Header yoga groepsles

Yoga in Zaandam

  Zaandam kent iedereen natuurlijk van de Zaanse Schans. Hier herleven de 18e en 19e eeuw. Het is een uniek gebied in Nederland, met authentieke groene houten huisjes, molens en werkplaatsen. Maar Zaandam heeft natuurlijk meer te bieden. Je kunt in de buurt prachtige vaartochten maken, lekker eten en drinken en cultuur snuiven bij het Zaans museum. 

  Je kunt in Zaandam trouwens ook heel goed werken aan je fysieke en mentale welzijn. Daarvoor doe je mee aan een yoga groepsles bij SportCity Zaandam.

  Over yoga bij SportCity Zaandam

  Tijdens een groepsles yoga komen verschillende houdingen (asana’s) voorbij, waar je mee aan de slag gaat onder begeleiding van de gecertificeerde groepslesinstructeur. Asana’s zijn afwisselend statische houdingen en meer dynamische bewegingen. Daarmee ontwikkel je  een sterk en gezond lichaam. De voordelen van yoga zijn enorm: je gaat beter en dieper ademhalen, je concentratievermogen verbetert en je wordt er leniger van. Daarnaast werk je met yoga ook aan kracht, uithoudingsvermoging en balans.  

  Klinkt yoga als jouw soort training, maar vind het het niks om thuis alleen op een matje te liggen? Als je het leuk en gezellig vindt om met een groep anderen je oefeningen te doen, dan moet je echt eens een yoga groepsles bij SportCity in Hoorn komen volgen. Tijdens onze groepslessen yoga zijn ongeveer 25 deelnemers aanwezig. Samen sporten werkt heel motiverend, samen maak je er een leuke les van. 

  Voor wie is yoga geschikt?

  Bij SportCity kan iedereen meedoen met de yoga groepsles. Of je nu voor het eerst een voet over de drempel van een yogazaal zet, of alles weet van elke mogelijke vorm van yoga. Het maakt niet uit, kom gewoon lekker meedoen! Voor iedereen die lichaam en geest in balans wil brengen en op zoek is naar een manier om diep te ontspannen is yoga uitermate geschikt. Heb je last van gewrichts- of spierklachten? Ook dan kun je gewoon meedoen met de yogales. Je zult merken dat je klachten al na een paar lessen verminderen of zelfs verdwijnen. 

  Je bent van harte welkom bij onze yoga groepslessen. Al onze groepslessen zijn laagdrempelig, voor elk niveau is er een passende uitdaging. Ook als je beginner bent, kun je voor elke vorm van yoga kiezen. De instructeur kan de poses en houdingen aanpassen aan je niveau. Bovendien kun je met een Fitness & Groepslessen lidmaatschap onbeperkt yogalessen volgen.

  Heb je een sportblessure? Kom naar yogales!

  Kun je even niet intensief sporten omdat je een (sport)blessure hebt? Overweeg dan ook eens yoga. Het is een goede manier om je buik-, rug- en beenspieren soepel te houden. Met bepaalde yoga oefeningen kun je ook spieren versterken, waardoor je weer sneller terug bent op je oude niveau. Als je weer helemaal hersteld bent, kun je yoga blijven beoefenen om blessures te helpen voorkomen. 

  Hoe ziet een groepsles yoga in Zaandam eruit?

  Een groepsles yoga in Zaandam is gericht op het krijgen en behouden van een soepel en sterk. Als je niet alleen fysiek bezig wilt zijn, maar ook wilt ontspannen is een groepsles yoga heel geschikt voor jou. De les neemt ongeveer 60 tot 75 minuten in beslag. Na een gezamenlijke warming-up neem je meerdere yoga houdingen aan, die worden voorgedaan door de instructeur. Je doet mee op je eigen niveau, dus je bepaalt zelf hoe lang je het volhoudt. Afhankelijk van de vorm van yoga is het tempo van de oefeningen sneller of rustiger.

  Van de gecertificeerde instructeur leer je de veiligste en effectiefste technieken en houdingen. Als een houding echt niet lukt, of wanneer je een blessure hebt, kan hij of zij kan je ook alternatieve oefeningen geven. Geef voor de les begint altijd even door wat voor blessure je hebt, dan kan daar rekening mee gehouden worden.  

