Header yoga groepsles

Yoga in Emmen

  Als je in Emmen woont dan heb je vast een jaarabonnement op Wildlands. Maar een rondje Wildlands op z’n tijd is waarschijnlijk niet voldoende als je flink aan je conditie wilt werken en mentaal wilt ontspannen. Daarvoor kun je beter naar SportCity gaan. In onze club in Emmen vind je namelijk alles om in vorm te blijven. We hebben fitnessruimtes met professionele cardio- en fitnessapparatuur. Hier werk je aan je conditie op bijvoorbeeld een spinningbike of een roeitrainer. Daarnaast kun je bij ons verschillende groepslessen volgen.

  Wat is yoga?

  Als je een druk leven hebt en je zoekt een manier om de stress kwijt te raken, probeer dan eens een yogales in Emmen bij SportCity. Yoga is bedoeld om je lichaam en geest in evenwicht te brengen. Yoga gebruikt gecontroleerde bewegingen en ademhalingen om dat evenwicht te bereiken. Alles wat je nodig hebt is een matje, een Fitness & Groepslessen lidmaatschap en een goede yoga instructeur. 

  Yoga is een goede workout en een prima aanvulling op fitness.Tijdens een les yoga verbeter je namelijk je lenigheid, concentratie, kracht en balans. Je doorbloeding verbetert, je spieren worden sterker en je houding wordt beter. De combinatie van ademhaling en gerichte oefeningen zorgt dat je je na een yogales weer helemaal Zen voelt. 

  Welke soorten yoga kun je bij SportCity doen?

  Bij SportCity bieden we verschillende soorten yoga aan, van rustig tot intensief. Ze zijn allemaal geschikt voor beginners en gevorderden. Je kunt op elk moment instromen omdat de instructeur je oefeningen geeft die passen bij jouw niveau. 

  Wanneer is yoga geschikt voor jou?

  Twijfel je of yoga iets voor jou kan zijn of vraag je je af of yoga wel geschikt voor je is? Dan is het goed om te weten dat yoga o.a. de volgende voordelen heeft: 

  • Yoga maakt je flexibeler

  • Je spieren worden sterker

  • Stress vermindert

  • Je lichaamshouding verbetert

  • Je krijgt meer energie

  Yoga heeft dus veel positieve effecten op je lichaam. Zelf ervaren wat yoga voor je kan doen is misschien wel het beste! Twijfel daarom niet langer en kom een keer meedoen met een yogales bij SportCity.

  Bij SportCity kan iedereen meedoen met de yoga groepslessen. Heb je nog niet eerder aan yoga gedaan of heb je al lang niet gesport? Geen enkel probleem. Laat je instructeur weten dat je net begint en hij of zij past de oefeningen voor je aan. Zo train je lekker op je eigen niveau.

  Yoga en andere sporten

  Yoga is een uitstekende aanvulling op fitness en andere work outs. Van yoga word je leniger, je ademhaling wordt beter en je spieren raken beter doorbloed. Je spieren worden ook sterker en daar profiteer je van als je bijvoorbeeld aan spinning of pilates doet.

  Onze yoga lessen zijn laagdrempelig en je bent van harte welkom. De groepen zijn gemengd en geschikt voor alle leeftijden en niveau’s. Als je beginner bent, kun je elke vorm van yoga kiezen. De instructeur kan de poses en houdingen aanpassen aan je niveau. Bovendien kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt yogalessen volgen.

  Hoe ziet een yogales in Emmen eruit?

  Een groepsles yoga in Emmen is ontzettend goed voor je motivatie. Samen met andere trainen geeft je meer energie en doorzettingsvermogen en het is veel leuker dan alleen op een matje je oefeningen doen. 

  Onze yogalessen duren 60 -75 minuten en we beginnen altijd met een gezamenlijke warming-up. Zo warmen je spieren op en bereid je ze voor op de oefeningen. Tijdens de les wissel je verschillende houdingen af. Het tempo is daarbij afhankelijk van de yogavorm die je gekozen hebt. We sluiten de les altijd af met een ontspannende cooling-down.

  Doe yoga oefeningen op je eigen niveau

  Een gecertificeerde instructeur begeleidt je zodat je de oefeningen op de juiste manier doet. Het maakt daarbij niet uit of je een beginner bent of al vaker aan yoga hebt gedaan. Je kunt op elk moment van het jaar instromen en meedoen op je eigen niveau. Je kunt je eigen yogamat meenemen of een matje van de club gebruiken.

  Waarom Yoga bij SportCity Emmen?

  Yoga is een perfecte aanvulling op andere sporten. Bij yoga concentreren we ons onder andere op je ademhaling, je bewustzijn en de versterking van je spieren. Allemaal dingen die je ook prima bij andere sporten kunt toepassen. Kies voor een lidmaatschap en combineer je yogalessen met bijvoorbeeld fitness of Pilates.

  SportCity biedt in de clubs in Emmen, Assen, Hengelo en Enschede diverse groepslessen yoga aan. Je kunt kiezen uit verschillende soorten yoga, van intensief tot ontspannend. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun jij onbeperkt meedoen met alle groepslessen die onze clubs aanbieden.

   SportCity heeft altijd een club bij jou in de buurt. Heb je zin om een yoga groepsles te volgen? Download dan onze gratis SportCity app. Daarin vind je een leuke online yoga workout waarmee je zelf kunt uitproberen of het wat voor je is.

  Veelgestelde vragen over Yoga in Emmen

  Heeft yoga een positief effect op stress? Ja. Yoga is erop gericht om lichaam en geest in balans te brengen. De oefeningen en de ademhaling zijn daar helemaal op gericht. Tijdens een yogales kom je helemaal in het “nu”en maak je je hoofd helemaal leeg. Na elke les krijg je meer energie en kun je beter ontspannen. Dit helpt uitstekend tegen stress.

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga in Emmen? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een beetje spierpijn hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven.

  Welke yogavorm is geschikt voor beginners?  In principe kun je als beginner meedoen met alle yogalessen van SportCity. De oefeningen worden aan je niveau aangepast. Wil je graag beginnen met een vorm van yoga waar de bewegingen elkaar in een rustig tempo opvolgen? Dan raden we Hatha Yoga, Yin yoga of Flow yoga aan.

  Helpt yoga bij het afvallen? Yoga kan helpen bij het afvallen. Tijdens een yogales verbrand je calorieën en je wordt je bewuster van je lichaam. Yoga werkt stressverlagend en dat kan een gunstig effect hebben op je eetgedrag.

  Moet ik mijn eigen yogamat meenemen? Nee. Bij onze clubs zijn yogamatten aanwezig. Je mag natuurlijk altijd je eigen mat meenemen naar de yogales. Dat is handig als je bijvoorbeeld de standaard matjes te dun vindt en liever een dikke yogamat gebruikt.

  0 clubs gevonden