is gezellig en je motiveert elkaar. Bij SportCity kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt fitness en groepslessen combineren. Wissel bijvoorbeeld Pilates af met fitness, HIIT of yoga. In onze ruime en moderne clubs vind je altijd wel een training of groepsles die jij leuk vindt!

  Bij onze clubs werken uitsluitend gediplomeerde instructeurs. Zij zorgen ervoor dat de oefeningen voor iedereen leuk, uitdagend en interessant blijven. En helpen je als het even niet lukt, of als je door een blessure bepaalde oefeningen niet kunt doen. In onze clubs zijn alle benodigde materialen voor jouw (groeps)les aanwezig. Maar je mag natuurlijk ook zelf spullen voor de les meenemen, als je dat fijner vindt. 

  Wat is Pilates precies?

  Begin vorige eeuw ontwikkelde de Duitser Joseph Pilates een methode om de buikspieren te trainen en blijvend een betere houding te ontwikkelen. Alles vanuit de ‘core’, je centrum, omdat buik en rug sterk samenwerken voor een goede balans van de wervelkolom. 

  Met Pilates krijg je controle over het centrum van je lichaam, daar waar elke beweging ontstaat. Dit centrum omvat niet alleen je rugspieren, maar ook je buik-, bil- en bekkenbodemspieren. Volgens Pilates zorgt een sterke core voor het ontlasten van je gewrichten, zodat ze minder hard slijten en je tot op hoge leeftijd goed kunt blijven bewegen. Maar Pilates doet méér: het is een boost voor je kracht, je uithoudingsvermogen en je houding verbetert zienderogen. Daarnaast kan het een gunstige uitwerking hebben op je mentale fitheid: door de focus op je ademhaling en de rustige muziek, kom je volledig gefocust de les weer uit.

  Waarom is Pilates zo goed voor je?

  Er zijn maar weinig sporten waarbij je zoveel verschillende spiergroepen aanspreekt als bij een les Pilates. Daarom kan Pilates ook helpen bij verschillende doelen, zoals extra kracht, meer lenigheid of een betere balans. 

  De Pilates oefeningen voer je op verschillende manieren uit. Je kunt altijd kiezen voor de versie voor beginners of meer ervaren Pilates beoefenaars. Kom je regelmatig naar een Pilates groepsles? Dan word je snel sterker en kun je een ander niveau aan. Zo raak je niet uitgekeken op Pilates en blijft elke training weer leuk en een nieuwe uitdaging. 

  Wanneer is Pilates geschikt voor jou?

  Pilates kan door iedereen beoefend worden. Daarbij maakt het niet uit of je jong of oud bent, man of vrouw. Je kunt zelfs aan Pilates doen als je zwanger bent. Jij bepaalt hoe lang en hoe intensief je een oefening doet, dus je traint altijd op je eigen niveau. Je kunt dus op elk moment instromen in de groepsles Pilates van SportCity.

  Pilates kan zelfs helpen om nek- en rugklachten te verminderen of te voorkomen. Bij Pilates doe je low impact oefeningen op een laag tempo. Dat betekent dat Pilates ook zeer geschikt is als je last hebt van gewrichtsklachten. En als je wilt werken aan je houding, kracht, coördinatie, flexibiliteit, balans en ademhaling, dan moet je zeker een keer een Pilates groepsles proberen. 

  Verbeter je houding met Pilates

  Tijdens onze Pilates groepslessen werk je aan het versterken van je core, maar ook de rest van je lichaam komt aan bod. Omdat je houding verbetert, krijg je minder last van pijntjes die voortkomen uit een verkeerde houding, zoals bijvoorbeeld teveel naar voren of naar achteren leunen, een gekromde rug door zittend werk of juist last van je schouders door zwaar fysiek werk. Pilates gaat dan ook prima samen met andere vormen van beweging, zoals krachttraining, hardlopen of yoga. 

