Header yoga groepsles

Yoga in Amstelveen

  Bij Amstelveen denk je misschien niet meteen aan spannende activiteiten. Geeft niks, want als je op zoek bent naar actie, zit je vanuit deze rustige en groene omgeving in een mum van tijd in het Amsterdamse Bos. De stad Amsterdam is ook vlakbij, voor wie behoefte heeft aan drukte om zich heen. Maar soms is het juist heel prettig om rust aan je hoofd te hebben.  Dat gevoel kun je ook ervaren tijdens de yoga groepsles bij SportCity in Amstelveen. Kom een keer meedoen en ervaar hoe het is om ontspannen te werken aan je fysieke en mentale kracht. 

  Over yogales in Amstelveen

  Yoga is wat ons betreft een blijvertje. Iedereen die zich ook maar een klein beetje verdiept in het verband tussen lichaam en geest doet tegenwoordig aan yoga. Het is namelijk niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je mentale welzijn. Dus wil je naast aandacht voor je fysieke conditie ook investeren in je geestelijke welbevinden? Dan is een yoga groepsles bij SportCity Amstelveen echt iets voor jou. Het is ook nog eens de perfecte manier om soepel te blijven en je ademhaling te verbeteren. Hier zul je ook van profiteren bij andere sporten die je doet. 

  Voor wie is een groepsles yoga geschikt?

  De yoga groepslessen bij SportCity Amstelveen zijn geschikt voor iedereen. Leeftijd, geslacht, gewicht, ervaring of niet, het is allemaal niet belangrijk. Het maakt niet uit of je voor de allereerste keer een les volgt, of dat je thuis bent in alle verschillende vormen van yoga. Je kunt dus altijd meedoen met onze groepsles yoga. Jij bepaalt wat je aankunt en de instructeur helpt je als het even niet lukt.

  Even ontsnappen aan de drukte en genieten van de rust die een yogales je brengt? In Amstelveen kun je bij SportCity komen trainen wanneer jij wilt. De yoga groepslessen worden altijd begeleid door een ervaren yoga instructeur. Met je Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je bij alle clubs in en rond Amstelveen meedoen met de  yoga groepslessen. Maar je bent ook welkom in verschillende clubs die over heel Nederland verspreid zitten.

  Wat doe je tijdens een yoga groepsles?

  Tijdens een groepsles yoga bij SportCity werk je aan je (innerlijke) balans, coördinatie, lenigheid en ontspanning. De lessen worden gegeven in onze comfortabele zalen die speciaal zijn ingericht voor groepslessen. Je neemt verschillende houdingen aan, afwisselend statisch en dynamisch(er). Een gecertificeerde instructeur helpt je bij de juiste uitvoering van deze asana’s (oefeningen).

  Welke vorm van yoga past bij jou?

  Er is een yogales voor iedereen. Of je nu rustig wilt bewegen of op zoek bent naar meer dynamische oefeningen. Jong, oud, ervaren of beginner: iedereen kan meedoen. Yoga is bijzonder geschikt als je:

  • last hebt van rugklachten of blessures

  • mentaal in balans wilt komen

  • op zoek bent naar ontspanning en inspanning in 1 les

  • lenig en soepel wilt worden (en blijven)

  • wilt werken aan je coördinatie en lenigheid

  SportCity Amstelveen biedt verschillende vormen van yoga aan. Ga je voor dynamisch en intensief, kies dan Ashtanga yoga, Power yoga of Vinyasa yoga. De oefeningen volgen elkaar tijdens deze lessen in een vrij hoog tempo op. Je verbetert je uithoudingsvermogen, balans en ademhaling. 

  Liever wat rustiger aan beginnen? Probeer dan eens een les Yin yoga. Ontspannen houdingen worden afgewisseld met meer dynamische en statische houdingen. Je lichaam wordt hierbij niet zwaar belast. Daarom zijn deze lessen erg fijn voor zowel beginners als gevorderden.

  Zin in yoga, maar ook in andere groepslessen?

  Dat kan. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je bij al onze clubs onbeperkt groepslessen volgen. Dus als je niet kunt kiezen is dat geen probleem. Je mag alle soorten workouts en trainingen die SportCity aanbiedt met elkaar combineren. Ga een keer los in de les Bodypump, gooi je heupen los bij Zumba en kom daarna lekker tot jezelf tijdens de yogales. Jij mag het zeggen.

  Sportblessure? Yoga kan vaak toch!

  Heb je last van een sportblessure en mag je een tijdje niet intensief sporten? Dan is yoga een goede manier om je lichaam soepel te houden. Door de oefeningen te doen hou je je buikspieren, rugspieren en beenspieren soepel. Sommige oefeningen versterken je spieren ook, zodat je na je herstel weer sneller op je oude niveau kunt sporten. Na je herstel helpt yoga om blessures te voorkomen. 

  Samen trainen is leuker

  Lijkt je het leuk om aan yoga te doen, maar vind je het saai om in je eentje te sporten? Dan is een yoga groepsles bij SportCity in Amstelveen op je lijf geschreven. Aan onze groepslessen yoga doen ongeveer 25 deelnemers per keer mee, dus je bent in goed gezelschap. Samen sporten is gezellig en werkt motiverend, waardoor je elke keer weer met plezier terugkomt voor een nieuwe yoga groepsles!

  Hoe ziet een yogales in Amstelveen eruit?

  Voor yoga groepslessen in Amstelveen kun je terecht in onze club. De yoga groepslessen worden gegeven in speciale zalen, apart van de andere sportactiviteiten. Zo kun je in een rustige omgeving je oefeningen doen.

  De groepslessen duren 60 tot 75 minuten. Na een uitgebreide warming up word je door onze gecertificeerde instructeurs begeleid gedurende de les. Zij zorgen dat je de goede houdingen aanneemt en de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo haal je alles uit deze lessen. Na de ontspannende cooling down voel je je lekker soepel en ben je weer helemaal in balans.

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt ook voor of na je werk je hoofd even helemaal leeg komen maken met een yogales.

  Waarom yoga bij SportCity Amstelveen?

  We bieden verschillende vormen van yoga aan. Weet je nog niet welke vorm goed bij jou past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je alle vormen van yoga onbeperkt uitproberen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga. Met dit lidmaatcshap kun je ook onbeperkt meedoen met andere groepslessen. 

  Er is altijd wel een club bij jou in de buurt. Met je lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland. Wil je graag groepslessen yoga volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. Vooraf kun je onze SportCity app downloaden. Daarmee kun je groepslessen en trainingen reserveren, maar je vindt er onder (veel) meer ook een aantal videolessen yoga om thuis uit te proberen. 

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Amstelveen

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling.

  Word ik fitter van groepslessen yoga? Ja, want je werkt zowel aan je spierkracht als aan je uithoudingsvermogen, lenigheid en een verbeterde ademhaling. 

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Bij yoga ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Kies je voor yoga waarbij je spieren vaak worden aangespannen, dan zul je je spieren vanzelf gaan ontwikkelen.

  0 clubs gevonden