Header Zumba groepsles

Zumba in Zaandam

  Zaandammers die gek zijn op dansen, kunnen in het weekend natuurlijk losgaan in de clubs en discotheken in buurstad Amsterdam. Maar wat nou als je eigenlijk het liefst elke dag van de week je heupen los zou willen gooien? Dan zit er maar één ding op: meedoen met de groepsles Zumba van SportCity in Zaandam! Met zo’n leuke les zou je bijna vergeten dat je in de sportschool bent.

  Over de Zumba Groepsles in Zaandam

  Houd jij ook zo van dansen en zoek je een leuke manier om aan je conditie te werken? Kom dan moet je meedoen met de groepsles Zumba bij SportCity Zaandam. Letterlijk vertaald betekent zumba ‘snel bewegen’ en daar is geen woord aan gelogen: tijdens de les sta je geen seconde stil. De oefeningen zijn gebaseerd op aerobics, maar worden uitgevoerd op je favoriete Latijns-Amerikaanse salsa- en merengue muziek. 

  Waar komt Zumba vandaan?

  Zumba ontstond eigenlijk bij toeval, ergens in de jaren ’90. De Colombiaanse aerobics instructeur Alberto Perez had zijn cassettebandje met fitness muziek thuis laten liggen. Daarom zette hij de tape op die op dat moment in zijn walkman zat. Hij liet zijn klas dansen en oefeningen doen op de aanstekelijke tonen van salsa, merengue, hip-hop en reggae. En nu doet de hele wereld aan Zumba!

  Dansen en conditietraining

  De combinatie van dansen en conditietraining maakt Zumba zo leuk. Ben je gek op dansen en Zuid-Amerikaanse muziek? Dan is Zumba een goede manier om flink wat calorieën te verbranden. De Zumba bewegingen voer je losjes uit, zodat je geen enkel lichaamsdeel overbelast. 

  Train verschillende spiergroepen met Zumba

  Met Zumba train je niet slechts één of twee spiergroepen, maar meerdere spiergroepen tegelijk. Terwijl je de dansbewegingen maakt, span je je core-spieren en je rugspieren goed aan. Natuurlijk doen ook je armen flink mee als je aan het dansen bent, dus die train je ook meteen. 

  Bij het dansen gebruik je vooral je onderlichaam. Je dijen en hamstrings worden flink aan het werk gezet, zodat ze lekker in vorm komen. De spiergroepen die je hierbij het meest traint zijn je been- en bilspieren. Zumba verbetert je houding en laat je armen en benen er strakker uitzien.

  Voor wie is de Zumba groepsles geschikt?

  Hoeft het van jou allemaal niet zo serieus? Maar wil je wel lekker bewegen en op een leuke, actieve manier aan je conditie werken? Dan is Zumba iets voor jou. Je wordt er vrolijk van en krijgt bijna ongemerkt een topconditie. Beter kan niet. 

  Het lage instapniveau maakt de Zumba groepslessen geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, gewicht of niveau. De oefeningen tijdens de les zijn niet belastend voor je gewrichten. Dus ook als je last hebt van bijvoorbeeld je knieën, heupen of je rug, kun je gewoon lekker meetrainen. 

  De voordelen van Zumba

  Zumba is geen training waar je flinke spieren mee opbouwt. Daarvoor is krachttraining of BodyPump meer geschikt. Zumba is wel perfect als je wilt afvallen en een betere conditie wilt krijgen. Andere voordelen van Zumba zijn:

  • met een uurtje Zumba verbrand je vet

  • het is leuk om te doen

  • iedereen kan meedoen

  Met Zumba verbrand je op een swingende manier veel calorieën en het is ook nog eens heel leuk om te doen!

  Hoe ziet een Zumba les in Zaandam eruit?

  De Zumba lessen bij SportCity duren ongeveer 1 uur. Na een uitgebreide warming up ga je samen met de groep aan de slag met verschillende pasjes op energieke muziek. Tijdens een les verbrand je al gauw tot wel 900 calorieën! De lessen zullen niet snel gaan vervelen: je instructeur wisselt de low impact moves af met high impact moves. Daardoor is de Zumba groepsles een intervaltraining, vermomd als dansfeest.

  Zumba is een uitstekende conditietraining, dankzij de afwisseling van hoge en lage intervals. En ondertussen werk je tijdens een les Zumba ook aan je balans en coördinatie. Je zult merken dat de pasjes na een paar lessen steeds makkelijker gaan. En dat je nóg meer plezier hebt. Dankzij de gevarieerde muziek en de wisselende choreografieën blijft Zumba leuk en uitdagend voor zowel beginners als gevorderden 

  Doe mee met Zumba

  Iedereen kan meedoen aan de Zumba lessen. Of je nu voor de eerste keer een sportschool binnenstapt of al jaren fanatiek traint. De lessen hebben een laag instapniveau, dus je kunt meteen meedoen. Tijdens de les helpt de enthousiaste en gecertificeerde instructeur je bij het uitvoeren van je moves. Er worden veel verschillende dansstijlen gebruikt, dus dat is lekker afwisselend. Je zou bijna vergeten dat je aan het sporten bent. 

  Wat draag je tijdens een Zumba les?

  Voor Zumba heb je geen speciale outfit nodig. Makkelijk zittende sportkleding en een paar goede sneakers zijn voldoende om los te kunnen gaan.

  Waarom Zumba bij SportCity Zaandam?

  De clubs van SportCity zijn comfortabel en laagdrempelig. Door de ruime openingstijden is er altijd wel een moment te vinden waarop je kunt komen trainen. Met je lidmaatschap heb je bovendien toegang tot verschillende SportCity clubs in Nederland, afhankelijk van jouw lidmaatschap. Dus als een keer van huis bent of voor de verandering eens een andere club wilt uitproberen, kun je gewoon meedoen met de Zumba groepsles.

  Onbeperkt Zumba groepslessen volgen

  Als je ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap hebt, kun je zo vaak meedoen met de Zumba groepsles als je wilt. Ook mag je onbeperkt deelnemen aan alle andere groepslessen bij SportCity. Doe voor de afwisseling bijvoorbeeld ook eens mee met BodyShape of Spinning. Met dit lidmaatschap kun je trouwens ook onbeperkt gebruik maken van de fitness- en cardioapparatuur in de gym.

  Wil je graag Zumba groepslessen in Zaandam volgen? Loop dan eens binnen bij SportCity. En download ook alvast onze gratis SportCity app. Daarin vind je allerlei tips, maar ook verschillende work-outs die je zelf thuis kunt doen. 

  Veelgestelde vragen over Zumba in Zaandam

  Met welke andere sporten kan ik Zumba combineren?

  Als je nog wat meer wilt werken aan het opbouwen van spieren, dan kun je naast Zumba fitness gaan doen. Met ons lidmaatschap kun je fitness en groepslessen combineren. 

  Wat zijn de voordelen van Zumba?

  Met een Zumba workout werk je vooral aan je conditie en de vetverbranding. Je gebruikt heel veel spieren en je traint met name je armen, dijen, billen en je core-spieren. 

  Kan ik bij SportCity onbeperkt Zumba groepslessen volgen?

  Ja. Met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap kun je elke maand zo vaak meedoen met Zumba als je maar wilt.

  Zijn de Zumba groepslessen geschikt voor elk niveau?

  De Zumba groepslessen hebben een laag instapniveau. Je kunt dus op elk moment instromen en meedoen.

  Kun je afvallen met Zumba?

  Met Zumba verbrand je veel calorieën per uur. Deze workout is zeer geschikt als je graag wilt afvallen en meer conditie wilt opbouwen.

  0 clubs gevonden