Fitness

  Bewegen is essentieel voor de gezondheid. Bij voldoende inspanning komt het gelukshormoon endorfine vrij. Je voelt je gelukkiger, zit beter in je vel en voel je fit. Ondanks dit grote voordeel, trekt het niet iedereen over de streep. Soms wordt naar de sportschool gaan ervaren als een grote stap. SportCity helpt je graag om deze stap kleiner te maken. Wij begrijpen dat de reden om te gaan fitnessen van persoon tot persoon heel verschillend is. De één wil afvallen, de ander werken aan zijn conditie, de volgende meer spierkracht krijgen en ga zo maar door. SportCity helpt je bij het bepalen van een realistisch doel en met het opstellen van een beweegplan op maat. Zo heb je houvast om een sportritme op te bouwen. Fitness is een verzamelnaam voor activiteiten die ervoor zorgen dat je in een betere algehele conditie komt. Hieronder valt onder meer de groei van spiermassa (krachttraining), de verbetering van het uithoudingsvermogen (cardiotraining), lenigheid, snelheid en coördinatie. Voor het beste resultaat voor elk doel combineer je cardiotraining met krachttraining en doe je de cardiotraining na de krachttraining.

  Cardiotraining

  Bij cardiotraining train je het hart- en vaatstelsel en draait alles om het trainen in de juiste hartslagzone. Om zo snel mogelijk in deze hartslagzone te komen, zijn apparaten als de loopband, crosstrainer en het roeiapparaat perfect. Een algehele lichaamstraining op deze apparaten zorgt voor meer uithoudingsvermogen. En ook: meer lenigheid, snelheid en coördinatie. Let op: doe altijd een goede warming up!

  Krachttraining

  Bij krachttraining train je de spieren, waardoor ze meer massa krijgen. En vergeet dat je van krachttraining alleen maar breed wordt, want niets is minder waar. Door het goed aanspreken van uw spiermassa schiet jouw verbranding omhoog. Perfect voor afvallers die meteen strakker in hun vel willen zitten. Dus pak die gewichten!

  Combinatie van cardio- en krachttraining

  De combinatie van cardio- en krachttraining is voornamelijk voor afvallen belangrijk. Bij alleen conditietraining verbrandt jouw lichaam calorieën, maar dat stopt vlak na de training. Krachttraining zorgt voor sterkere spieren; een spier is een orgaan dat energie nodig heeft. Met meer spiermassa zul je, ook na de training en zelfs als je slaapt, meer energie verbranden. Daarom adviseren we altijd een combinatie van cardio- en krachttraining.