Kettlebel les - SportCity

Bootcamp Deventer

  In dit artikel

  1.

  Als je graag lekker actief bezig bent, zit je goed in Deventer. Je kunt er zwemmen, schaatsen, indoor skiën en tussendoor een escapetour doen in de fantastische oude binnenstad. Wil je nog meer actie? Doe dan mee met de groepsles Bootcamp bij SportCity in Deventer!

  Over Bootcamp in Deventer

  Op een leuke manier fit worden en blijven, dat wil iedereen natuurlijk wel. Is een rondje gewichten niks voor jou en raak je al in paniek bij de gedachte aan pasjes in een klasje? Probeer dan eens een Bootcamp les bij SportCity in Deventer. Geen les is hetzelfde en als het weer het toelaat sport je lekker in de frisse lucht. Heel veel leuker wordt het niet. 

  Wat is Bootcamp?

  Bootcamp is ooit bedacht voor militairen in bezette gebieden die met weinig middelen toch in korte tijd fit en sterk moesten worden. Daarbij gebruikten ze materialen die in de buurt waren en hun eigen lichaamsgewicht. Je kunt je voorstellen dat dat een pittige training was. De Bootcamp training bij SportCity is gebaseerd op dit intensieve trainingsprogramma. Maar dan zo aangepast dat iedereen het vol kan houden. 

  Bootcamp blijft verrassend 

  Het grote voordeel van de Bootcamp training: elke les is anders. Er zijn veel verschillende oefeningen, waarmee de instructeur steeds kan variëren. Het blijft dus elke les een verrassing wat je nu weer gaat doen. Goed voor de motivatie! Intervaltraining en hardlopen zijn min of meer vaste onderdelen, maar er komen ook verschillende fitnessoefeningen voorbij. Denk aan squatten, opdrukken, lunges, planken, sit ups en burpees. Wat wel altijd hetzelfde is, is dat je werkt aan je kracht, conditie en explosiviteit. 

  Wat zijn de effecten van Bootcamp les?

  Al na een paar keer Bootcamp zul je merken dat je conditie vooruit gaan. Oefeningen kun je steeds langer volhouden en je wordt minder snel moe bij het hardlopen. Ook je spierkracht neemt toe. Het algemene effect is dat je sterker, fitter en strakker wordt. Tijdens een les verbrand je veel calorieën, tussen de 500 en 800 per les. Het kan je dus ook helpen als je wat af wilt vallen. Bootcamp heeft een positief effect op je hele lichaam, sommige klachten kunnen er zelfs door verminderen. Met 1 of 2 keer Bootcamp groepslessen per week bereik je het beste resultaat. 

  Complete training

  Wil je eens wat anders dan fitness en cardiotraining? Bootcamp is een goed alternatief. Tijdens een pittige Bootcamp les versterk je je spieren én je traint je uithoudingsvermogen. Je kunt naast Bootcamp ook altijd fitness (blijven) doen om specifieke spiergroepen te trainen. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zoveel je wilt afwisselen tussen de Bootcamp groepsles en met fitness. En als je eens zin hebt in een andere groepsles, dan kan dat natuurlijk ook.

  Wanneer is Bootcamp geschikt voor jou?

  Voor iedereen die samen met anderen wil werken aan kracht en uithoudingsvermogen is Bootcamp de perfecte groepsles. Of je nu beginner bent of al fanatiek aan het sporten bent, meedoen kan op elk niveau. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je wanneer jij wilt beginnen met Bootcamp bij SportCity in Deventer. Je motivatie tijdens de oefeningen krijg je van onze instructeurs en de andere deelnemers.

  De Bootcamp-oefeningen heb je na een paar lessen helemaal onder de knie. 

  Hoe ziet een Bootcamp les in Deventer eruit?

  De Bootcamp groepsles van SportCity Deventer duurt ongeveer een uur. Je gaat indoor of outdoor aan de slag met onder andere krachtoefeningen en intervaltrainingen. Je doet in een hoog tempo burpees, push ups en squats, of je gaat touwtje springen. De les is voorbij voor je het weet! 