  Sterkere spieren, betere houding

  Pilates bestaat uit een afwisselende serie low impact oefeningen waarbij je minimaal 1 voet op de grond houdt. Dat maakt de oefeningen minder zwaar voor de gewrichten, terwijl je toch werkt aan meer flexibiliteit, uithoudingsvermogen en kracht. Je buik wordt strakker en omdat je je core stabiliseert (rug, wervelkolom, buikspieren) verbetert je houding ook blijvend. De focus op je oefeningen zorgt er bovendien voor dat je ontstresst.

  Met Pilates kun je ook heel gericht bepaalde spiergroepen trainen, zodat je sneller herstelt van een eventuele sportblessure. 

  Hoe ziet een Pilates groepsles in Amstelveen eruit?

  Een groepsles Pilates bij SportCity Amstelveen duurt ongeveer 1 uur. We beginnen altijd met een warming up. De les wordt gegeven door een gediplomeerde instructeur, die voordoet en uitlegt hoe je de oefeningen moet uitvoeren. Je volgt de les in een zaal die speciaal is ingericht voor groepslessen. Zo kun je je goed concentreren.

  Heb je een blessure waardoor je bepaalde Pilates oefeningen niet kunt doen? De instructeur helpt je met een alternatieve oefening. Tijdens de les doe je op een matje op de grond gerichte oefeningen voor de buik-, bil,- rug- en dijbeenspieren. Het resultaat zie je al vrij snel: sterkere rompspieren en een gezondere houding.

  Tijdens onze Pilates-lessen gebruik je geen apparaten, je doet alles met je eigen lichaam. De lessen zijn ook bedoeld om te ontstressen, daarom gebruiken we rustige muziek die je helpt om extra te focussen. 

  Waarom Pilates bij SportCity Amstelveen?

  Onze groepslessen Pilates zijn super motiverend. Je hoeft niet zelf een serie oefeningen te bedenken, je doet gewoon mee lekker met de instructeur en de groep. Zo kun je je perfect concentreren op je lichaam en je ademhaling. Onze gecertificeerde instructeurs zorgen voor een uitdagende en afwisselende les, waardoor een groepsles Pilates nooit saai wordt. 

  Kom je meedoen met groepslessen Pilates?

  Vind je het leuk om in groepsverband te sporten? Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je meedoen met alle groepslessen die onze clubs door heel Nederland aanbieden, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Zo kun je ook andere groepslessen uitproberen, zoals yoga, BodyShape of Spinning. 

  Ben je een keer op citytrip of langs bij ouders of vrienden? Ook dan hoef je geen groepsles te missen, want met je lidmaatschap kun je terecht bij verschillende SportCity clubs in Nederland (afhankelijk van jouw lidmaatschap). Je kunt bij ons kiezen uit fitness, live groepslessen, Small Group trainingen (max. 6 personen) en virtuele lessen.  

  Met de gratis SportCity app boek je eenvoudig vooraf je groepsles. In de app vind je ook videolessen, work-outs en kun je persoonlijke trainingsschema’s downloaden.

  Veelgestelde vragen over Pilates in Amstelveen

  Hoe vaak moet je de Pilates les volgen? Als je 2x per week aan Pilates doet, bouw je sterke spieren op. Je traint je buik-, rug-, dijbeen- en bilspieren die daardoor steeds sterker worden. Zo kun je de intensiteit van de oefeningen geleidelijk verhogen.

  Ik heb last van mijn een blessure, kan ik meedoen aan een Pilates les? Ja, Pilates is een uitstekende training als je blessures hebt, spierpijn of last van je gewrichten. Tijdens de training worden je spieren niet te zwaar belast. Je kunt voor de les bij de instructeur aangeven als je een blessure hebt, dan wordt er rekening mee gehouden en waar nodig een alternatieve oefening gegeven.

  Welke kleding heb je nodig voor Pilates? De kleding die je draagt bij Pilates moet los genoeg zijn om flexibel te kunnen bewegen tijdens de oefeningen. Denk bijvoorbeeld aan een ruim shirt met een legging.

  0 clubs gevonden