Header Zumba groepsles

Zumba in Emmen

  Uit onderzoek blijkt dat inwoners van de gemeente Emmen behoren tot de top 3 gelukkigste inwoners van Nederland. En weet je waar je nog gelukkiger van wordt? Dansen! Daarbij maak je namelijk endorfine aan, het geluk hormoon waar je je blij van gaat voelen. Wil je elke dag van de week wel lekker swingen? Goed nieuws! Bij SportCity in Emmen kun je het hele jaar door al dansend aan je conditie werken met onze opzwepende Zumba groepslessen. Als jij graag fit wilt blijven, maar dan wel met een workout waar je vrolijk van wordt, dan is onze Zumba groepsles perfect voor jou.

  Wat is Zumba?

  Iedereen weet intussen wel zo’n beetje wat Zumba is . En dat is niet zo vreemd, want je komt het bijna overal tegen. In fitnessclubs, op campings en zelfs op dorpspleinen over de hele wereld worden massale Zumba-lessen georganiseerd waar veel mensen op af komen. Door de aanstekelijke en opzwepende muziek, de makkelijk te volgen bewegingen en alle lachende gezichten om je heen, kom je elke week weer graag naar je Zumba groepsles. 

  Hoe is Zumba ontstaan

  Voor het ontstaan van Zumba mogen we één man in het bijzonder dankbaar zijn. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez, om precies te zijn. Hij liet ergens in de jaren ’90 zijn cassettebandje met fitness muziek per ongeluk thuis liggen. Bij gebrek aan iets anders zette hij de tape op die toevallig in zijn walkman zat. En dus ging zijn klas aan de slag met dansbewegingen en oefeningen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. Zumba was geboren!

  Waarom een Zumba groepsles?

  Is dansen echt jouw ding en zoek je een leuke manier om fit te worden en te blijven? Dan is de Zumba Groepsles bij SportCity Emmen echt wat voor jou. Je doet oefeningen die zijn gebaseerd op aerobics, terwijl je geniet van de opzwepende Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. En hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  De voordelen van Zumba

  Zumba is geen training om spierballen mee te kweken. Daarvoor kun je terecht bij fitness of de groepsles BodyPump. Maar als je wilt afvallen en/of een betere conditie wilt krijgen, moet je zeker bij Zumba zijn. Het levert je strakkere buik- en rugspieren op en een steeds betere controle over je core. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding. Ook zul je zien dat je been- en bilspieren steviger en strakker worden en meer vorm krijgen. Het is een totale work out voor je onderlichaam.

  Wanneer is Zumba geschikt voor jou?

  Zumba is de perfecte training voor jou als je graag op een leuke en actieve manier aan je conditie wilt werken. Een Zumba les geeft je heel veel energie en je wordt er, naast fit, ook behoorlijk vrolijk van. 

  Dus ben je op zoek naar een groepsles waar je fit, sterk en vrolijk van wordt, dan moet je echt meedoen met de Zumba groepsles. Het lage instapniveau maakt dat de Zumba groepslessen geschikt zijn voor iedereen, van elke leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. De oefeningen tijdens de les zijn niet belastend voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  Alle spieren doen mee

  Een Zumba groepsles is een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  Hoe ziet een Zumba les in Emmen eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity Emmen duren ongeveer 1 uur. Tijdens een les verbrand je ongemerkt tot wel 900 calorieën! De lessen zitten boordevol variatie. Je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Lekker afwisselend

  Zumba lessen zijn geschikt voor iedereen. De groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus meteen meedoen. Samen met anderen bewegen motiveert en het is ontzettend leuk. Tijdens de les werk je samen met een enthousiaste en gecertificeerde instructeur aan je moves. Er worden hierbij veel verschillende dansstijlen gebruikt, dat is lekker afwisselend. Van de bewegingen word je super fit en je workout verandert in een feestje.

  Waarom Zumba bij SportCity Emmen?

  SportCity is centraal gelegen in Emmen en is goed bereikbaar op de fiets of met de auto. Ben je een vroege starter, of toch meer een avondmens? Door de ruime openingstijden vind je vast wel een moment waarop je kunt komen trainen. Met je lidmaatschap ben je welkom bij verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Om mee te kunnen doen met de Zumba groepsles, neem je ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga. En je kunt ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Emmen volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. 

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over Zumba in Emmen

   Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

   Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je naar hartelust fitness en groepslessen met elkaar combineren. 

   Wat zijn de voordelen van Zumba?

   Met een Zumba workout werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je gebruikt heel veel spieren en je traint met name je armen, dijen, billen en je core-spieren. Daarnaast maak je het gelukshormoon endorfine aan, dus je wordt er ook nog eens heel vrolijk van.

   Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

   Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt. Daarnaast mag je ook deelnemen aan alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt.

   Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

   De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen. Na een tijdje zul je merken dat je meer aankunt, dat werkt super motiverend!

   Kun je afvallen met Zumba?

   Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.

   Welke kleding is geschikt voor Zumba?

   Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.