Ik wil meer kracht

Wil je meer zichtbare spieren ontwikkelen voor een betere look op het strand? Of wat sterker worden om die zware boodschappentassen met gemak te kunenn tillen? Bij beide doelstellingen werk je aan meer spiermassa en gezondere, krachtigere spieren. Wie denkt dat krachttraining voor mannen is, heeft het mis. Als je gewicht wilt verliezen, helpt de combinatie van kracht- en cardiotraining. Dat zorgt voor een verhoogde vetverbranding, zelfs als je slaapt. Zo verbrandt jouw lichaam dag en nacht extra vet, ook als je niet traint. Goed om te weten!

Soorten krachttraining

Er zijn drie soorten krachttraining. Kracht-uithoudingsvermogen, waarbij je een spier traint om een bepaalde beweging langer te kunnen volhouden. Of krachttrainging om massa te creëren, dat vinden mannen vaak wat interessanter. Tenslotte krachttraining voor mega-kracht, om jouw spieren in korte tijd een grote inspanning te laten leveren, bijvoorbeeld om gewicht te heffen op de Olympische Spelen. WIl je niet zo gespierd maar wel wat atletischer worden, dan kies je voor kracht-uithoudingsvermogen. Dat doe je bijvoorbeeld bij een BodyPump-les, waarbij je afwisselend de grote spiergroepen traint.

Om resultaat te boeken, moet de intensiteit van een oefening hoog genoeg zijn. Jouw lichaam is gewendt aan een bepaalde vorm van beweging en is in balans. Je loopt bijvoorbeeld elke dag naar jouw werk. Daar wordt je niet sterker van: daar is jouw lichaam aan gewend en je blijft dus op hetzelfde niveau. Ga je opeens rennen naar jouw werk, dan ben je de eerste keer misschien moe, maar daarna gaat het steeds makkelijker. Totdat jouw lichaam eraan gewend is en het geen effect meer heeft. Om dat patroon te doorbreken zal je weer nieuwe uitdagingen moeten creëren. Bij krachttraining werkt dat hetzelfde. Door steeds opnieuw een trainingsprikkel te geven die groot genoeg is om jouw spieren uit te dagen, breng je jouw lichaam uit balans waardoor het zich moet aanpassen.

Welke oefeningen en hoe vaak

Na de warming up zijn de buikspiertrainingen, die elk uur bij SportCity worden gegeven, een goed begin. Probeer altijd een spiergroep meer dan één keer per week te trainen. Met drie keer per week trainen zie je na vijf of zes weken al resultaat. Wil je een echt complete ontwikkeling van jouw spiergroepen, dan is een combinatie van losse gewichten en apparaten, met de nadruk op de losse gewichten, aan te raden. Doordat jouw lichaam losse gewichten in balans moet houden, worden veel meer spiervezels aangesproken en krijg je een completere training. Een goede opbouw en uitvoering van de oefeningen zijn belangrijk om blessures te voorkomen. Weet je niet precies hoe je een bepaalde oefening moet uitvoeren, vraag dan onze sportinstructeurs om instructies.

Get Started

Get Started Program

Wij helpen je op weg met een vliegende start

Met het 'Get Started Program' bouw je onder professionele begeleiding een sportritme op dat je ook écht vasthoudt. Je gaat zelfstandig aan de slag met sporten, maar je hebt ook contactmomenten met een sportinstructeur om jouw voortgang te bespreken. Zo bieden wij begeleiding waar nodig, heb je een extra reden om daadwerkelijk te komen sporten, maar wen je jezelf tegelijkertijd een zelfstandig sportritme aan.

Succes verzekerd, niet alleen nu, maar ook in de toekomst! Alles voor een goed begin van een nieuw seizoen en van een nieuwe leefstijl! #voeljegoed

Meer informatie