Waarom cardio helpt bij het behalen van je sportdoel

Fitness in Amersfoort

  Amersfoort heeft veel te bieden. De historische binnenstad is een plaatje met haar grachten en tal van monumenten. Daar vind je tal van leuke winkeltjes en gezellige terrasjes om even uit te puffen. Ook leuk: je kunt de Onze Lieve Vrouwetoren beklimmen. Deze eyecatcher midden in de stad biedt een fantastisch uitzicht over de wijde omgeving. Je moet er wel 346 treden voor beklimmen, maar dan heb je ook wat. Toch een beetje uitgeput als je boven staat? Kom dan aan je conditie werken met fitness bij SportCity Amersfoort.  In onze moderne sportschool met gespecialiseerde fitnessapparaten en de meest actuele groepslessen is iedereen van harte welkom. Elke dag van de week, van vroeg in de ochtend tot in de avond. Nog nooit gesport? Geeft niks. Kom gewoon trainen op jouw eigen niveau en wanneer jou dat het beste uitkomt. Je kunt bij SportCity terecht voor fitness trainingen, groepslessen en trainingen in onze speciale FunXtion Zone.

  Wat is fitness?

  Fitness is een verzamelnaam voor alle activiteiten in die erop gericht zijn om je lichaam te trainen, in goede conditie te brengen en je blijvend fit en energiek te voelen. Je kunt op verschillende manieren aan fitness doen: door cardio en/of krachttraining.  Gerichte kracht- en cardiotraining is een supercombinatie als je aan een sterk en fit lijf wilt werken. Goed gevormde spieren, een beter uithoudingsvermogens en een topconditie. 

  Fitness is voor iedereen, leeftijd, geslacht of ervaring maakt daarbij niet uit. Jij bepaalt je eigen tempo. Luister goed naar je lichaam en je zult zien dat je vooruitgang boekt. We zien we graag verschijnen voor fitness bij SportCity Amersfoort!

  Wat houdt cardiotraining in?

  Cardiotraining, of kortweg cardio, is de manier om aan je conditie te werken en tegelijk lichaamsvet te verliezen. Cardio is een afkorting van ‘cardiovasculair’ en dat gaat over je hart en bloedvaten. Die worden flink aan het werk gezet en daardoor verbeter je ook op dat gebied je conditie. Cardio kun je op twee manieren doen: met interval- en duurtraining.

  Voor een topconditie doe je aan intervaltraining. Daarbij wissel je intensieve oefeningen af met een rustiger tempo. Na verloop van tijd houd je de intensieve periode langer vol en heb je minder rust nodig. 

  Wil je optimaal vet verbranden, dan kies je voor duurtraining. Je voert voor een langere periode een bepaalde oefening (bijvoorbeeld lopen, fietsen of crosstrainen) uit bij een stabiele lage hartslag. Dit stimuleert je vetverbranding en tegelijkertijd werk je aan je conditie.

  De voordelen van cardiotraining

  Met cardiotraining kun je dus afvallen én een beter uithoudingsvermogen ontwikkelen. Maar er zijn meer voordelen:

  • je verbetert de conditie van je hart, bloed- en vaatstelsel

  • je algehele gezondheid verbetert

  • cardio werkt stressverlagend

  • bij een langere training maakt je lichaam het gelukshormoon endorfine aan, waardoor je je blijer gaat voelen.

  Cardio training bij SportCity Amersfoort

  Bij SportCity kun je op verschillende manieren cardiotraining doen. Er zit altijd wel een manier van trainen bij die bij je past en waar je je prettig bij voelt. Kies maar:

  • Train met de gebruiksvriendelijke cardio apparatuur, zoals loopbanden, roeimachines, crosstrainers, stepapparaten en fietsen.

  • Doe mee met een live groepsles onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Groepslessen met veel cardio oefeningen zijn BodyStep, Spinning, of Bootcamp. Als je een Fitness & Groepslessen lidmaatschap neemt, kun je onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen bij SportCity in Rotterdam.

  • Doe je trainingen in circuitvorm op het Switching Circuit of train je hele lichaam door middel van functionele oefeningen in de FunXtion Zone.

  Krachttraining

  Combineer je cardio workout met krachttraining, om ook aan je spieren te werken. Spierversterkende oefeningen voer je uit op speciale fitnessapparatuur of met losse gewichten. Je spieren worden sterker, zichtbaarder en je lijf wordt al snel strakker. 