  Niets is te gek tijdens een Bootcamp training. Wil je zwaarder trainen? Maak dan gebruik van kettlebells, corebags en medicine balls. Maar ook je collega-bootcampers zijn prima trainingsmateriaal. En heb je zin om weer eens ouderwets los te gaan als een kind in de speeltuin? Bij de outdoor Bootcamp lessen kun je je hart ophalen. We gebruiken alle materialen die we tegenkomen, dus leef je uit op banken, picknicktafels of een ouderwets klimrek.

  Geen zin is geen optie

  Word je al moe bij het idee van weer hetzelfde rondje langs dezelfde apparaten? Ben je niet goed in het onthouden van pasjes bij een groepsles? Dan is Bootcamp training echt wat voor jou! De enthousiaste, gecertificeerde groepsles instructeur houdt je bij de les en extra motivatie haal je uit je medesporters. De training is voor alle niveaus, dus de les is geschikt voor iedereen.

  Waarom Bootcamp bij SportCity Deventer?

  Nog niet overtuigd? Kom gewoon een keer Bootcampen bij SportCity Deventer! De kans is groot dat je nooit meer iets anders wilt. Je zult zien dat je snel een stuk beter in je vel zit, zowel fysiek als mentaal.

  Ruime openingstijden 

  SportCity heeft vestigingen in Nederland, waar je met je lidmaatschap allemaal welkom bent. Er is er dus altijd wel één bij jou in de buurt. Door de ruime openingstijden kun je komen sporten wanneer het jou uitkomt. 

  Reserveer nu alvast je Bootcamp groepsles

  Heb je graag je agenda op orde? Neem ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, download de gratis SportCity app en boek snel en simpel je Bootcamp lessen bij SportCity Deventer. En heb eens zin in een andere groepsles? Kan ook. Train waar en wanneer het jou uitkomt.

  Veelgestelde vragen over Bootcamp in Deventer

  Ik heb nog nooit intensief gesport. Kan ik meedoen met een Bootcamp les? Jazeker. Bootcamp staat bekend als een intensieve training, maar het is geschikt voor alle niveaus. Als je net begint, dan doe je de oefeningen zo goed als je kunt. Je zult zien dat je na een paar lessen jezelf steeds meer kunt uitdagen. De instructeur helpt je hierbij.

  Kan ik Bootcamp combineren met andere workouts? Ja. Bootcamp combineert uitstekend met andere sporten. Zo kun je met cardiotraining je conditie nog verder verbeteren. Wil je bepaalde spiergroepen verder versterken? Doe er dan Bodypump of BodyShape bij.

  Krijg je van Bootcamp een mooi lichaam? Dat kan zeker. Met Bootcamp train je namelijk je hele lichaam, dus bijvoorbeeld ook je core en je beenspieren. Bovendien verbrand je tijdens een training veel calorieën.

  Hoe vaak moet je Bootcamp doen om resultaat te behalen? Het wordt aangeraden om 2x per week Bootcamp te doen om zo de beste resultaten te behalen. Dit is een richtlijn en uiteraard mag je bij SportCity zo vaak komen sporten als je zelf wilt. Aanvullend kun je nog fitnessen of cardio workouts doen.

  Waar moet ik rekening mee houden als ik ga beginnen met Bootcamp? Je moet er rekening mee houden dat je jezelf tot het uiterste gaat inspannen. Als je net begint, probeer dan de oefeningen zo lang mogelijk vol te houden. Als je regelmatig lessen volgt, zul je steeds vlotter mee kunnen doen. Achteraf kun je last hebben van spierpijn, maar dat betekent ook dat je vooruitgang boekt.

  Is een Bootcamp training alleen geschikt voor mannen? Zeker niet. Zowel mannen als vrouwen kunnen meedoen met de Bootcamp groepslessen in onze clubs. Zowel beginners als gevorderde sporters zijn van harte welkom.

  Ik ga een Bootcamp les volgen, maar wat trek ik aan? Voor de indoor lessen is gewone sportkleding de beste outfit. Ga je een outdoor Bootcamp doen, dan raden we je aan om stevige sportschoenen te dragen. Sportkleding in laagjes is handig als het weer omslaat. 

  0 clubs gevonden