Fit For Free Fitness

Fitness in Zaandam

  Zaandam onder de rook van Amsterdam komt met een geheel eigen eigen charme: geweldige molens, typisch Oud-Hollandsche locaties, de Gedempte Gracht en een heuse Zaanferry. De Zaanse Schans is zelfs uitgegroeid tot een echte toeristenattractie. De ‘echte’ Zaandammers staan echter nog steeds bekend als een hardwerkend, nuchter volkje en daar hoort natuurlijk ook een regelmatige portie sport bij. Ben of woon je in (de buurt van) Zaandam? Kom dan lekker aan je conditie werken met fitness bij SportCity Zaandam. 

  Onze moderne sportschool aan de Westzijde is hét fitnesscentrum in Zaandam, waar je lekker op de manier kan sporten die het beste bij jou past. We hebben tal van gespecialiseerde fitnessapparaten voor je klaarstaan en bieden allerlei groepslessen waarbij iedereen van harte welkom is. We zijn elke dag geopend, met zeer ruime openingstijden zodat er altijd wel een plekje voor jou te vinden is. Ben je doorgewinterd sporter of heb je juist nog nooit gesport? Helemaal goed, kom gewoon trainen op jouw eigen niveau en tempo en precies wanneer jou dat uitkomt. Je kunt bij SportCity Zaandam terecht voor fitness trainingen op fitnessapparatuur, groepslessen en trainingen in onze speciale FunXtion Zone.

  Wat is fitness?

  Fitness, iedereen heeft het erover, maar wat is het eigenlijk? Fitness is een verzamelnaam voor alles wat erop gericht is om je lichaam te trainen, een goede conditie op te bouwen en je blijvend fit te voelen. Fitness bij Zaandam doe je op twee manieren: door cardio en met krachttraining. 

  Cardio oefeningen en krachttraining gaan perfect samen als je aan een sterk en fit lijf wilt werken. Ga maar na: mooi getrainde spieren, een top uithoudingsvermogens en een goede conditie. Na een paar weken fitness voel je al het verschil: de wereld ligt aan je voeten!

  Fitness is geschikt voor iedereen, je leeftijd, geslacht of ervaring met sport maakt daarbij niets uit. Ieder lijf en ieder mens is anders en alleen jij bepaalt je eigen tempo. Daag jezelf gaandeweg steeds meer uit, blijf goed naar je lichaam luisteren en geniet van de vooruitgang die al snel zichtbaar is. Van harte welkom voor je fitness training bij SportCity Zaandam!

  Wat is cardiotraining precies?

  Cardiotraining, of ‘cardio’ in het kort, is het type training dat je helpt om aan je conditie te werken en tegelijkertijd om af te vallen doordat je lichaamsvet verliest. Je hart- en bloedvaten worden flink aan het werk gezet waardoor je conditie met sprongen vooruit gaat. Cardio is het meest effectief als je twee manieren om te trainen afwisselt, namelijk duurtraining en intervaltraining. 

  Wil je snel een topconditie opbouwen dan is intervaltraining jouw ding. Bij intervaltraining daag je jezelf je een korte periode extreem uit met super intensieve oefeningen, die je vervolgens afwisselt met een kalm tempo om bij te komen. Hoe langer je aan cardio doet, hoe langer je de intensieve oefeningen vol kunt houden en hoe korter je rustperiodes worden. Vaak merk je al na 2 weken verschil. 

  Duurtraining is je vriend als je optimaal lichaamsvet wil verbranden. Je staat voor een langere periode (bijvoorbeeld 30 min of langer) op de loopband, crosstrainer of je fietst, alles bij een stabiele lage hartslag. Dit stimuleert je vetverbranding - dat gaat zelfs door als je ‘s avonds op de bank zit -  en tegelijkertijd werk je lekker aan je basisconditie.

  De voordelen van cardiotraining

  Met cardiotraining verbeter je je algehele gezondheid, het werkt stressverlagend, je conditie verbetert én je maakt gelukshormonen aan voor dat lekkere gevoel tijdens en na het sporten. Wat wil je nog meer? Kom je bij onze club in SportCity club in Zaandam jouw ideale cardiotraining uitvoeren? 

  Cardio training bij SportCity Zaandam

  Bij SportCity Zaandam kun je op verschillende manieren aan cardiotraining doen. Er zit altijd wel een manier van trainen bij die bij je past en die je lang vol wilt houden. Cardio komt in vele vormen, kies maar welke jij het leukst vindt:

  • Solo trainen op onze gebruiksvriendelijke cardio apparatuur van topmerken, zoals loopbanden, stepapparaten, roeimachines, crosstrainers en fietsen.

  • Meedoen met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Veel van onze groepslessen hebben veel cardio oefeningen, zoals BodyStep, Spinning, Bootcamp, Fat Attack en BRN. Kies je voor een Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan kun je onbeperkt deelnemen aan álle groepslessen bij SportCity in Zaandam. Van groepslessen met veel cardio activiteiten tot yoga. 

