Header yoga groepsles

Yoga in Helmond

  Wie aan steden in Brabant denkt, komt al gauw uit op Eindhoven of Den Bosch. Maar vergeet ook Helmond niet! Op tien minuten treinen vanaf Eindhoven zit je al in deze leuke, historische stad. Je kunt hier prima winkelen en verder is er ook genoeg te zien en te doen> Wist je bijvoorbeeld dat de allereerste kubuswoningen in Nederland hier zijn gebouwd? Iedereen kent ze uit Rotterdam, maar Helmond was toch echt eerder! Ook Kasteel Helmond is een bezoekje waard, dit ligt net buiten het centrum van de stad. En wil je daarna even helemaal tot jezelf komen? Kom dan voor je broodnodige ontspanning meedoen met een groepsles yoga bij SportCity in Helmond.

  Over yogales in Helmond

  Je hebt het vast wel gemerkt, yoga is een van de populairste vormen van beweging van dit moment. Talloze BN’ers zijn in de ban van yoga en ook ‘gewone’ mensen zweren erbij. Mocht je dat allemaal een beetje overdreven vinden, ga het dan toch maar een keer proberen. Want yoga heeft dus echt heel veel voordelen. Niet alleen word je er sterker en leniger van, ook je ademhaling verbetert, je kunt je beter concentreren en je wordt leniger. Daarnaast werk je met yoga aan je kracht, uithoudingsvermogen en balans.  

  Lijkt het je heerlijk om aan yoga te doen, maar vind je het niks om in je eentje op een matje te gaan liggen, dan is een yoga groepsles bij SportCity in Helmond ook echt iets voor jou. Per keer doen zo’n 25 mensen mee aan onze groepslessen yoga. Samen sporten is heel motiverend en de lessen zijn altijd gezellig. 

  Voor wie is yoga geschikt?

  De groepsles yoga bij SportCity is voor iedereen toegankelijk. Wat je ervaring met yoga of andere sporten ook is, je kunt gewoon een matje pakken en lekker meedoen. Yoga is geschikt voor iedereen die lichaam en geest in balans wil brengen en tot diepe ontspanning wil komen. Zelfs als je last hebt van gewrichts- of spierklachten, kun je meedoen met de yogales. Je zult al vrij snel merken dat je klachten verminderen of misschien wel helemaal weggaan. 

  Net als onze andere groepslessen zijn de yoga groepslessen laagdrempelig, je kunt op ieder moment instromen. Leeftijd, geslacht, niveau: het is allemaal niet belangrijk. Ook als je pas begint met yoga kun je aan elke vorm van yoga meedoen. Als het niet meteen lukt kan de instructeur de poses en houdingen aanpassen aan jouw niveau. Hoe vaker je komt, hoe beter het gaat. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap mag je onbeperkt yogalessen volgen.

  Hoe ziet een groepsles yoga in Helmond eruit?

  De groepsles yoga in Helmond is gericht op het krijgen en behouden van een sterk en soepel lichaam. Wil je niet alleen fysiek bezig zijn, maar ook je lichaam en geest laten ontspannen? Dan is yoga precies wat je zoekt  Net als elke andere groepsles beginnen we de yoga groepsles met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens ga je aan de slag met verschillende yoga houdingen aan. Jij bepaalt hoe lang je het volhoudt, want bij SportCity train je altijd op je eigen niveau. Het tempo waarin de oefeningen elkaar afwisselen, is afhankelijk van de soort yoga.

  Tijdens de les wissel je verschillende houdingen en bewegingen af. Op die manier verbeter je je lenigheid, concentratie en balans. De groep wordt begeleid door onze gecertificeerde groepsles instructeur. Hij of zij leert je hoe je de oefeningen zo veilig en effectief mogelijk uitvoert. Waar nodig kun je alternatieve oefeningen krijgen, als je bijvoorbeeld last hebt van een blessure of als een pose echt niet lukt. Geef blessures altijd voorafgaand aan de les door bij de instructeur. 

  Je voert de oefeningen staand, zittend of liggend op een yogamatje uit. Het is niet belangrijk welke kleding je draagt. Comfortabele, loszittende kleding die niet knelt is het prettigst.. 

  De les wordt altijd afgesloten met een ontspannende cooling-down. Je gaat volledig relaxt en toch vol energie weer naar huis. Een les duurt ongeveer 60 tot 75 minuten.

  Wat zijn de voordelige effecten van yoga?

  Naar de effecten van yoga is veel onderzoek gedaan. Wetenschappelijk is vastgesteld dat het beoefenen van yoga stress vermindert, een gunstige invloed heeft op je slaappatroon en je flexibeler maakt. Zelfs de gezondheid van je hart kan erdoor verbeteren en ontstekingen kunnen minder worden. Nu begrijp je vast waarom yoga zo populair is! 

  Door de regelmatige beoefening van yoga houdingen (asana’s) werk je aan soepelere spieren en bindweefsel. Deze worden zonder iets te forceren opgerekt en sterker gemaakt. Het is niet voor niets dat steeds meer (prof)sporters hun sport combineren met yoga.

  Zonder het te merken zit je vaak met een slechte houding. Je zit voorovergebogen achter de computer of aan tafel, of ingezakt in de auto of op de bank voor de tv. Daar word je wervelkolom niet blij van en je lichaamshouding wordt er ook niet beter op. Yoga helpt je bij het ontwikkelen van een goede en gezonde lichaamshouding.

  Lichaam en geest in balans

  Yoga zorgt niet alleen dat je lichaam sterk en soepel wordt, ook mentaal zul je er profijt van hebben. Doordat je met aandacht je oefeningen doet, wordt je focus beter en verbetert je ademhaling. En dat heeft een gunstig effect op je geestelijke gezondheid. Je kunt beter omgaan met stress en tegenslagen en merkt dat je meer aankunt dan je denkt. 

  Waarom kiezen voor de yoga groepsles bij SportCity Helmond?

  Bij de groepsles yoga van SportCity yoga groepslessen werk je samen met anderen in een gezellige sfeer aan je conditie en ontspanning. 

  SportCity Helmond heeft verschillende soorten groepslessen yoga. Neem een Fitness & Groepslessen lidmaatschap en probeer ze allemaal uit. Met dit lidmaatschap kun je deelnemen aan alle groepslessen we aanbieden. Daarnaast mag je ook onbeperkt gebruik maken van alle hightech fitness- en cardio apparatuur van SportCity.

  Het voordeel van een lidmaatschap bij SportCity is dat je bij verschillende clubs in Nederland welkom bent om te komen trainen. Download meteen ook onze gratis SportCity app om je lessen te reserveren. Hier vind je ook work-outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen.

  Veelgestelde vragen over yoga in Helmond

  Wat doet een groepsles yoga voor mijn lichaam? Tijdens de groepsles yoga werk je aan lenigheid, spierversterking en ontspanning en spierversterking. Het is goed voor lichaam en geest. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven.

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Zeker niet. Je bent van harte welkom! SportCity biedt fitness, groepslessen en trainingen  voor iedereen. Het maakt daarbij echt niet uit of je beginner of gevorderd bent, kom lekker trainen of een groepsles volgen. Je zult zien hoe leuk het is. In onze zalen staat gebruiksvriendelijke fitness- en cardio-apparatuur van topmerken. Als je de eerste keer komt trainen, kun je een afspraak maken met een instructeur. Die helpt je graag op weg en staat klaar om al je vragen te beantwoorden. 

  Ik loop graag hard. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter.

  0 clubs gevonden