  Met krachttraining vergroot je de spiermassa in je lichaam. Hoe sterker en dikker je spieren zijn, hoe beter je stofwisseling. En dat is weer een boost voor je vetverbranding, zelfs als je niet aan het trainen bent!

  De voordelen van krachttraining

  Zoals de term al zegt helpt krachttraining je bij het opbouwen van spierkracht. Het kan een hulpmiddel zijn als je gewicht wilt verliezen en strakker in je vel wilt komen te zitten. Andere voordelen van krachttraining zijn:

  • je spieren worden sterker en beter zichtbaar

  • het uithoudingsvermogen van je spieren wordt groter

  • krachttraining stimuleert je lichaam om vet te verbranden

  • in sommige gevallen kan krachttraining helpen bij het revalideren na een blessure.

  Krachttraining bij SportCity Amersfoort

  SportCity biedt verschillende mogelijkheden als het gaat om krachttraining: 

  • Ga los op de gebruiksvriendelijke, high tech krachtapparatuur in de gym.

  • Gebruik ter afwisseling de losse gewichten in de Free Weight Zone. Zo train je weer andere spieren, doordat de beweging niet wordt begeleid door een apparaat. Hierdoor moeten je spieren iedere kleine beweging corrigeren.

  • Doe spierversterkende oefeningen in de functionele- en FunXtion Zone. In deze ruimtes kan je talloze oefeningen uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht of met één van de fitnessattributen.  

  • Doe mee met de live groepslessen onder begeleiding van een gecertificeerde groepslesinstructeur. Zo haal je het uiterste uit je training en ben je altijd verzekerd van de beste begeleiding.

  Waarom fitness bij SportCity Amersfoort?

  In onze SportCity club in Amersfoort kun je met je Fitness lidmaatschap onbeperkt gebruik maken van alle kracht- en cardioapparaten. Kies je voor ons Fitness & Groepslessen lidmaatschap, dan heb je bovendien onbeperkt toegang tot alle groepslessen, zoals BodyStep en HIIT-trainingen en onze kracht groepslessen (BodyPump en BBB). En heb je eens zin in iets heel anders? Dan kun je ook terecht voor een ontspannende yoga groepsles.

  Nog meer in de SportCity app

  Met de gratis SportCity app  heb je nog meer plezier van je lidmaatschap. Je kunt in de app een trainingsschema downloaden als hulp om jouw persoonlijke fitnessdoelen te behalen. Je boekt er je trainingen en groepslessen mee en vindt er ook videolessen en oefeningen voor thuis. 

  0 clubs gevonden

   Veelgestelde vragen over fitness in Amersfoort

   Ik wil graag afvallen. Is fitness daarvoor geschikt?

   Een combinatie van cardiotraining en krachttraining kan goed helpen om af te vallen. Geef je persoonlijke fitnessdoelen op in de SportCity app en ga aan de slag met je persoonlijke trainingsschema.

   Ik wil spieren kweken. Lukt dat ook zonder krachttraining? 

   Nee, dat gaat niet werken. Krachttraining is onmisbaar als je spieren wilt kweken. Bij SportCity raden we iedereen (jong of oud, man of vrouw, dun of wat voller) aan om een serieuze krachttraining in je fitness schema op te nemen. Ook als je niet super gespierd wilt worden, blijft het belangrijk om je spieren te onderhouden. 

   Kan ik een fitnessapparaat reserveren?

   Het is helaas niet mogelijk om een specifiek apparaat te reserveren. Je kunt altijd even wachten totdat een ander klaar is, alvast met een andere oefening beginnen of een vergelijkbaar apparaat pakken. 

   Ik heb een blessure / pijn / beperking, kan ik wel komen fitnessen?

   Ja, dat kan! Voor bijna elke oefening is een alternatief te bedenken waarbij je een specifiek lichaamsdeel niet belast. Sommige fitnessapparaten zijn daar zelfs speciaal voor gemaakt. Heb je een blessure en wil je een oefening vervangen? Vraag één van onze trainers met je mee te kijken. 

   Heb ik speciale kleding nodig voor fitness?

   In de fitnesszaal vragen we je indoor schoenen te dragen, verder is het aan jou. Waarschijnlijk ben je het meest comfortabel in een legging of korte broek met een T-shirt of hemdje. Tijdens je warming up en cooling down kan het fijn zijn om een joggingbroek en sweater te dragen. We zorgen ervoor dat de airco aanstaat om alles koel te houden.