Header yoga groepsles

Yoga in Deventer

  Deventer is een van de oudste steden van Nederland. En een van de leukste! Het mooie, historische centrum is op zichzelf al een plaatje, je vindt er onder meer het oudste stenen huis van Nederland. Maar je kunt in Deventer ook volop leuke dingen doen. Op en rond de Brink vind je leuke kleine winkeltjes en gezellige cafés en restaurantjes. Voor de boekenliefhebbers is er elk jaar de Deventer boekenmarkt en het Dickens festival, ook gezellig als je niet zo’n lezer bent. En wil je werken aan je body & mind? Dan kun je meedoen met de yoga groepsles bij SportCity in Deventer.

  Over yoga in Deventer 

  Onze moderne SportCity groepsleszalen bieden de perfecte locatie voor inspirerende en betaalbare yoga groepslessen in Deventer. Hier kun je het hele jaar door, in een comfortabele en fijne omgeving, de yoga groepslessen volgen. Heerlijk om tussen je drukke activiteiten door in een prettige omgeving even fysiek en mentaal te kunnen ontspannen!

  Behalve yoga groepslessen heeft SportCity nog veel meer mogelijkheden om te komen trainen. Voor de variatie kun je je yogalessen zoveel je wilt combineren met andere trainingen. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt gebruik maken van alle apparatuur in de fitness, maar je kunt ook alle groepslessen volgen die we aanbieden. Gooi een keer je heupen los tijdens een groepsles Zumba, of ga tot het uiterste bij BodyPump. Kan allemaal.

  Hoe ziet een groepsles yoga eruit?

  Tijdens onze groepslessen yoga werk je samen met de andere deelnemers aan een sterk en gezond lichaam. Je wisselt statische houdingen af met dynamische bewegingen. Ondertussen verbeter je je ademhaling en concentratie en word je steeds een beetje leniger. Ook je kracht, uithoudingsvermogen, balans en snelheid verbeteren door yoga.  

  De oefeningen kunnen heel inspannend zijn of juist langzaam en ontspannen. Een gecertificeerde groepsles instructeur begeleidt de groep en leert je de veiligste en effectiefste technieken en houdingen. Ook mentaal heeft yoga een positieve invloed: je krijgt er energie van en gaat tegelijkertijd ontspannen weer naar huis. 

  Gezellig samen sporten

  Wil je graag regelmatig een uurtje yoga beoefenen, maar wil je liever niet in je eentje sporten? Dan is een yoga groepsles bij SportCity in Deventer echt iets voor jou. Onze groepslessen yoga bestaan uit ongeveer 25 deelnemers per keer. Samen sporten motiveert!

  Yoga bij SportCity is geschikt voor alle niveau’s. Of je nu voor het eerst een les volgt of je je al jarenlang hebt verdiept in allerlei yoga vormen, maakt daarbij niet uit. Dat is het fijne van yoga: het is geschikt voor alle niveau’s en alle leeftijden. Het is wetenschappelijk aangetoond dat yoga stress vermindert, je slaap verbetert en je flexibeler maakt. 

  Je kunt een aantal soorten yoga groepslessen volgen, van kalm en ontspannen tot pittig en uitdagend. 

  Voor wie is de yogales in Deventer geschikt?

  Yoga is geschikt voor iedereen. Leeftijd, geslacht, gewicht of ervaring doet er niet toe. Door aan yoga te doen, verbeter je je ademhaling, word je bewuster van je lichaam, kun je mentaal goed ontspannen en breng je tegelijkertijd je energieniveau omhoog. 

  In tegenstelling tot de meeste andere groepslessen, kan yoga ook geschikt zijn voor mensen met gewrichts- of spierklachten of blessures. Meld een blessure altijd vooraf bij de instructeur, dan kan hij of zij er rekening mee houden en eventueel alternatieve oefeningen geven. Al na een paar yogalessen zul je merken dat je klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Begin je net met yoga, probeer dan eerst eens de rustigere yogavormen zoals Hatha Yoga of Yin Yoga. Hierbij leer je stap voor stap en met aandacht om de yoga-posities correct uit te voeren.

  Onze yoga lessen zijn stuk voor stuk laagdrempelig, iedereen is van harte welkom om mee doen! De groepen zijn gemengd en alle leeftijden en niveaus kunnen deelnemen. Je kunt ook het hele jaar door instromen. De lessen zijn geschikt voor wie net begint met yoga (je eerste les) of al langer aan yoga doet. Onze ervaren en enthousiaste instructeurs laten je zien hoe je de yoga posities perfect uitvoert om fysiek en mentaal volledig in balans te komen. 

  Hoe ziet een groepsles yoga in Deventer eruit? 

  Voor yoga groepslessen in Deventer kun je terecht in onze club. De yoga groepslessen worden gegeven in speciale zalen, apart van de andere sportactiviteiten. Zo kun je in een rustige omgeving je oefeningen doen.

  De groepslessen duren 60 tot 75 minuten. Na een uitgebreide warming up word je door onze gecertificeerde instructeurs begeleid gedurende de les. Zij zorgen dat je de goede houdingen aanneemt en de oefeningen op de juiste manier uitvoert. Zo haal je alles uit deze lessen. Na de ontspannende cooling down voel je je lekker soepel en ben je weer helemaal in balans.

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, dus je kunt ook voor of na je werk je hoofd even helemaal leeg komen maken met een yogales. 

  Waarom yoga bij SportCity Deventer?

  We bieden verschillende vormen van yoga aan. Weet je nog niet welke vorm goed bij jou past? Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je uitproberen welke vorm van yoga jou het meest aanspreekt. Met dit lidmaatschap kun je onbeperkt meedoen met de groepslessen. Maak bijvoorbeeld kennis met Power yoga of kies voor het rustige Yin yoga.

  Altijd een club in de buurt

  Je vindt onze clubs in en rond Deventer. De clubs zijn dagelijks geopend en vaak kun je al vroeg terecht. Ben je meer een avondmens? Door de ruime openingstijden kun je ook ‘s avonds komen trainen. Met je lidmaatschap heb je toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland. Zo kun je ook meedoen met je groepsles yoga als je van huis bent, of eens zin hebt in variatie.

  Veelgestelde vragen over yoga groepsles in Deventer

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Deventer? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook heel geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga is uitstekend te combineren met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling. Daar kun je je voordeel mee doen bij andere sporten.

  Kan ik meerdere groepslessen (yoga) op 1 dag doen?  Ja hoor. Met ons voordelige lidmaatschap Fitness & Groepslessen heb je onbeperkt toegang tot alle groepslessen die je maar wilt volgen.

  Krijg je van yoga een mooi lichaam? Tijdens een yoga groepsles ben je bewust bezig met het aanspannen en ontspannen van verschillende spiergroepen. Als je kiest voor een vorm van yoga waarbij je vaak je spieren aanspant, dan zul je je spieren vanzelf gaan ontwikkelen. En dat ga je zien.

  Kan yoga helpen bij rugklachten? Yoga kan zeker verlichting geven bij rugklachten. Dat is echter wel afhankelijk van het soort rugklachten. Vraag daarom voor je met yoga begint aan je fysiotherapeut, arts of behandelaar of dit voor jou een goed idee is.

  Ik doe aan wielrennen en spinning. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Wielrennen en yoga zijn een goede combinatie. Met yoga versterk je de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het fietsen en je maakt ze soepeler. De yoga-oefeningen versterken je rompstabiliteit, heupspieren en bovenbeenspieren. Zo komt je lichaam beter in balans.

  0 clubs gevonden