Header yoga groepsles

Yoga in Schiedam

  Schiedam is een gezellig stadje met een mooi oud centrum en genoeg plekken waar je lekker kunt ontspannen. Maar ook in Schiedam is het leven soms hectisch en onoverzichtelijk. Even helemaal tot jezelf komen is dan wat je wilt. Als je daarnaar op zoek bent, dan moet je eigenlijk eens een groepsles yoga proberen. Yoga is op het moment een van de populairste manieren van sporten en dat is niet zomaar. Want bij yoga werk je aan innerlijke rust, maar je lichaam komt ook aan de beurt. Je wordt er leniger en krachtiger van en je coördinatie verbetert. Het goede nieuws is, dat je in Schiedam voor een vriendelijke prijs mee kunt doen aan de yoga groepslessen van SportCity.

  Over yoga groepsles in Schiedam

  De yoga groepslessen bij SportCity in Schiedam worden gegeven in onze aparte, speciaal ingerichte groepsleszaal. Iedereen is welkom bij de les, of je nu beginner of gevorderd bent, man of vrouw, piepjong of wat ouder. Je kunt beginnen wanneer jij wilt: de lessen zijn laagdrempelig en als een oefening nog te moeilijk is, krijg je een alternatief van de instructeur. Yoga groepslessen worden het hele jaar door gegeven. Dus ben je toe aan een uurtje helemaal voor jezelf, kom dan een keer meedoen!

  De yoga groepslessen van SportCity vallen onder het Fitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee mag je voor een vast en laag bedrag per maand zoveel (yoga) groepslessen volgen als je maar wilt. In dat lidmaatschap is ook onbeperkt gebruik van alle kracht- en cardio apparatuur in de fitness inbegrepen. Je kunt je yogalessen dus naar hartelust variëren met andere trainingen. Doe bijvoorbeeld eens een les Body & Mind, of verbeter je conditie op de crosstrainer. Het kan allemaal bij SportCity.

  Wat is een yoga groepsles?

  Lijkt het je leuk om aan yoga te gaan doen, maar dan liever niet in je eentje? Probeer dan eens een yoga groepsles bij SportCity in Schiedam. Samen met zo’n 25 andere yoga liefhebbers voer je daar de verschillende oefeningen uit. Samen sporten schept een band en is erg motiverend. Een gecertificeerde instructeur begeleidt de les en vertelt hoe je de diverse houdingen het best kunt uitvoeren. 

  Als je nog nooit aan yoga hebt gedaan of zelfs nog nooit een sportschool van binnen hebt gezien is dat geen probleem. Wat je niveau ook is, je kunt altijd meedoen met de groepsles yoga. SportCity in Schiedam biedt Power Yoga aan, een wat actievere vorm van yoga met een hoger tempo. Perfect als je, naast lenigheid, ook aan kracht en coördinatie wilt werken. Ben je een beginner? Dan pas je je tempo gewoon een beetje aan. 

  Wanneer is een yogales in Schiedam geschikt voor jou?

  Yoga is eigenlijk voor iedereen geschikt. Mentaal ontspannen en je energieniveau verhogen is natuurlijk altijd een goed idee. Daarbij kan het ook nooit kwaad om te werken aan kracht, coördinatie, lenigheid en uithoudingsvermogen. Daar heb je altijd plezier van, hoe oud of jong en van welk geslacht je ook bent. Als je regelmatig yoga beoefent zul je merken dat je flexibeler en sterker wordt. Na een tijdje merk je ook verschil in je houding, concentratie, ademhaling en doorbloeding. Wie wil dat nou niet?

  Denk je dat je niet aan yoga kunt doen omdat je snel last hebt van je gewrichten of je spieren? Dan hebben we goed nieuws voor je: deze klachten nemen juist af of verdwijnen zelfs helemaal als je regelmatig een groepsles yoga doet. Probeer het zelf maar eens!

