Header Zumba groepsles

Zumba in Deventer

  In studentensteden als Deventer kun je over het algemeen prima uitgaan. Bruine cafés, leuke pleintjes, gezellige clubs: voor iedereen is er wel iets te vinden om zich te vermaken. Houd jij het meest van dansen en zou je dat het liefst elke dag van de week doen? Kom dan je dance moves oefenen tijdens de groepsles Zumba bij SportCity in Deventer!

  Over de Zumba groepsles in Deventer

  Ben je gek op dansen en wil je ook graag fit worden en blijven? Dan moet je echt eens meedoen met een Zumba Groepsles bij SportCity Deventer. Het woord ‘zumba’ betekent ‘snel bewegen’ en dat ga je dan ook doen tijdens de les. Je staat geen seconde stil. De oefeningen zijn gebaseerd op aerobics, maar dan uitgevoerd op je favoriete Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. 

  Zumba bestaat nog niet zo heel lang, maar is sinds het begin een ware hype. En dat is niet zomaar. Het voelt als een dansfeest, maar dan in de sportschool. Tijdens de Zumba les doe je allerlei verschillende pasjes en ondertussen maak je je lichaam bijna ongemerkt sterker en fitter. Hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  Zumba is een blijvertje

  Als Zumba fan sta je niet alleen. Tijdens de les niet, want dan ben je met ongeveer 25 mensen. Maar ook overal ter wereld worden in fitnessclubs, op campings en zelfs op dorpspleinen Zumba-lessen georganiseerd. De vrolijke en dansbare muziek, de eenvoudig uit te voeren bewegingen en de vrolijke mensen om je heen maken dat je elke week weer met plezier naar je Zumba groepsles gaat.

  Voor wie is de Zumba groepsles geschikt?

  Zijn de apparaten in de fitness niet aan jou besteed en word je al moe bij de gedachte aan een half uur op de roeimachine of loopband? Maar wil je wel graag aan je conditie werken, liefst op een leuke, actieve manier? Dan is een Zumba groepsles bij SportCity de perfecte optie voor jou. Je wordt er vrolijk van en krijgt bijna ongemerkt een topconditie. Beter kan niet. 

  Het lage instapniveau maakt de Zumba groepslessen geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. De oefeningen tijdens de les zijn niet belastend voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  De voordelen van Zumba

  Zumba is geen training waar je flinke spieren mee opbouwt. Daarvoor is krachttraining of BodyPump meer geschikt. Zumba is wel perfect als je wilt afvallen en een betere conditie wilt krijgen. Andere voordelen van Zumba zijn:

  • met een uurtje Zumba verbrand je vet

  • het is leuk om te doen

  • iedereen kan meedoen

  Met Zumba verbrand je op een swingende manier veel calorieën en het is ook nog eens heel leuk om te doen!

  Dansen en conditietraining

  De combinatie van dansen en conditietraining maakt Zumba zo leuk. Ben je gek op dansen en Zuid-Amerikaanse muziek? Dan is Zumba een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Een complete workout

  Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen. 

  Train verschillende spiergroepen met Zumba

  Bij het dansen gebruik je je onderlichaam veel. Je dijen en hamstrings worden flink aan het werk gezet, zodat ze lekker in vorm komen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  Hoe ziet een Zumba les in Deventer eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity duren ongeveer 1 uur. Na een uitgebreide warming up ga je samen met de groep aan de slag met verschillende pasjes op energieke muziek. Tijdens een les verbrand je al gauw tot wel 900 calorieën! De lessen zullen niet snel gaan vervelen: je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Daardoor is de Zumba groepsles een intervaltraining, vermomd als dansfeest.

  Zumba is een uitstekende conditietraining, dankzij de afwisseling van hoge en lage intervals. En ondertussen werk je tijdens een les Zumba ook aan je balans en coördinatie. Je zult merken dat de pasjes na een paar lessen steeds makkelijker gaan. En dat je nóg meer plezier hebt. Dankzij de gevarieerde muziek en de wisselende choreografieën blijft Zumba leuk en uitdagend voor zowel beginners als gevorderden 

  Doe mee met Zumba

  Iedereen kan meedoen aan de Zumba lessen. Of je nu voor de eerste keer een sportschool binnenstapt of al jaren fanatiek traint. De lessen hebben een laag instapniveau, dus je kunt meteen meedoen. Tijdens de les helpt de enthousiaste en gecertificeerde instructeur je bij het uitvoeren van je moves. Er worden veel verschillende dansstijlen gebruikt, dus dat is lekker afwisselend. Je zou bijna vergeten dat je aan het sporten bent. 

  Waarom Zumba bij SportCity Deventer?

  De clubs van SportCity zijn comfortabel en laagdrempelig. Door de ruime openingstijden is er altijd wel een moment te vinden waarop je kunt komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus als een keer niet thuis bent of gewoon eens zin hebt in een andere omgeving, hoef je je Zumba groepsles niet te missen.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Als je ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap hebt, kun je zo vaak meedoen met de Zumba groepsles als je wilt. Ook mag je onbeperkt deelnemen aan alle andere groepslessen bij SportCity. Doe voor de afwisseling bijvoorbeeld ook eens mee met BodyShape of Spinning. Met dit lidmaatschap kun je trouwens ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Deventer volgen? Download alvast onze gratis SportCity app. Daarin vind je allerlei tips, maar ook verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. 

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Deventer

   Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

   Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons lidmaatschap kun je fitness en groepslessen combineren. 

   Wat zijn de voordelen van Zumba?

   Met een Zumba workout werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je gebruikt heel veel spieren en je traint met name je armen, dijen, billen en je core-spieren. 

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen.

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.