Header Zumba groepsles

Zumba in Schiedam

  Schiedam was in de 18e eeuw wereldberoemd vanwege de jeneverstokerij. Verschillende graanmolens in de stad herinneren nog aan deze tijd, net als het Jenevermuseum en een groot aantal voormalige branderijen. Maar Schiedam heeft verder ook genoeg te bieden, vooral op cultureel gebied. En er zijn volop leuke cafés en eetgelegenheden, waar je prima uit kunt gaan. Het enige wat ontbreekt is een discotheek. 

  Toch hoef je als dansliefhebber in Schiedam niet bij de pakken neer te zitten. Er is namelijk altijd nog de Zumba groepsles bij SportCity Schiedam! Daar kun je zo vaak je heupen losgooien als jij maar wilt. En je krijgt er nog conditie van ook.

  Over de Zumba groepsles in Schiedam

  Is dansen je lust en je leven en wil je ook nog graag fit worden en blijven? Dan is de Zumba groepsles bij SportCity Schiedam helemaal jouw ding. Het woord ‘zumba’ betekent ‘snel bewegen’ en dat ga je dan ook doen tijdens de groepsles Zumba. De oefeningen zijn gebaseerd op aerobics, maar dan uitgevoerd op je favoriete Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. 

  Zumba bestaat nog niet zo heel lang, maar is sinds het begin een ware hype. En dat is niet zomaar. Het voelt als een avondje uit, maar dan in de sportschool. Je doet tijdens een Zumba les allerlei verschillende pasjes, terwijl je bijna ongemerkt sterker en fitter wordt. Hoe vaker je komt, hoe leuker het wordt. De danspassen gaan dan bijna als vanzelf!

  Hoe is Zumba ontstaan?

  Zumba is eigenlijk bij toeval ontstaan. Ergens in de jaren ’90 kwam de Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez erachter dat zijn cassettebandje met fitness muziek thuis had laten liggen. Gelukkig zat er wel een tape in zijn walkman, dus zette hij die maar op. Zijn klas ging vervolgens dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. Zumba was geboren!

  Voor wie is de Zumba groepsles geschikt?

  Ben je geen type voor de fitness en word je al moe bij de gedachte aan een half uur op de roeimachine of loopband? Maar wil je wel graag aan je conditie werken, liefst op een leuke, actieve manier? Dan is een Zumba groepsles bij SportCity de perfecte optie voor jou. Van een Zumba les krijg je namelijk heel veel energie. 

  Het lage instapniveau maakt de Zumba groepslessen geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. De oefeningen tijdens de les zijn niet belastend voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  De voordelen van Zumba

  Door mee te doen aan Zumba zul je geen enorme spiermassa kweken. Als dat je doel is, kun je beter aan krachttraining gaan doen of je inschrijven voor de groepsles BodyPump. Maar Zumba is wel perfect als je wilt afvallen en een betere conditie wilt krijgen. Dus wat houdt je tegen? 

  Zet je spieren aan het werk met Zumba

  Ook al word je dan niet gespierd van een Zumba groepsles, je spieren worden wel degelijk aan het werk gezet. Bij het dansen maak je uiteraard veel gebruik van je onderlichaam. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Daarnaast verbetert Zumba je houding en laat het je armen en benen er strakker uitzien.

  Bij Zumba ben je niet bezig met het trainen van een paar specifieke spiergroepen, je zet verschillende spiergroepen tegelijk aan het werk. Als je de dansbewegingen maakt, span je je rug- en corespieren ondertussen flink aan. Doordat je armen flink meebewegen, train je die ook in een moeite door. 

  Hoe ziet een Zumba les in Schiedam eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity duren ongeveer 1 uur. Na een uitgebreide warming up ga je samen met de groep helemaal los met verschillende pasjes op energieke muziek. Tijdens een les verbrand je al gauw tot wel 900 calorieën! De lessen zullen niet snel gaan vervelen: je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Zo wordt een Zumba les een dansfeest en een interval-training in één.

  Dankzij de hoge en lage intervals is Zumba een uitstekende conditietraining. En ongemerkt werk je tijdens een les Zumba ook aan je balans en coördinatie. Na een paar lessen zul je merken dat de pasjes steeds makkelijker gaan. Dat je grotere bewegingen kunt maken. En nóg meer lol hebt. Dankzij de gevarieerde muziek en de wisselende choreografieën blijft Zumba uitdagend voor zowel beginners als gevorderden 

  Zumba is voor iedereen

  Iedereen kan meedoen aan de Zumba lessen. Of je nu voor de eerste keer een sportschool binnenstapt of al jaren fanatiek traint. De lessen hebben een laag instapniveau, dus je kunt meteen meedoen. Tijdens de les helpt de enthousiaste en gecertificeerde instructeur je bij het uitvoeren van je moves. Er worden veel verschillende dansstijlen gebruikt, dus dat is lekker afwisselend. Je zou bijna vergeten dat je aan het sporten bent. 

  0 clubs gevonden

   Waarom Zumba bij SportCity Schiedam?

   De clubs van SportCity zijn comfortabel en laagdrempelig. Door de ruime openingstijden is er altijd wel een moment te vinden waarop je kunt komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus als een keer niet thuis bent of gewoon eens zin hebt in een andere omgeving, hoef je je Zumba groepsles niet te missen.

   Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

   Zumba lessen volg je met ons FFitness & Groepslessen lidmaatschap. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot de Zumba groepslessen en alle andere groepslessen die SportCity aanbiedt. Maak bijvoorbeeld ook kennis met BodyPump of Yoga. Met dit lidmaatschap kun je trouwens ook onbeperkt gebruik maken van de fitnessapparatuur in de gym.

   Wil je graag Zumba groepslessen in Schiedam volgen? Kom dan eens langs bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daar vind je ook verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. Enthousiast geworden? Kom dan trainen bij SportCity.