Fit For Free Fitness

Fitness in Helmond

  Helmond is een stad met historie. Het markante kasteel uit 1325 in het hart van de stad herinnert aan de middeleeuwse oorsprong van Helmond. Maar is ook bijzondere moderne architectuur te bewonderen, zoals de beroemde Kubuswoningen en de Boscotondo. De prachtige parken en tuinen die in en rond de stad te vinden zijn, maken het geheel compleet. Ook SportCity is te vinden in Helmond, voor als je bijvoorbeeld aan fitness wilt doen. 

  Dus wil je graag aan je conditie werken in een moderne sportschool met gespecialiseerde fitnessapparaten en de meest actuele groepslessen? Kom dan eens langs bij SportCity in Helmond. 

  Iedereen is bij ons elke dag van de week van harte welkom. Heb je nog nooit gesport? Maakt niet uit. Kom gewoon trainen op jouw niveau en wanneer jou dat uitkomt. Je kunt bij SportCity terecht voor fitness trainingen, groepslessen en trainingen in onze speciale FunXtion Zone.

  Wat is fitness en wat heb ik eraan? 

  Fitness is in feite een verzamelterm waar alle activiteiten mee bedoeld worden waarbij je werkt aan je conditie, uithoudingsvermogen en kracht. De belangrijkste onderdelen van fitness zijn cardio en krachttraining. Met deze twee trainingscomponenten werk je aan je uithoudingsvermogen en tegelijk aan een strak en gespierd lichaam. Fitness kan je ook helpen als je af wilt vallen. Je gaat je er in elk geval beter door voelen! 

  Wat houdt cardiotraining in?

  Cardiotraining, of kortweg cardio, is de manier om aan je conditie te werken en tegelijk lichaamsvet te verliezen. 

  Voor een topconditie doe je aan intervaltraining. Daarbij wissel je intensieve oefeningen af met een rustiger tempo. Na verloop van tijd houd je de intensieve periode langer vol en heb je minder rust nodig. 

  Ben je op zoek naar een manier om optimaal vet te verbranden, dan kies je voor duurtraining. Je voert voor een langere periode een bepaalde oefening (bijvoorbeeld lopen, fietsen of crosstrainen) uit bij een stabiele lage hartslag. Dit stimuleert je vetverbranding en tegelijkertijd werk je aan je conditie.

  De voordelen van cardiotraining

  Als gezegd is cardio training is een hulpmiddel bij het afvallen én een manier om een beter uithoudingsvermogen te ontwikkelen. Maar er zijn meer voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart, bloed- en vaatstelsel

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  Cardio training bij SportCity Helmond

  SportCity heeft een breed aanbod op het gebied van cardio training. Er zit altijd wel een manier van trainen bij die bij je past en waar je je prettig bij voelt. Je kunt op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Met de gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. Maak tijdens je training gebruik van cardio apparatuur zoals loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen.

  • In een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, Fat Attack, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Rotterdam.

  • Doe je trainingen in circuitvorm op het Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Krachttraining

  Als je spierkracht wil opbouwen, combineer je je cardio workout met krachttraining. Je voert spierversterkende oefeningen uit op speciale fitnessapparatuur of met losse gewichten. Je spieren worden sterker, zichtbaarder en je lijf wordt al snel strakker. 

  Met krachttraining vergroot je de spiermassa in je lichaam. Hoe sterker en dikker je spieren zijn, hoe beter je stofwisseling. En dat is weer een boost voor je vetverbranding, zelfs als je niet aan het trainen bent!

  De voordelen van krachttraining

  Zoals de term al zegt helpt krachttraining je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Helmond

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Met de gebruiksvriendelijke, high tech krachtapparatuur in de gym.

  • Gebruik ook eens de losse gewichten in de Free Weight Zone. Zo train je weer andere spieren, doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Doe spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen.  

  • Doe mee met de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Waarom fitness bij SportCity Helmond?

  In onze SportCity club in Helmond kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken alle kracht- en cardioapparaten. Kies je voor ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap ,dan heb je bovendien onbeperkt toegang tot alle groepslessen, zoals BodyStep en HIIT-trainingen en onze kracht groepslessen (BodyPump en BBB). En heb je eens zin in iets heel anders? Dan kun je ook terecht voor een ontspannende yoga groepsles. 

  Nog meer in de SportCity app

  Met de gratis SportCity app  heb je nog meer plezier van je lidmaatschap. Je kunt in de app een trainingsschema downloaden als hulp om jouw persoonlijke fitnessdoelen te behalen. Je boekt er je trainingen en groepslessen mee en vindt er ook videolessen en oefeningen voor thuis. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Helmond

  Ik wil spieren kweken. Lukt dat ook zonder krachttraining?  Nee, dat gaat niet werken. Krachttraining is onmisbaar als je spieren wilt kweken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw, dun of wat voller) aan om een serieuze krachttraining in je fitness schema op te nemen. Ook als je niet super gespierd wilt worden, blijft het belangrijk om je spieren te onderhouden. 

  Kan iemand me helpen bij de fitnessapparaten?  Het kan soms lastig zijn om de fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Voor een effectieve training is het wel nodig dat je de fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Daarom bieden we bij elk lidmaatschap het start programma aan. Dit programma geeft je uitleg over de werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze op de juiste manier instelt. Je medesporters en onze medewerkers op de club kunnen je ook een handje helpen.

  Ik wil een gespierd lichaam. Kan ik krachttraining overslaan?  Nee. Als je echt goed gespierd wilt worden, dan is krachttraining echt een must. Dat geldt zeker als je veel spiermassa wilt kweken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw) aan om krachttraining in het fitness schema op te nemen. Ook als je geen ambitie hebt om bodybuilder te worden.

  Help! Hoe moet ik dit fitnessapparaat instellen?  In het begin kan het lastig zijn om de fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Voor een effectieve training is het wel nodig dat je de fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Daarom bieden we bij elk lidmaatschap het startersprogramma aan. Bij dit programma krijg je o.a. uitleg over de werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze op de juiste manier instelt. Je medesporters en onze medewerkers op de club kunnen je ook een handje helpen.

  0 clubs gevonden