  De les eindigt met een ontspannende cooling-down, waarna je heerlijk ontspannen en toch vol energie naar huis gaat. 

  Wat zijn de voordelige effecten van yoga?

  De effecten van yoga zijn wetenschappelijk onderzocht. Er is gebleken dat yoga stress vermindert, een gunstige invloed heeft op je slaappatroon en je flexibeler maakt. Zelfs de gezondheid van je hart kan erdoor verbeteren en ontstekingen kunnen minder worden. 

  Ook als je last hebt van de volgende klachten is yoga voor jou een goed idee:

  • rugklachten

  • onrustig gevoel

  • hoofdpijn

  • hyperventilatie

  • sportblessures

  Zonder dat je het in de gaten hebt zit je vaak voorovergebogen of ingezakt, bijvoorbeeld achter je pc of tablet, op de bank of in de auto. Niet zo goed voor je wervelkolom en je lichaamshouding. Yoga helpt je te werken aan een goede en gezonde lichaamshouding.

  Werk aan lichaam en geest

  Yoga levert niet alleen een sterk en soepel lichaam op, ook mentaal zul je verandering merken. Je focus verbetert, doordat je met aandacht je oefeningen doet. Ook je ademhaling wordt dieper en beter. Dat alles heeft een gunstig effect op je geest. 

  Waarom kiezen voor de yoga groepsles bij SportCity Zaandam?

  De yoga groepsles bij de SportCity geeft je de mogelijkheid om samen met anderen in een ongedwongen sfeer aan je conditie werken en ontspannen. 

  Bij SportCity Zaandam kun je verschillende groepslessen yoga volgen. Neem ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap voor niet alleen onbeperkte deelname aan de yoga, maar aan het volledige aanbod van groepslessen. Probeer ook eens een heel andere les uit, zoals Bootcamp of Zumba. En wil je aan je spierballen werken in de fitness? Ook dat kan. Met dit lidmaatschap mag je ook gebruik maken van alle fitness- en cardio apparatuur.

  Als je lid wordt van SportCity, dan ben je welkom om te komen trainen bij verschillende clubs in Nederland. Download onze gratis SportCity app om je lessen te reserveren. Hier vind je ook work-outs die je thuis kunt doen en talloze tips om je trainingen nog effectiever te maken.

  Veelgestelde vragen over yoga in Zaandam

  Welke fitnessdoelen kan ik halen met een groepsles yoga? Tijdens een groepsles yoga werken we aan lenigheid, ontspanning, ademhaling en spierversterking. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en sterk wilt blijven.

  Kan ik yoga combineren met intensief sporten? Ja. Yoga combineert uitstekend met andere sporten. Met yoga verbeter je je kracht, balans, uithoudingsvermogen en ademhaling. Daar heb je ook profijt van bij andere trainingen.

  Ik heb last van rug- en bekkenklachten. Kan ik meedoen met de yoga groepslessen? In principe wel. Er zijn verschillende houdingen die het gebied rond je heupen en onderrug soepeler maken waardoor de klachten verminderen. Yoga kan daardoor een positief effect hebben op rug- en bekkenklachten. Neem bij bekkenklachten wel altijd eerst contact op met je specialist om te overleggen of het verstandig is dat je aan yoga gaat doen.

  Ik loop graag hard. Kan ik daarnaast ook yogalessen volgen? Jazeker. Hardlopen en yoga zijn een goede combinatie. Yoga versterkt de belangrijkste spieren die je gebruikt tijdens het hardlopen. Maar yoga versterkt ook spieren die je tijdens het hardlopen niet zoveel gebruikt. Zo word je flexibeler en loop je efficiënter.

  Wat doet een groepsles yoga voor mijn lichaam? Tijdens de groepsles yoga werk je aan lenigheid, spierversterking en ontspanning. Het is goed voor lichaam en geest. Yoga is ook geschikt als je een sportblessure hebt, maar toch soepel en lenig wilt blijven.. 

  0 clubs gevonden