  • Stel je eigen trainingsschema samen in circuitvorm op het Switching Circuit of spreek al je spieren aan met functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

   Wil je het een keer uitproberen? Kom langs, je bent van harte welkom en we helpen je graag om de juiste cardio voor jou te vinden!

  Krachttraining

  De andere component van fitness is krachttraining. Combineer je je cardio workout met krachttraining, dan bouw je dubbel conditie en spieren op. Bij krachttrainingen voer je spierversterkende oefeningen uit op speciale fitnessapparatuur of met losse gewichten. Je spieren worden zichtbaar en snel sterker en je zult je lijf snel strakker zien worden. 

  Met krachttraining vergroot je de spiermassa in (delen van) je lichaam. Hoe sterker en dikker je spieren zijn, hoe beter je stofwisseling. En al die extra spiermassa is weer goed voor extra vetverbranding, zelfs als je ‘s avonds op de bank zit. Dat is de magie van krachttraining in combinatie met cardio: meer spieren, een beter uithoudingsvermogen én een strakker lijf. 

  De voordelen van krachttraining

  Met krachttraining bouw je niet alleen zichtbare spieren en spierkracht op. Het uithoudingsvermogen van je spieren wordt ook groter en je verbrandt makkelijker vet. Ook kan krachttraining soms helpt bij het revalideren na een blessure. 

  Krachttraining bij SportCity Zaandam

  Bij SportCity Zaandam kun je op verschillende manieren losgaan met krachttraining: 

  • Op de gebruiksvriendelijke, high tech krachtapparatuur in de gym. We werken met topmerken zoals Precor en Technogym. 

  • Wil je elke spier in je lichaam gebruiken? Probeer dan ter afwisseling eens de losse gewichten in de Free Weight Zone. Omdat je bewegingen niet worden begeleid door een apparaat, moeten je spieren zelf iedere beweging corrigeren en train je weer andere spieren dan op de apparaten.

  • Doe spierversterkende oefeningen FunXtion Zone. Hier kun je je talloze oefeningen uitvoeren, gewoon met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitness attributen zoals kettlebells, Core Bags en Speed Ladders. 

  • En dan kun je nog meedoen met live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je begeleid het uiterste uit je training en motiveer je elkaar nog eens extra doordat je in groepsverband traint. 

  Waarom fitness bij SportCity Zaandam?

  In onze SportCity club in Zaandam kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van al onze kracht- en cardioapparaten. Kies je voor ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan heb je bovendien onbeperkt toegang tot al onze groepslessen, van cardio tot Les Mills en yoga. 

  SportCity heeft ruime openingstijden en is elke dag op verschillende locaties voor je geopend. Je kunt dus altijd wel ergens terecht voor een fitness work-out of groepsles, óók als je eens een weekendje op citytrip bent of bij je familie langsgaat. 

  Nog meer sportfun in de SportCity app

  Met onze gratis SportCity app  heb je nog meer plezier van je SportCity lidmaatschap. Wil je bijvoorbeeld een persoonlijk fitness doel behalen? Je kunt in de app een trainingsschema downloaden. Ook boek je er makkelijk trainingen mee en als je een keertje gewoon in je woonkamer wil trainen vind je er ook videolessen en oefeningen voor thuis. 

  Veelgestelde vragen over fitness in Zaandam 

  Hoe vaak moet ik trainen om snel resultaat te zien? Als je 2 á 3 keer per week naar onze club in Zaandam komt, boek je al vooruitgang en hoe vaker je komt voor een fitness training hoe sneller het gaat. Leuk om te weten: sport je op regelmatige dagen dan heb je minder last van spierpijn, vooral in het begin.

  Mijn kleding zit losser maar op de weegschaal zie ik geen verschil. Hoe zit dat? Je lichaam wordt strakker omdat je vet hebt verbrand en tegelijkertijd meer spiermassa hebt opgebouwd en dat merk je aan hoe je kleding zit. Spieren zijn zwaarder dan vet. Zo kan het dus gebeuren dat je hetzelfde weegt terwijl je lichaam wel gezonder, gespierder en strakker is geworden.

  Kan ik begeleiding krijgen bij de fitnessapparaten?  Als je net begint met fitness, kan het soms lastig zijn om de fitnessapparaten goed af te stellen. Voor een effectieve training zonder blessures is het wel nodig dat je de fitnessapparatuur op de juiste manier gebruikt. Daarom krijg je bij elk lidmaatschap een start programma erbij. Dit programma geeft uitleg over de exacte werking van onze fitnessapparaten en hoe je ze zo instelt dat je er optimaal profijt van hebt. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon hulp krijgen van onze medewerkers in de club.

  0 clubs gevonden