  Ook als je last hebt van spanningen en stress, of als je een sportblessure hebt, is het zeker de moeite waard om aan yoga te gaan doen. Je werkt aan je flexibiliteit en leert beter ontspannen, maar blijft wel binnen je eigen grenzen. Doe dus mee aan de groepslessen yoga in Schiedam en je zult zien dat je na een poosje beter in je vel zit. Meld wel altijd voor de les even bij de instructeur als je een blessure heeft, dan kan hij of zij je alternatieve oefeningen geven. 

  Iedereen is welkom

  De groepslessen yoga zijn gemengd, iedereen is welkom. Alle leeftijden en niveaus zitten door elkaar. Beginners kunnen aan alle soorten yoga meedoen. Lukt een oefening niet meteen of heb je last van een blessure, dan krijg je van de instructeur een alternatief. En je zult zien dat het steeds een beetje makkelijker gaat. Oefening baart kunst! Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je zo vaak komen als je wilt.

  Hoe ziet een groepsles yoga in Schiedam eruit?

  Elke groepsles begint met een uitgebreide warming-up, om je spieren voor te bereiden op de oefeningen. In de les van 60 -75 minuten oefen je met verschillende yoga houdingen. Het tempo van de les hangt af van de soort yoga die gegeven wordt. 

  Je verbetert je lenigheid, concentratie en balans door het aannemen van verschillende houdingen en het maken van gecontroleerde bewegingen. De enthousiaste en gecertificeerde groepsles instructeur laat zien hoe de oefeningen moeten worden uitgevoerd en ziet erop toe dat je dat goed nadoet. Kun je een bepaalde oefening niet doen, bijvoorbeeld vanwege een blessure, dan geeft de instructeur je een andere oefeningen. Op die manier kun je wel mee blijven doen met de rest, zonder dat je jezelf gaat forceren. Na afloop van de les is er een relaxte cooling-down.

  Waarom kiezen voor yogales bij SportCity Schiedam?

  SportCity in Schiedam biedt groepslessen yoga. Je kunt hier meedoen met Power Yoga, een energieke vorm van yoga. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kan je onbeperkt meedoen met alle yoga- en andere groepslessen die onze clubs aanbieden. Gebruik van alle fitnessfaciliteiten is ook bij dit lidmaatschap inbegrepen.

  Yoga is een goede aanvulling op andere trainingen. Je concentreert je tijdens de yoga groepslessen bijvoorbeeld op je ademhaling en het opzoeken van grenzen. Hier heb je ook wat aan bij het beoefenen van andere sporten. Daag jezelf bijvoorbeeld eens uit met een les Bootcamp, of gooi het over een andere boeg met een groepsles Zumba. Kan allemaal met je lidmaatschap.

  Als je een lidmaatschap hebt bij SportCity, kun je ook de gratis SportCity app downloaden. Hierin vind je bijvoorbeeld een leuke online yoga workout die je thuis kunt doen. Maar je vindt er nog veel meer tips, trucs en bruikbare aanwijzingen. Met de app kun je ook je groepslessen thuis alvast reserveren. 

  Veelgestelde vragen over groepsles yoga in Schiedam 

  Ik heb last van rug- en bekkenklachten. Kan ik dan wel yoga groepslessen volgen? Ja. Yoga kan een positief effect hebben op rug- en bekkenklachten. Er zijn verschillende houdingen die het gebied rondom je heupen en onderrug soepeler maken, zodat de klachten verminderen. Overleg bij bekkenklachten wel altijd eerst met je specialist of het verstandig is om yoga te gaan doen.

  Ik ben fanatiek hardloper. Is dat te combineren met yogalessen? Dat is heel goed mogelijk. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. De yoga-oefeningen versterken je rompstabiliteit, heupspieren en bovenbeenspieren. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter.

  Ik ben helemaal niet lenig, kan ik dan wel meedoen met de yoga groepsles? Ja, je hoeft helemaal niet lenig te zijn om Yoga te beoefenen. Wel kan je door regelmatig naar de groepslessen te komen leniger worden. 

  0 clubs gevonden