Fit For Free Fitness

Fitness in Schiedam

  Schiedam is wereldwijd bekend vanwege de eeuwenoude binnenstad met zijn historische havens, waar de hoogste molens ter wereld te vinden zijn. Maar wist je ook dat je in Schiedam prima aan je kracht en uithoudingsvermogen kunt werken? Daarvoor kom je naar fitness bij SportCity in Schiedam!

  Je bent van harte welkom in onze compleet uitgeruste, moderne sportschool. De meest gebruiksvriendelijke fitnessapparatuur staat voor je klaar en je kunt meedoen aan de laatste nieuwe groepslessen. We hebben ruime openingstijden, dus je kunt van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en vrijwel elke dag van het jaar bij ons binnenlopen. Heb je nog nooit een sportschool van binnen gezien? Geen probleem. Kom gewoon lekker trainen op je eigen niveau en wanneer jou dat het beste uitkomt.

  Wat is fitness en waar is het goed voor?

  Met fitness bedoelen we alle activiteiten waarmee jij werkt aan een goede lichamelijke conditie. Door aan fitness te doen, vergroot je je spierkracht en verbeter je je algehele conditie. Dus als jij graag lekker in je vel wilt zitten en je lichaam in vorm wilt brengen, dan is fitness echt wat voor jou! 

  Fitness is heel gevarieerd. Je kunt kiezen voor (een combinatie van) kracht- en cardiotraining. Met elke trainingsvorm kun je een specifiek fitnessdoel bereiken.

  Wat is krachttraining?

  Met krachttraining werk je, het woord zegt het al, aan je kracht. Spierkracht, om precies te zijn. Je duwt, trekt of stoot de gewichten met korte, snelle bewegingen, waardoor je spieren elke keer samentrekken. Daardoor krijgen je spieren een prikkel, die maakt dat de omvang van je spiervezels toeneemt. Hoe dikker je spiervezels, hoe zwaarder de gewichten die je aankunt. Let erop dat je niet overdrijft: bouw je training rustig op, zodat je het risico op blessures verkleint. 

  Krachttraining bij SportCity Schiedam

  Als je bij SportCity komt trainen, kun je op verschillende manieren aan krachttraining doen: 

  • Maak gebruik van onze gebruiksvriendelijke, high tech krachtapparatuur in de gym.

  • Varieer eindeloos met de losse gewichten die te vinden zijn in de Free Weight Zone. Op die manier train je ook andere spieren, doordat de beweging niet wordt gereguleerd door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Doe spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitness attributen.  

  • Neem deel aan één van de live groepslessen die SportCity aanbiedt. Onder leiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Wat is cardiotraining?

  Cardiotraining is speciaal bedoeld om je hart goed aan het werk te zetten. Het verbetert de conditie van je hart en je bloedvaten. Door aan cardio te doen, verbeter je je conditie en uithoudingsvermogen. Je kunt er ook door afvallen.

  Cardio doe je vaak al zonder dat je het in de gaten hebt. Een flink stuk lopen met de hond, een kort sprintje voor de bus, lekker fietsen naar je werk: het valt allemaal onder cardio. Bij SportCity hebben we een breed aanbod van verschillende soorten cardiotraining. 

  Ga je voor een ijzersterke conditie, dan kies je voor intervaltraining.Je wisselt intensieve oefeningen af met een rustiger tempo. Je zult merken dat je de intensieve periode steeds een beetje langer volhoudt en steeds minder rust nodig hebt. 

  Wil je optimaal vet verbranden, dan is duurtraining voor jou de beste vorm van cardio. Je voert voor een langere periode een bepaalde oefening uit  (bijvoorbeeld lopen, fietsen of crosstrainen) bij een stabiele lage hartslag. Zo stimuleer je je vetverbranding en werk je tegelijkertijd aan je conditie.

  De voordelen van cardiotraining

  Cardio heeft verschillende voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart en je bloedvaten

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  • cardio kan je helpen als je gewicht wilt verliezen

  Cardiotraining bij SportCity Schiedam

  Bij SportCity kun je kiezen uit een breed aanbod aan cardiotraining. Er is altijd wel een variant die bij jou past. Na een poosje regelmatig cardio beoefenen, zul je merken dat je conditie vooruit gaat. Een keer de trap oprennen gaat ineens een stuk makkelijker. Met cardio vergroot je je uithoudingsvermogen en stimuleer je de vetverbranding. Het kan dus ook helpen als je wilt afvallen. 

  Je kunt bij ons op de volgende manieren aan cardio doen:

  • Door gebruik te maken van onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur. De loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen staan voor je klaar.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Schiedam.

  • Doe je trainingen in circuitvorm in ons Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Waarom fitness bij SportCity Schiedam?

  In onze club in Schiedam staat de modernste, gebruikersvriendelijke fitness- en cardioapparatuur op je te wachten. Met een Fitness lidmaatschap kun je je onbeperkt uitleven op alle beschikbare apparaten. En als je kiest voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, kun je daarnaast ook nog onbeperkt meedoen aan alle (cardio) groepslessen van SportCity. 

  Onze clubs hebben ruime openingstijden, je vindt dus altijd wel een moment waarop je kunt komen sporten. Je bent welkom in verschillende clubs van SportCity in heel Nederland. Dus als je eens van huis bent, kun je toch gewoon lekker gaan trainen bij een club in de buurt.

  Met de gratis SportCity app kun je thuis alvast je groepsles reserveren. Je vindt er ook talloze work outs die je thuis kunt doen, voor als je er geen genoeg van kunt krijgen. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Schiedam

  Met welke groepslessen kan ik fitness combineren? Fitness en cardio groepslessen zijn een goede combinatie als je af wilt vallen. Combineer fitness met bijvoorbeeld BodyStep, Spinning, BRN of Bootcamp. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap volg je onbeperkt groepslessen en mag je ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessfaciliteiten.

  Ik ben nog nooit in een sportschool geweest, is dat een probleem? Nee hoor, geen probleem. Iedereen kan op elk moment beginnen aan fitness. Je bepaalt zelf wat je aan kan en verlegt stapje voor stapje je grenzen. 

  Kan iemand me helpen bij de fitnessapparaten?  Het kan soms lastig zijn om de fitnessapparaten op de juiste manier in te stellen. Voor een effectieve traning is het wel nodig dat je de fitnessapparaten op de juiste manier gebruikt. Je medesporters en onze medewerkers op de club kunnen je ook een handje helpen.

  clubs.club-list.title.plural